Bli en livets trädgårdsmästare!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag lovade mig själv för många år sedan, efter att jag själv fick mycket hjälp att lämna ett destruktivt liv, att när jag mådde bra nog skulle jag hjälpa andra. Jag tänkte att om jag bara kan hjälpa en enda människa att vakna upp, må bättre eller att göra framsteg – så skulle all min smärta jag upplevt vara värt det.

I dag – 20 år senare – har jag få uppleva så många mirakel. Hundratals människor, kanske fler, har jag mött på min väg. Många har varit trasigare än vad jag var, andra mer hela men som fastnat i livet. Så vad har jag gjort då? Som en ytlig betraktelse så har jag förstås coachat några, terapeutat andra, jobbat med hypnos och samtal, gett dem böcker om andlighet, personlig utveckling eller om alkohol- och drogberoende. Ibland har jag släpat iväg människor på 12-stegsmöten, suttit med dem långt in på kvällar och ibland nätter. Jag har inte kunnat hjälpa alla, men många. Och många fler än jag vågat drömma om.

Så här många år senare har jag förstått att alla våra problem i världen är av andlig natur och kan därför bara lösas med andligt arbete. Egentligen spelar det ingen roll vad vi kallar hjälpen för; coaching, hypnos eller sittningar. Det jag har gjort är att vattna det frö som finns i oss alla. Det frö som andra vattnade hos mig och som gjorde att jag kunde blomma upp – det är det jag gör med andra. Jag kan inte lösa någon annans problem, jag kan bara vattna det frö de har inom sig så att de kan blomma upp och ut, så att de kan se sin storhet, sin vackerhet, sin gudomlighet.

Att arbeta som terapeut är för mig en ynnest. Ordet terapeut kommer från grekiskan och betyder ”den som vårdar själen”. Men även du som inte valt att arbeta professionellt kan bli en livets trädgårdsmästare. Ett leende, en varm blick, en utsträckt hand är allt som krävs. Så låt oss göra gemensam sak genom att vattna alla fröer i varandra för att skapa en grön, kärleksfull jord för oss alla!

Namasté
Jai

Fler krönikor

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.