Mira försökte ta sitt liv – stoppades av en osynlig kraft

Healern Mira Webb har varit deprimerad större delen av sitt liv. Vid flera tillfällen har hon mått så dåligt att hon har velat ta sitt liv. Vändpunkten kom när hon förstod att hon var högkänslig och började ta sin andlighet och sina förmågor på allvar. Det räddade hennes liv!

Text: Louise Örvell
Foto: Marie-Therese Karlberg

Healern Mira Webb har hög energi. Hon pratar fort och skrattar ofta. Det lyser i ögonen när hon pratar om andlighet och hur man kan påverka sin egen energi. Det är svårt att tro att hon har mått så dåligt att hon har försökt ta sitt liv, men det har hon.

Mira har så länge hon kan minnas varit fascinerad av magi. Hon blev mobbad i skolan och hade det jobbigt hemma, så för henne var magin en flykt in i en spännande värld.

– I skolan blev jag kallad tjock och ful. Och de sa att jag luktade illa, säger hon.

Miras mående yttrade sig i självskadebeteende, insomnia (medicinsk term för sömnlöshet, reds anm) och ätstörningar. Ett tag tog hon med ett rakblad till skolan. När det kändes jobbigt gick hon in på toaletten och skar sig. Hon kände ett ständigt utanförskap, men hade ändå några vänner. En av dem var Klas.

– Vi delade intresset för magi. Vi försökte öva upp vår intuition genom att den ena skulle tänka på ett föremål som gömdes för den andra, som skulle gissa vilket föremål det var, säger hon.

Mira och Klas sökte ständigt nya äventyr. En gång var de i parken i Kallhäll, där de bodde. Mira såg ånga komma från marken och tänkte: ”Det är något magiskt som händer just nu.”

De drogs mot skogen.

– Vi var rädda och höll varandras händer och när vi kom dit var det något som fräste mot oss. Vi sprang därifrån så fort vi kunde, säger hon.

De sprang till Kallhälls centrum. När de gick över bron såg de en äldre man. Han stod intill refugen och såg stel och konstig ut. Han såg ut att komma från en annan tidsepok.

– Jag vet inte vad han var men jag tror inte han var människa, säger hon.

När Mira var 14 år rymde hon hemifrån och åkte in till stan.

– Jag satt på McDonald’s vid Sergels torg och klockan var kanske tio, elva på kvällen. Då märkte jag att ljuset i lokalen ändrades. Det blev plötsligt mörkt under ett kort ögonblick. Det kom in en man och jag kände direkt ”Han är farlig”. Han gick fram till kassorna och beställde och jag tänkte: ”Han kommer komma hit”, berättar hon.

Och mycket riktigt. Mannen kom och satte sig bredvid Mira och försökte prata med henne.

– Han sa: ”Jag kan hjälpa dig, du kan följa med mig hem, jag har mat i kylskåpet och en säng att sova i. Jag ska ta hand om dig.” Jag svarade fåordigt och reste mig och ställde mig i kön för att be att få låna telefonen. Då hörde jag en mörk röst bredvid mitt öra som sa: ”Ut, ut, ut”, säger hon.

Mira gick ut. När hon vände sig om såg hon mannen komma efter. Då hörde hon rösten igen som sa: ”Spring.”

– Jag sprang till en jourlivsbutik och där träffade jag ett par som följde med mig till tåget. Och så ringde jag mina föräldrar från en telefonautomat. Det var underligt att ljuset blev mörkt när han kom in och att jag hörde den där rösten, säger hon.

20220223-Mira-1080.jpgIdag har Mira lärt sig att kontrollera energierna

Livet kändes meningslöst

Under åren har Mira fått diagnoserna bipolaritet, depression och posttraumatiskt stressyndrom. Hon säger att vissa läkare är snabba med att sätta en diagnos. Och när det kommer till mediciner så har hon provat det mesta.

– Under väldigt lång tid kändes livet meningslöst. Jag förstod inte varför jag var tvungen att göra en massa skit för att överleva så att jag kunde fortsätta göra skit. Som att gå upp, borsta tänderna och äta frukost. Det kändes som att jag var fast i en grå sörja. Jag tänkte ofta: ”När ska mitt riktiga liv börja?”, säger hon.

När hon var 17 år gjorde hon sitt första självmordsförsök. Efteråt hamnade hon på sjukhus och senare på behandlingshem. Hon klarade inte av skolan och hoppade av gymnasiet.

Under de åren svalnade intresset för magi och andlighet. Hon hade fullt upp med att försöka hålla sig vid liv.

– När jag tänker tillbaka så tror jag att jag hade hjälp av skyddsänglar under den här svåra tiden. Jag levde timme för timme. Varje stund kämpade jag med att inte ta livet av mig. Jag stod i kö till olika utredningar. Ibland kunde jag få vänta ett halvår. Och när jag äntligen fick hjälp så var jag för känslig för behandling eller inte tillräckligt sjuk för att läggas in. Det kändes hopplöst, säger hon.

Nerdragen från pallen

När Mira fick sin första lägenhet så låg den på elfte våningen. Hon stod ofta på en pall vid balkongen och tänkte hoppa.

– Det var kaos inombords. Jag stod på pallen flera dagar i veckan. Till slut brydde jag mig inte ens om att ta bort den. Den fick stå kvar, men det som gjorde att jag tvekade var att jag var så rädd att ångra mig i fallet. Jag var också rädd att något barn skulle hitta mig alldeles blodig och få men för livet. Och så tänkte jag på mina två katter. Den ena sprang runt och skrek och den andra var inte rumsren. Ingen hade velat ta hand om dem. Jag tänkte ”Om jag dör så dör de också”, säger hon.

Varje gång hon gick ner från pallen grät hon. Hon kunde gråta i timmar. Men hon ringde ingen. Hennes anhöriga visste att hon mådde dåligt, men inte riktigt hur illa det var.

– Vid ett tillfälle blev jag nerdragen från stolen av en osynlig kraft. Det kändes som att någon tog tag i mig, säger hon.

Till slut gick det så långt att hon började förbereda sig på att ta sitt liv.

– Jag sorterade saker och rev sönder sådant som jag hade skrivit. Och så tänkte jag: ”Vad vill jag göra innan jag dör?” Det kunde vara att gå på Gröna Lund en sista gång eller lyssna på några speciella låtar, säger hon.

Men trots att hon var nere på botten så hade hon ändå lite hopp.

– Jag har alltid haft en positiv och en negativ sida. Så mitt i förberedelserna tänkte jag: ”Har jag gjort allt jag kan för att må bättre?” Så jag gjorde en pakt med mig själv och sa: ”Okej, det är snart nytt år. Om jag ger det hela 2015 och gör allt för att må bättre, om jag fortfarande mår dåligt när året är slut så begår jag självmord i början av 2016.”

20220223-Mira-Webb-1080.jpgMira lägger tarotkort för Näras reporter Louise

Kommunicerar med änglar

Under den här perioden träffade hon två olika jobbcoacher och båda hade orakelkort på sina kontor.

– Båda jobbcoacherna ville uppmuntra mig till ett arbete där jag fick användning av min känslighet för energier. Jag var redan inne på det spåret när jag kom till coacherna men de gav mig ett kvitto på att jag var inne på rätt väg, säger hon.

Så Mira gick till Vattumannen i Stockholm och köpte en bok om magi och visualisering.

– Jag började göra besvärjelser och fick till en förändring ganska fort. Jag började lyssna till min intuition och känna efter vad jag ville göra. Jag provade mig fram och lärde mig olika metoder för att påverka min energi. Jag lyssnade på hypnos-appar för att förändra mina tankar. Sakta men säkert började jag känna att livet kändes spännande, mystiskt och kul, säger hon.

Mira gick ett mentorsprogram för änglamediet Birkan Tore. Hon lärde sig kommunicera med änglar och började sedan öva på egna klienter.

– I början var det väldigt rörigt i mina energier men med tiden blev det lugnare och jag övade upp min intuition, säger hon.

Meditation är livsviktigt

Idag mår hon bra, hon tar inga mediciner och hon älskar sitt jobb som healer och ljusarbetare.

– När jag jobbar går jag mycket på min intuition och får till mig det som kunden behöver i stunden, säger hon.

Hon tror att mycket av hennes dåliga mående kom av att hon är högkänslig och inte hade lärt sig känna igen sin egen energi. Hon tog in andras energier och blandade ihop deras energier men sin egen, så hon agerade ofta utifrån andra människors tankar och känslor istället för sina egna.

Att meditera har blivit livsviktigt för henne, för att få kontakt med sina egna tankar och känslor. Idag har hon insett att hennes känslighet är hennes största styrka.

Hon har delad vårdnad om 2,5 år gamla dottern Cassiopeia. Att få barn har också stärkt henne och gjort att hon har landat i sig själv. Hon är noga med att hela tiden lyssna inåt och gå i den riktning hon vill.

– Förut tänkte jag ofta på målet om jag ville ha något. Saker kändes ibland omöjliga men nu har jag insett att om jag tar ett litet steg i taget, så brukar det leda framåt även om jag inte vet hur jag ska ta mig hela vägen fram. Jag visualiserar vitt ljus på det jag vill ha mer av. Det kan man applicera på allt, bra omsorg på förskolan, kärleksfulla relationer och ett jobb som man trivs med. Det slår aldrig fel, säger hon.

Det här är Mira

Ålder: 39 år.
Bor: Jakobsberg i Stockholm.
Familj: Dottern Cassiopeia, 2,5 år.
Gör: Healer, tarottydare, energiarbetare.
Hemsida: alternativverklighetnu.com

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.