Inred ditt hem med kristaller – Skapa goda energier i dina rum

Högkänsliga Angelica Weston var bara fem år när hon köpte sin första kristall, sedan dess har hon använt kristaller varje dag. Hon märkte tidigt i livet hur mycket bättre hon mådde av dem och började placera olika kristaller i sina rum. Här kommer hennes bästa tips för hur du kan inreda med kristaller!

Text: Ehva Löpp
Foto: Butik Kalcit, Ehva Löpp

Angelica bor i Skåne tillsammans med sin familj och jobbar heltid med olika kristallutbildningar på nätet. För är det något hon brinner för, är det just kristallernas helande egenskaper. Hon lär också ut hur man använder kristaller för sin personliga och själsliga utveckling i det månatliga medlemskapet Youphoria Sisterhood.

Dessutom har hennes onlinekurs ”diplomerad kristallhealer” precis blivit godkänd av Svenska friskvårdsförbundet som yrkesutbildning.

– Jag är så glad för det, säger hon entusiastiskt.

Hennes kärlek till sitt yrke går det inte att ta miste på, hon fullkomligt sprudlar när hon delar med sig av sin kunskap.

– Min favoritkristall är selenit. Jag älskar att den är så högvibrerande och ren. Den renar mina energier när jag bär den, håller mitt sinne klart och så är den fantastiskt vacker att titta på, säger Angelica.

AngelicaWeston.jpgAngelica Weston.

Olika kristaller för olika rum

Angelica delar gärna med sig av sina husmorstips, i vilket rum varje kristall gör mest lycka. Livet har så många faser, något som var viktigt för några år sedan kan ha bleknat nu, nya kristaller kanske behöver bytas ut och hjälpa till.

– Det viktigaste att tänka på när man väljer kristaller för olika rum, är att man har en medveten intention med vad man vill att kristallerna ska göra energimässigt i rummet. Tänk vilken sorts omgivning du vill skapa, vilka energier du vill attrahera och välj sedan kristaller efter din intention, säger Angelica.

LÄS ÄVEN: 3 kristaller du behöver – enligt ditt stjärntecken

Hallen är en plats som ofta glöms bort när man placerar kristaller. Men hallens energier är ganska viktiga, det är den sista platsen du lämnar och den första du kommer till när du kommer hem igen. Ofta är vi kanske stressade på morgonen och trötta när vi kommer hem efter en lång dag. Så kristallerna i hallen bör därför vara både utrensande och energihöjande.

– Jag brukar rekommendera en kombination av trion rökkvarts, citrin och selenit i hallen. Rökkvarts rensar bort negativa energier och är bra att placera ovanför ytterdörren, citrin bidrar med glädjehöjande och positiv energi, som att föra in solens strålar! Selenitens energier är både renande och energihöjande, som frisk luft, säger Angelica.

inred-med-kristaller-7.jpgButiken Kalcit har uthyrning av kristaller till utsmyckning och dukning för högtider och ceremonier.

Labradorit i vardagsrummet

Vardagsrummet ska vara en skön samlingsplats där vi spenderar mycket fritid tillsammans, både med vänner och familj.

– Jag vill att energierna i mitt vardagsrum ska vara både återhämtande och tillåtande, en plats som uppmuntrar till trygghet att vara sig själv och uppleva gemenskap, därför rekommenderar jag en trio av labradorit, snökvarts och selenitros i vardagsrummet, säger hon.

Angelica berättar att labradorit hjälper oss vara närvarande i nuet, snökvarts renar oss från negativitet och hjälper oss att se kärleksfullt på oss själva. Selenitrosen ger mental klarhet och fokus, och eftersom det är en form av selenit hjälper den också till att rena auran och omgivningen där den är placerad.

LÄS ÄVEN: 3 kristaller som öppnar ditt hjärta och attraherar kärleken

Köket är ett av de viktigaste rummen i huset som ofta används till många olika saker; matlagning och skapande men också en plats där vi ofta sitter tillsammans och samtalar. Köket bör därför uppmuntra kreativitet, inspiration och familjesammanhållning.

– Två kristaller som är bra för detta är karneol och apatit. Tillsammans kan dessa ge näring åt både kropp och själ. Karneol är en kristall som stimulerar våra passioner och vår njutning, den är bra för familjesammanhållningen. Tänk dig dess eldfärgade nyans och att elden är en plats man samlades kring, säger Angelica och skrattar.

Apatit uppmuntrar ett klart sinne och sägs stimulera kreativitet och skapande. Den ska också ge balans i hunger och matintag.

inred-med-kristaller-6.jpgBergkristall förstärker effekten av andra kristaller när den placeras tillsammans med dem.

Lugna energier i sovrummet

Många lider av sömnproblem, därför är det viktigt att kristaller som placeras i sovrummet är jordande och lugnande energimässigt.

– Hematit är en av de starkaste kristallerna för sömn, den samlar ihop vår energi och jordar den så att vi kommer ner i varv och får lättare att somna. Lägg en hematit under kudden eller på nattduksbordet om du har svårt att somna!

Angelica berättar att ametist gör att du slipper mardrömmar och bidrar med lugnande och rogivande energier.

– Svart turmalin skyddar mot skadlig strålning som wifi och elektricitet. Många sover med mobilen vid sidan om sängen. Placera gärna en svart turmalin mellan dig och mobiltelefonen om du har den på nattduksbordet, eller i alla fyra hörn av sängen så att de skapar en skyddande energipyramid när du sover, råder hon.

inred-med-kristaller-1.jpgBergkristall är en renande sten som höjer energierna.

Rosenkvarts laddar badvattnet

Rosenkvarts är en fantastisk kristall som öppnar hjärtat och välkomnar kärlek och ömhet. Den skänker tröst och skapar harmoni och balans. En ljuvlig kristall som du både kan göra kristallvatten av och ha i badet.

– När rosenkvarts ligger i ett glas med vatten laddas vattnet med dess energi, vänta några timmar så blir det en starkare effekt. På samma sätt laddas ditt badvatten med kristallens energi. Låt gärna kristallerna i badkaret ligga en stund och ladda vattnet innan du kliver i, säger Angelica.

LÄS ÄVEN: Stor guide: 10 saker du behöver veta om kristaller

Rosenkvarts passar också i alla olika sorters kristallnät eftersom den ger en kärleksfull energi. Kristallnät hjälper dig med många saker, från att hitta kärleken till att ta bort negativ energi i ditt hem. Kristallnät är en sammansättning av olika kristaller som placeras i ett särskilt mönster och laddas med en intention, som sedan aktiveras och sänder ut din önskan dygnet runt.

– Även rosa opal, rodonit, malakit och akvamarin är gynsamma kärlekskristaller. Kristaller med kärleksfull energi höjer din egen kärleksfulla energi, och när du börjar vara mer kärleksfull mot dig själv, drar du också till dig mer kärleksfulla människor, säger Angelica.

inred-med-kristaller-4.jpgDet går att göra olika mönster i kristallnät och spiralen är ett ganska vanligt mönster att använda.

Angelicas bästa kristalltips

Kristaller att lägga under kudden

Kristaller kan hjälpa dig drömma om så mycket mer än bara din tillkommande. Angelica rekommenderar citrin, rosenkvarts, grön aventurin, krysokolla, lapis lazuli, ametist och snökvarts. Att sova med den här kombinationen, speciellt under midsommarnatten, kommer inte bara hjälpa dig drömma unika drömmar om din kommande kärlek, utan höjer också glädjen, ökar kreativiteten och öppnar din inre visdom.

Rosenkvarts i barnrummet

Den mjuka och milda rosenkvartsen passar var som helst i huset, men framför allt i barnrummet eftersom den även sprider tröst och trygghet. Den är perfekt att lägga under sängen, så man alltid sover med dess energi.

– Andra fina kristaller till barnrummet är blå bandagat, en rogivande och lugnande kristall. Jag upplever att den ger samma lugnande effekt som havets böljande vågor eller svävande moln på himlen. Även grön aventurin är fantastisk, en riktig lyckosten som ger tur och öppnar ditt barns kreativitet. Och stärker även ditt barns ledaregenskaper, säger Angelica.

Angelica fick en fråga från en orolig mamma som undrade hur hon skulle hjälpa sin sexåriga son med sömnen.

– Jag sa att hon skulle lägga en hematit och ametist under pojkens kudde. Mamman berättade att han hade somnat direkt när han höll stenarna i handen samma kväll, det var fantastiskt!

Kristallerna för ditt arbetsrum eller kontor

Arbetsrummet är en plats där vi behöver både fokus och klarhet, men också hjälp med att tänka kreativt.

– Falköga är ofta en förbisedd kristall som jag personligen älskar. Den skapar fokus genom att öka iakttagelseförmågan, som att ”lyfta blicken” och få ett större perspektiv eller distans till utmaningar så vi inte blir vilsna när vi står mitt i det. Krysokolla kallas ofta för lärostenen och hjälper till att se förbi begränsningar och hitta kreativa lösningar, säger Angelica.

LÄS ÄVEN: Det här säger ditt stjärntecken om dig – enligt mediet Benny Rosenqvist

Angelica rekommenderar även en pyrit i lådan med räkningar, den genererar god ekonomi.

inred-med-kristaller-3.jpgI lådan med räkningar passar en pyrit perfekt, den genererar god ekonomi.

Kristalluthyrning till dop, bröllop och begravning

Butiken Kalcit i Åkersberga har både försäljning och uthyrning av kristaller till utsmyckning och dukning för högtider och ceremonier. Att smycka med blommor under högtidliga tillfällen är vanligt, men att blanda upp blommor med kristaller, som inte behöver slängas efteråt, är ett magiskt sätt att hålla minnet vid liv av den fina stunden.

Kalcits ägare, Sofia Roos Forsell, ger tips till kunder som vill hyra kristaller och ger råd om vad som passar bäst efter känsla, årstid och stjärntecken. Det är också fint att ge bort en kristall som ett minne av högtiden eller låta en kristall följa med i kistan som en sista kärlekshälsning vid begravning.

– En kristall består, medan blommor ofta mot komposten går, säger Sofia Roos Forsell.

Kristaller till dop

Vackra glänsande kristaller strödda över duken till dopfikat blir effektfullt. Rosenkvarts och aprikosagater förstärker relationen mellan barn och föräldrar. Ett ametistkluster vid presentbordet ger ett andligt beskydd. Här är det extra fint att välja kristaller efter stjärntecken.

Bröllopskristaller

Under vigseln kan bröllopsparet ha kärleksstenen rosenkvarts strödd runt platsen där de står och selenit utplacerad längs altargången, som ger gudomligt ljus. Bergkristaller och gnistrande pyrit passar på honnörsbordet där middagen ska hållas, lyktor i rosenkvarts blir effektfullt på gästernas bord.

Kristaller för begravningar

Att smycka kistan på begravningar med kristaller stöttar sorg, blå kalcit ger frid i sinnet och låter själen dansa bland molnen. Gästerna kan välja ut en passande kristall och lägga i ett skrin på kistan. Ett kristallhjärta på varje plats vid begravningsfikat blir ett fint minne.

inred-med-kristaller-2.jpgDuka med ett hjärta av mörk ametist, det är lugnande, stresslösande och rogivande.

Det här är Angelica Weston

Ålder: 36 år.
Bor: I Svedala, Skåne.
Familj: Min man Mark, min son Elliot och vår hund Molly.
Yrke: Crystal Healing Master Teacher.
Livsmotto: Det viktiga är inte vad vi tittar på, det viktiga är vad vi ser.
Kontakt: www.angelicaweston.com
Mejl: info@angelicaweston.com

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.