Det här säger ditt stjärntecken om dig – enligt mediet Benny Rosenqvist

Vi bad Benny Rosenqvist att tolka våra tolv stjärntecken och berätta vad han anser är typiskt för varje tecken. Har Benny lyckats pricka in din personlighet? Läs hans analys här!

Text: Madeleine Walles
Foto: Getty Images

Mediet Benny Rosenqvist har ett stort intresse för människor och deras karaktärsdrag. Alla möten med klienter, vänner och partners genom livet har gett honom en bild av vad som är typiskt för de olika stjärntecknens egenskaper. Här är hans syn på våra stjärntecken.

Det här säger ditt stjärntecken om dig:

VÄDUREN:

Detta är en projektbyggare och någon som för samman människor. Har en social förmåga och är ofta en energifylld person. Detta är också en person som har lite svårt för att slutföra projekt, har många bollar i luften samtidigt men ser gärna att det är andra som slutför. Väduren har barnasinnet kvar och är lekfull genom hela livet.

Typiskt för Väduren: En projektbyggare och entreprenör.

OXEN:

Är väldigt pålitlig. Kan vara lite långsam i starten, men får du igång en oxe så har du en fantastisk vän, lojal och vänfast. Oxar är ofta starka kroppsligt, stora och muskulösa. Är de inte det så har de energi i sin själ, en dynamisk person med kraft som sakta men säkert drar framåt. Detta är också ett tecken med personer som älskar mat, älskar att äta.

Typiskt för Oxen: Är pålitlig och lojal.

TVILLINGARNA:

Tvillingarna är bra på kommunikation, med alla utom med sig själva. Tvillingen har två sidor, en lite introvert sida och en mer extrovert personlighet och dessa har svårt att kommunicera. Är ofta journalister, älskar att uttrycka sig i skrift och är väldigt verbala och uttrycksfulla med dynamik i språket. Kan ha det lite jobbigt känslomässigt då den trygga sidan och den mörkare sidan inte alltid kommer överens.

Typiskt för Tvillingarna: Inte alltid vän med sina egna tankar.

LÄS ÄVEN: Kan man vara född i fel stjärntecken? Astrologen svarar

KRÄFTAN:

Här är det hemmet och estetiken som gäller. Kräftor tycker också om mat, både att äta och att laga. För kräftpojken är mamma viktig, familjen är viktig för Kräftan som ofta är väldigt beskyddande när det gäller nära och kära. Här finns mycket känslor. Kan vara lite bakåtsträvande, tycker inte om för snabba förändringar. Kräftan har verkligen ett tjockt skal, du tror inte att de kan nypa till, men klorna finns där så se upp om kräftan blir arg.

Typiskt för Kräftan: Mitt hem är min borg.

LEJONET:

En fantastisk estradör och en person som hörs och syns och tycker att livet är en fest. Lejonet vill ha det vackra i sitt hem och inreder gärna med guld. Har en dyr smak och tycker om det exklusiva, men har de inte pengar till detta skapar de ändå så att det blir ett exklusivt intryck för de är livsnjutare ut i fingerspetsarna. Men Lejonet är lättsårat och ett försmått Lejon kan vara långsint, kryper in i sitt bo och slickar sina tassar.

Typiskt för Lejonet: Jag är en stjärna!

JUNGFRUN:

Den som servar andra, är väldigt omhändertagande och ofta pedant. Om Jungfrun inte är pedantisk hemma är den det på jobbet och kan arbeta hur mycket som helst. Är också en lojal vän, noga i allt, även det moraliska. En bra älskare som alltid sätter partnern i centrum, så lever du med en Jungfru känner du att du är viktig. Har en förmåga att hålla sig unga utseendemässigt och ser ofta yngre ut än de är.

Typiskt för Jungfrun: Vill ha ordning och reda.

VÅGEN:

Är en diplomat och i detta stjärntecken hittar vi ofta advokater och jurister. Vågen behöver balans i livet, vill att saker ska stå på ett speciellt sätt och tycker inte om obalanser i någon form. Vågen vill inte ha konflikter och försöker därför lösa dessa innan de uppstår. Är duktiga diplomater och kan leda samtal framåt.

Typiskt för Vågen: En diplomat som vill ha balans.

SKORPIONEN:

Detta är personer med sex appeal i blicken, en glöd som du alltid kan se hos en Skorpion. Klär sig ofta väldigt snyggt och är mycket måna om sitt yttre och om sin kropp. Men du ska inte bli ovän med en Skorpion, de är långsinta. Har ni däremot en stark vänskap så är Skorpionen mycket lojal, en vän som kan gå i döden för dig. Skorpionen har civilkurage och vågar stå upp för dig när andra inte gör det.

Typiskt för Skorpionen: Vågar gå mot strömmen.

SE ÄVEN: Ladda ner vår fina astroplansch

SKYTTEN:

Skytten är en frihetsälskande person som inte gillar att känna sig fängslad i vänskap eller relationer, den behöver sin frihet och luft runt omkring sig. Är sociala, men behöver bara några få människor riktigt nära sig. Det går aldrig att styra Skytten. Det är ett ledartecken duktiga på att styra och organisera människor, tar tag i saker och får det gjort med dynamik och handlingskraft. Om en Skytt är nära att gå bort så kämpar den, för detta är en överlevare med mycket starka energier.

Typiskt för Skytten. Behöver sin frihet.

STENBOCKEN:

Klättrar hela livet och inväntar alltid rätt tillfälle. Mår inte bra när saker och ting står still och inget händer, för de vill framåt och uppåt. Vill gärna ha med sig människor och är entusiasmerande. Jobb och karriär är viktigt för Stenbocken, även jobb hemma. Stenbocken vill tjäna pengar, är ofta karriärist och vill ha ut något av allting. Och de får framgång, förr eller senare når de dit de vill. Är duktiga på inkänning.

Typiskt för Stenbocken: Vill alltid ha kunskap.

VATTUMANNEN:

Vill klara sig själv, har svårt att be om hjälp men hjälper gärna andra. Gifter sig ofta sent i livet och är svåra att komma nära. Du kan uppfatta att du inte känner Vattumannen, även om du lever nära den för Vattumannen är hemlighetsfull men en spännande personlighet. Är ofta estradörer och skådespelare och iakttar världen på ett speciellt sätt, ser andra människor och drar nytta av det på ett positivt sätt. Är intuitiv och godhjärtad och en kommunikatör som har lätt för att lära ut och få andra att växa.

Typiskt för Vattumannen: De mest allmänbildade.

FISKARNA:

Det känsligaste tecknet i hela zodiaken, Fiskarna är inkännande och här finns många healers. Är drömska och lite förvirrade, vet inte alltid på vilket håll de är på väg i livet. Men fantastiska vänner för vänskapen är jätteviktig. Så även kärleken, Fisken är så mycket kärlek! Här hittar vi författare och bildmänniskor, Fisken skapar ofta visioner de vill förverkliga. Fisken är det tecken som blir mest sårat när de blir lämnade och tar misslyckanden väldigt hårt.

Typiskt för Fiskarna: Det drömska och mest känsliga tecknet.

Vill du lära dig mer om astrologi?

Vår astrolog Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt har en webbkurs om grunderna i astrologi.

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.