Så kan du fånga dina drömmar – med hjälp av månens kraft och magi

April är i år drömmarnas månad. Det är inte bara att det inträffar två nymånar och en fullmåne under denna period, vi har även en planetär händelse där planeten Jupiter möter Neptunus. Förra gången detta hände var år 1856!

Text: Tanja Dyredand
Foto: Olivia Egge

En drömfångarmånad, så skulle du kunna sammanfatta april månad 2022. Månens magiska kraft, genom dess olika faser, är underbara tillfällen för att unna oss tid för nystart, släppa taget om stagnerad energi och skicka mer självmedkänsla.

Ofta har vi bara en nymåne och en fullmåne att njuta av per månad, men nu inträffar två nymånar, en solförmörkelse och en fullmåne. Alltså wow, vilken kraft!

Vi har nu också ett spännande planetärt möte på himlavalvet, där Jupiter, vår läromästare och guru, planeten för lycka, expansion och välgång, vilar i sitt eget stjärntecken Fiskarna. Jupiter var styrare över både Skytten och Fiskarna tidigare innan man upptäckte Neptunus, som numera styr Fiskarna. Och möter Neptunus, planeten för drömmar och högre medvetande.

Här öppnas nu en portal som ger dig extra energi för att fördjupa livsintentioner, få andliga insikter, ta nya tag, förändra ditt liv och kanske till och med byta livsriktning. Allt är möjligt och det är du som är kreatören!

Därför bjuder jag idag, som modern shaman, på några inspirerande ritualer, en för nymåne och fullmåne, som du kan göra själv eller tillsammans med andra och riktigt passa på att skicka dig själv lite av månens omhändertagande gudinne-energi.

Extra härligt är det också att titta upp mot himlavalvet 16–25 april, då du kan få se Lyrids asteroidregn. Ser du en stjärna falla kan du även passa på att önska något!

20220330-Ladda-kristaller-1000.jpgNär det är fullmåne kan du ladda dina kristaller i månens sken.

Månens kraft och magi

  • Månen står för gudinnekraft, den kvinnliga kraften oavsett om du är kvinnligt, manligt eller icke-binärt kodad på jorden nu. Månkraften står även för djupet av våra känslor, att lära oss att grunda och har en omhändertagande energi.
  • Varje månfas har olika teman. Nymåne: nystart/skuggarbete. Växande måne: kreativitet, inspiration. Fullmåne: manifestation, kraft. Avtagande måne: bryt gamla mönster, öka intuition.

Altare för månmagi

Symboler: Cirkel, halvcirkel, spiralen, gudinnesymbolen.

Färger: Guld, silver, vit, indigoblå, röd, orange.

Örter och eteriska oljor: Mynta, pepparmynta, salt, rosmarin, tallbarr.

Kristaller: Månsten, blodsten, selenit, lapis lazuli, ametist, tigeröga, grön malakit, rökkvarts.

Chakran: Pann- och rotchakra.

Djur: Korp, uggla, örn, varg.

Dryck: Varm kakao/choklad eller ät mörk choklad efter din ritual.

Månvatten: Ladda en vacker bägare eller flaska med månvatten. Mer detaljer om detta finns i min bok Magi för själen och kommer snart i min Månmagi-webbkurs på Näras hemsida.

20220330-Altare-1000.jpgMånsten, ametist och blodsten är bra kristaller att fylla ditt altare med.

Månmagisk stund

Med solen i Vädurens tecken fram till 19/4 då solen går in i Oxens tecken, infaller två nymånar, 1/4 i Väduren samt 30/4 i Oxen. Vid nymånen i Oxen har vi även en solförmörkelse och firar valborgsmässoafton. Fullmånen infaller den 16/4 i Vågens tecken, då vi även är i den stora portalen med Jupiter och Neptunus i konjunktion. Du kan självklart göra din nymånesmagi vid andra tillfällen under året.

Månritual för alla månfaser:

1. Hitta en plats där du känner månens kraft. Ta fram papper och penna.

2. Öppna din stund/cirkel och sätt beskydd. Du kan tända ett ljus om du vill.

3. Skriv ner på en papperslapp det du vill släppa taget om. Säg sedan: ”Tack högsta källa för ljus och kärlek, oh du magiska månens kraft, du månens magiska gudinna, du som växer från skuggorna som hjälper mig att växa. Tack för att du hjälper mig släppa taget om all energi som inte längre är mig till gagn. Ge mig de visdomar jag nu bär med mig. Tack!”

4. Skriv sedan ned på en papperslapp det du vill ha mer av in i livet. Säg sedan: ”Tack högsta källa av ljus och kärlek, oh du månens gudinna, du som växer starkare från solens strålar. Du som stärker mig, helar mig, ger mig kraft och livets driv. Hjälp mig omfamna mitt överflöd, väva livets drömfångare, fånga mina drömmar, mitt överflöd, väva min livsväg för mitt högsta bästa, jag är värd att bli älskad, leva i hälsa och trygghet. Tack!”

5. Du kan sedan sitta en stund i denna energi och bjuda in läkning från månen, oavsett vilken fas den är i.

6. Tacka för denna stund. Stäng din stund/cirkel.

7. Gräv ned dina papperslappar i jorden vid tillfälle.

Stor portal – Jupiter möter Neptunus

Det var år 1856 då en liknande kon­junktion inföll, en konjunktion mellan Jupiter och Neptunus, i Fiskarnas tecken där portalen infaller starkast 12–18 april. Allt intensifieras just nu och du kan uppleva dragkamp i ditt inre, mellan ditt ego och din inre röst, drömmar och realitet, möjligheter och stiltje. Ställ dig frågan: Hur vill jag ändra min livsväg så att den är mer i enlighet med mitt högsta kall? Då det var tolv år sedan Jupiter var i Fiskarnas tecken, fundera på vad som hände i ditt liv för tolv år sedan och var du vill vara om tolv år från nu!

Läs även:

Gör din egen månceremoni

Så använder du månens kraft

Fullmånemeditation med Nära

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.