Vi har levt 28 liv tillsammans!

I höstas ordnade Nära en auktion där vi lottade ut vårt medium Benny Rosenqvist för storseans eller privat konsultation. Pengarna gick oavkortat till flyktinghjälpen via Unicef. Anna och Carl Gunnar, även kallad Cege, bjöd högst.

Text: Madeleine Walles
Foto: Benny Rosenqvist

Anna och Carl Gunnar Lillieroth har bytt kylan i norrländska Klabböle mot sol, värme och hög luftfuktighet på Sri Lanka. När vi möts för intervjun har de haft ett par timmars konsultation med Benny Rosenqvist. De har fått var sin reading med budskap om dåtid, nutid och framtid. Via seanser har de fått möta sina kära på Andra sidan och de har även fått en spännande resa bakåt till tidigare liv.

– Kan du tänka att vi har levt 28 liv tillsammans tidigare, tolv av dem som gifta, säger Anna och tittar med varm blick på sin man. Vi har levt i Kina, Peru, Ryssland och Indien. Vi var med vid uttåget ur Egypten. Och på 1800-talet levde jag i en förmögen familj i Skottland. Cege arbetade på gården och stod inte högt i rang. Ändå blev det vi!  

I detta livet har de varit gifta i 38 år och fått tre söner som alla nu är vuxna. Samma år som de gifte sig flyttade Anna och Carl Gunnar in i hans morföräldrars gård som ligger vackert med Umeälven som närmsta granne. En gård där han sprungit mycket som barn.  

Anna och Cege älskar att resa och har varit med på flera av Näras andliga resor. De valde att få sin stund med Benny under Nära-resan till Sri Lanka. Här är de avkopplade från vardagen och har sina andliga sinnen öppna.

– Jag läste om Nära-auktionen i ett nyhetsbrev och tyckte att det var ett kul initiativ som jag ville hålla koll på, säger Cege. Anna och jag gillade att pengarna skulle skänkas till ett gott ändamål. 

– Vi hade tidigare skänkt pengar till flyktinghjälpen via UNHCR och vi är månadsgivare till Rädda Barnen. Vi vill gärna hjälpa om vi kan. Så Anna och jag kom överens om att bjuda på ett möte med Benny. Vi satte en gräns på 5 000 kr eller strax däröver.  

Cege har en Tradera-app i telefonen och via den höll han koll på budgivningen. När det var en halvtimme kvar gick han in och bjöd. 

– Det slutade på 5 011 kr. Då sms:ade jag till Anna som var i skolan där hon jobbar som lärare: ”Nu är det klart, Benny kommer hit!” 

För så var det tänkt, det skulle bli storseans i Klabböle. Men Anna och Cege tänkte om. För här fanns ju en chans för dem att få mer egen tid med mediet. Det blev några välfyllda timmar med en peppad Benny.

– I seansen bad jag om kontakt med min bror Staffan, säger Anna. Han tog sitt liv året innan han fyllde 30, en superintelligent men lite inbunden man som var svår att få kontakt med. Jag behövde få bekräftelser om hans dramatiska slut. Och så har jag funderat mycket över vad han tänkte om sin lillasyster. I seansen kom han och sa hur mycket han tyckte om mig. Det var skönt!

– Jag fick kontakt med min morfar Karl, säger Cege. Vi stod varandra väldigt nära för jag var mycket hos honom och mormor när jag växte upp. Jag minns så väl hur jag satt på hans pakethållare fram på cykeln när vi åkte till affären för att handla.

 – Morfar byggde timmerhuset vi bor i, han flyttade ett annat hus som monterades ner för hand, stock för stock, sedan byggde han upp det igen på den plats där det står idag. Under seansen sa Benny att han fick budskap om att huset vi bor i stått på en annan plats tidigare! 

Anna och Cege känner av när morfar Karl finns i huset på besök, han har visat sig fysiskt och ibland känner de hans doft.
– Han är min skyddsängel, säger Cege och ler nöjt. 

– Det var så otroligt värdefullt att få vara med om detta, säger Anna. Det var många pusselbitar som föll på plats. Jag känner tacksamhet och stor ödmjukhet.

– Vi fick även varsel om saker som ska hända och som vi nu har möjlighet att förebygga, säger Cege. Det var häftigt! Andevärlden vill oss väl. Helt klart finns det något mer än livet här på jorden. Jag vilar i den tryggheten.

Det här är Cege:

Ålder60 år.
Bor: I norrländska Klabböle.
FamiljHustrun Anna och sönerna Erik, 36, Nils, 33 och Carl, 28.
Motto: ”Var mot andra som du vill att de ska vara mot dig”. 
 

Det här är Anna:

Ålder: 59 år.
BorI Klabböle, en mil från Umeå.
FamiljMaken Carl Gunnar och sönerna Erik, 36, Nils, 33 och Carl, 28.
Motto: ”Jag vill göra mitt bästa och vara till för alla”.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.