3 kristaller som boostar Stenbocken med vishet

Vissa kristaller passar extra bra ihop med ditt stjärntecken. För den ambitiösa Stenbocken är röd granat som en envis PT som peppar till att kämpa, medan rökkvarts öppnar upp sinnet och lapis lazuli boostar Stenbocken med vishet.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock och Getty Images

Det här är Stenbocken

Stenbocken står stadigt på jorden och är ett jordtecken. Kännetecknas som lojala, logiska och praktiska. Stenbockar vill lyckas med svåra uppgifter och utmana sin förmåga.

En Stenbock som väl gett sin kärlek är något av det mest lojala som går att finna. När beslut blir svåra att ta och huvudet svävar uppe i det blå sägs det finnas kristaller som får dem grundade och harmoniska igen.

3 kristaller som passar Stenbocken:

Lapis lazuli

Lapis lazuli

Lapis lazuli passar Stenbocken väldigt bra för den blå vishetens frekvens.

Egenskaper: Visdom, seende, meditation och intuition är ledorden. Står också för fokus, frihet, att kunna tänka utanför boxen, beskydd och är en dörröppnare till andra dimensioner och inre seende.

Det här är lapis lazuli: Det sägs att stenen existerat sedan tidernas begynnelse. Den påminner oss om det eviga, den gränslösa himlen och universum, och sägs stärka inre seende, meditation och en djup förståelse av människan.Det är en kraftfull kristall för att förbättra intellektuell förmåga.

Chakra: Hals och panna.

 

Granat

Granat

Granaten är som en envis PT till Stenbocken: ”Ja, ett steg till! Kämpa, du kan! Du har kraften!”

Egenskaper: Ger lust, styrka och mod så att vi vågar och vill uttrycka vår fullkomlighet.

Det här är röd granat: Den kärleksfulla energin hos granat stödjer dig att leva din passion, din sexualitet, din vitalitet och vildhet. Kristallen öppnar upp för att kärlekens kraft, förståelse och värme ska komma till uttryck i ditt liv. Lev passionerat och lev fullt ut!

Chakra: Rot.

 

Rökkvarts

Rökkvarts

Rökkvarts stöder Stenbockens jordnära natur. Det är det materiella, verkliga och äkta som gäller. Det kritiska sinnet är inte bara dåligt, det håller fötterna på jorden.

Egenskaper: Ger lust, styrka och mod så att vi vågar uttrycka vår fullkomlighet.

Det här är rökkvarts: Rökkvarts är en grundande kristall som hjälper dig att hålla sinnet öppet samtidigt som du står stadigt. Den sägs skydda mot all typ av negativ energi och både renar hemmet och hjälper till att lösa upp negativa tankemönster. Den passar att användas till djup avslappning, meditation och för att gå bortom sitt jags begränsningar.

Chakra: Rot.

Healing med rökkvarts
1. Ladda stenen med en specifik intention.
2. Placera rökkvartsen längst ner vid dina fötter, i dina händer eller mot hjärtat. Håll denna kraftfulla sten eller smycke och upptäck med klarhet negativiteten som håller dig tillbaka och vägen som leder till läkning och visdom!

 

Visste du att …

  • Granat är en perfekt förlovningssten för Stenbocken eftersom den inspirerar till kärlek och hängivelse.
  • Lapis lazulis har genom tiderna varit en mycket eftertraktad sten i smycken på grund av dess vackra djupblå färg.
  • Rökkvarts sägs vara mycket bra som smärtborttagare och hjälper till vid återhämtning.

Affirmation:
»Jag har de resurser jag behöver för att nå mina mål.«

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.