Sluta älta: Så släpper du taget om dina negativa tankar

Våra tankar är kraftfulla – de styr våra känslor och handlingar. Det vi tänker manifesterar vi i vårt liv! Men få saker är så utmanande som att sluta med oro, ältande och negativa tankar. Här får du några tips!

Text: Tia Jumbe
Foto: Getty Images

3 sätt att skifta sinnesstämning

1. Använd symboler. Symboler och bilder talar till vårt undermedvetna. Omge dig med bilder och symboler som betyder något positivt för dig – kanske det är en bild från en plats där du känner dig trygg, en person du älskar eller en symbol som representerar kärlek, glädje eller det gudomliga/gudinnan för dig.

2. Använd musik. Musik kan lika snabbt skifta vårt sinnestillstånd. Skapa en lista med låtar som gör dig glad – eller sjung själv! Människan har sjungit i alla tider och vibrationerna är läkande, oavsett hur det låter.

3. Föreställ dig ”bästa tänkbara scenario”. När vi ältar föreställer vi oss ofta ”värsta tänkbara scenario”. Förekom eller bryt de negativa tankarna genom att ta för vana att i stället föreställa dig ”bästa tänkbara scenario”! Hur skulle det du funderar över se ut om det bästa som kunde hända hände? Ge dig hän och känn den positiva kraften fylla dig!

LÄS ÄVEN: Förlåt andra för din egen skull: Här är verktygen du behöver

Andningsteknik för starkare självkänsla

Den magstärkande andningstekniken eldandning påverkar solarplexuschakrat och den inre elden och självkänslan positivt. Gör så här:

1. Sitt i lätt meditationsställning, rygg och nacke sträckt. Slappna av i axlar och mage.

2. Ta ett par lugna, naturliga andetag genom näsan.

3. Andas in och börja eldandningen: andas ut genom att snabbt suga naveln in mot ryggraden, så att du pumpar ut andetaget. Låt inandningen komma direkt och naturligt, och pumpa sedan ut andetaget genom att dra naveln in mot ryggraden igen. Andetaget är snabbt och flämtande genom näsan, nästan som att du snyter dig. Fokus ligger på den korta, kraftfulla utandningen.

LÄS ÄVEN: I stället för nyårslöften: Sankalpa hjälper dig förändras på djupet

Kristaller för dig som vill släppa ältandet: Gula stenar

Den solgula citrinen stärker solarplexus, men även andra gula stenar, så som gul kalcit, gul aventurin och pyrit. Bär dem så nära solarplexus som möjligt.

Yoga: Krigare A och B

yogaposition-krigare.jpg

Ältande beror på osäkerhet och låg självkänsla, som hör hemma i det tredje chakrat, solarplexus. Du stärker solarplexus-chakrat genom yogapositioner som Krigaren (Virabhadrasana A och B).

LÄS ÄVEN: Hjärtats energier påverkar dig: Lär dig odla mer kärlek

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.