Sköna krämer att göra själv!

Snart är juni här och sommarens sköna dagar! Låt kroppen och själen få ett nytt liv. Ett bra sätt är att göra egna krämer som varken behöver kosta dig en helg eller en förmögenhet. Låt badrummet bli ditt för några timmar. Ta hand om dig!

Text: Madeleine Walles
Foto: Shutterstock

Ansiktsmask

Du behöver:
1 avokado
Lite olivolja

Gör så här:
Mosa avokadon med en gaffel tills du får en jämn smet. Häll på lite olivolja så att den blir lagom krämig. Lägg sedan den gröna masken på din rengjorda hy, låt den verka en stund innan du sköljer av den med ljummet vatten. Avokadon är rik på olja vilket din hy tackar särskilt för.

Hårinpackning

Du behöver:
½ dl olivolja
1 äggula

Gör så här:
Vispa sönder äggulan och blanda i olivoljan. Fördela blandningen i håret och täck det med en handduk som du virar som en turban på huvudet. Låt inpackningen sitta i minst en halvtimme. Tvätta av med schampo och skölj ordentligt.

Kroppsskrubb

Du behöver:
½ dl strösocker
1 msk olivolja
1 msk mjölk

Gör så här:
Blanda samman alla tre ingredienserna och skrubba sedan hela kroppen. Skölj av med ljummet vatten.

Ansiktsskrubb

Du behöver:
½ dl strösocker
1 msk olivolja

Gör så här: 
Blanda socker och olja, fördela blandningen över ansiktet och peela med lätta, cirkulerande rörelser som tar bort de döda hudcellerna.  

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.