5 frågor om själsfränder: Mediet Benny svarar

Vi får många läsarfrågor om själsfränder och tvillingsjälar. Här ger vårt medium Benny Rosenqvist svar på några av dem, svar som vi hoppas kan vara till hjälp för många.

Text: Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Vad är en själsfrände?

Jag har fått reda på att den man som jag ska träffa om några år är min själsfrände. Betyder det att vi har potential att bli väldigt lyckliga? Vad betyder egentligen ”själsfrände”? Jag undrar även om min själsfrände och jag levt tidigare liv tillsammans? 

Monika

Benny svarar:

– När man möter sin själsfrände har man levt med den i sina tidigare liv, för man föddes samtidigt själsligen. Din själsfrände är den totala spegelbilden av dig själv. Man blir både lycklig och kan klara alla problem. Den närheten och den totala förståelsen man har till en själsfrände har man inte till någon annan.


Kan jag känna av tankeöverföring?

Jag och en före detta vän till mig hade egenskapen att kunna känna vad den andra tänkte på. Detta kunde jag märka ibland när vi var tillsammans. Men kan jag känna av detta nu när vi inte längre är ihop? Ibland när jag får extra ”starka” tankar om honom så kan det kännas som om även han tänker på mig, just i det ögonblicket. Jag tror att vi är själsfränder. Allt som jag har läst om själsfränder stämmer överens på oss. Nu när vi inte längre är tillsammans känns det så oerhört tomt inom mig, som om en del av mig själv är borta.

Lena

Benny svarar:

– De människor man har en telepatisk kontakt med är man oerhört nära och den bryts inte när man separerar. Man får jobba på att få ut den här personen ur hjärnsystemet. Det stämmer att han tänker på dig samtidigt. Ni har en frekvens som man kan jämföra med radiovågor. Ni går in i den frekvensen när ni tänker på varandra. Det känns precis så tomt som du beskriver, när man har blivit av med sin själsfrände. Man kan separera med sin själsfrände, men den tomheten som blir kvar när man separerar är oerhört svår.


Är det en tvillingsjäl jag mött?

1998 lärde jag känna en kvinna på sjukhuset där våra fästmän vårdades för cancer. Under ett par månader umgicks vi alla fyra och våra fästmän var ett bra stöd åt varandra. Samma år gick min fästman bort, ett par år senare även kvinnans fästman. Sedan dess har vi skickat julkort till varandra. För några månader sedan stötte vi av en händelse ihop och bestämde oss för att gå och ta en fika. Vi satte oss inomhus på ett café och helt plötsligt kom två småfåglar inflygandes genom den öppna dörren. Personal och besökare engagerade sig i att försöka få ut fåglarna oskadda. En väninna till mig sa att det kanske var våra fästmän som på detta sätt ville skicka en hälsning till oss. Kvinnan jag lärde känna på sjukhuset var så trevlig och allt ”stämmer”. Är vi tvillingsjälar? 

Anita


Benny svarar:

– Ja, andevärlden använder ofta fåglar för att kommunicera. Fåglarna blir ofta intensiva när de visar sig. De kan till exempel sjunga ihärdigt på fönsterblecket, eller komma nära på ett sätt som fåglar normalt inte gör. Den kontakt du har med kvinnan från sjukhuset är, vad jag känner en tvillingsjäl. D et visar den kärleken ni har till varandra som vänner, och den närheten ni har till varandra. Eftersom ni är tvillingsjälar, har ni också levt ett tidigare liv tillsammans. Den vänskap som ni nu har, byggde ni upp under era tidigare liv. Alla fyra har en samhörighet till varandra från ett tidigare liv. Det betyder också att ni är födda i samma själsgrupp, ni reser i samma flock.

Kan jag missa min själsfrände eller tvillingsjäl?

Kan man missa sin livskamrat i livet? För i så fall kan man ju inte få de barn eller den framtid som det var tänkt? Jag är 19 år och har inte haft så många förhållanden. Jag är rädd att missa ”den rätte” eftersom jag inte är ute så mycket i svängarna. 

Monika

Benny svarar:

– Absolut inte. Man kan välja bort sin livskamrat, men då är det också det som är meningen. Det finns flera livskamrater. För kärleken är den stora läromästaren. De barn man verkligen ska ha, envisas att komma till en. Så lev, stressa inte och jaga inte efter kärleken. När du inte letar efter den, när du mår som allra bäst i livet och när du inte tänker på att möta den, det är då din livskamrat kommer in i ditt liv.

Hur går jag vidare efter avslut med själsfrände?

 Jag träffade min tvillingsjäl/själsfrände för tolv år sedan. Ända sedan dess har det känts som att vi aldrig ska få möjlighet att vara tillsammans. Allt från ekonomi och droger till trassliga familjeförhållanden har satt käppar i hjulet för vår kärlek, som i grunden känns så stark! Det verkar som att hela universum arbetar mot att vi ska kunna få vara tillsammans. Det känns som att det hade varit bättre att inte ha träffat honom alls, för nu kommer jag jämföra alla jag möter med honom. Den kärleken och samhörigheten kanske jag aldrig mer kommer att få uppleva. Hur går man vidare?

Tacksam

Benny svarar:

– En kärlek som denna är väldigt svår att komma vidare ifrån. Men det är faktiskt så att den stora läromästaren är kärleken själv. Ni är tvillingsjälar, inte själsfränder, för då hade ni inte haft sådana problem. Den närhet som ni två har haft, kommer du att få tillsammans med din själsfrände. Fast större och utan de problem som du hade med din tvillingsjäl. För med din själsfrände är det menat. Senare i livet kommer din tvillingsjäl att dyka upp igen. Han kommer att visa dig sin utveckling, att han är färdig för att kunna leva med dig. Valet blir då inte så svårt, för då har du din själsfrände.

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Månadens fråga

Ser du dig själv som högkänslig?
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.