Därför ska du skapa en moodboard: 5 steg till mer glädje och positiva energier

En moodboard är ett oslagbart redskap för att visualisera drömmar och idéer. Så samla ihop dina favoritcitat, inspirerande bilder och minnesvärda föremål och gör ett kollage som får representera de känslor och stämningar som du vill uppnå.

Text: Anna Flodberg
Foto: Shutterstock

5 steg till mer glädje och positiva energier

1. Börja med att välja material till din moodboard. Det kan vara en korktavla, en kanvasram, målarduk, en magnettavla eller en tom vägg. Det är upp till dig vad som passar och allra bäst är att ta vad man har hemma.

2. Samla nu ihop texter, bilder och föremål som inspirerar dig. Det kan vara citat från tidningar som inspirerar dig, fotografier och föremål som betyder något extra för dig. Helt enkelt en samling av allt som inspirerar dig och fyller dig med värme och härliga positiva känslor. Använd gärna färgglada papperslappar att skriva på, glittriga klistermärken och tapetbitar med roliga mönster. Din moodboard blir som ett konstverk som gör dig glad att se och inspireras av.

3. Arrangera bilderna och föremålen på din board med en tanke, antingen som ett kreativt kaos huller om buller eller ordningsamt på rad eller överlappande på varandra. Det finns inget rätt eller fel, så länge den genererar positiva känslor.

4. Din moodboard fyller inget syfte om den hänger bakom en dörr eller på insidan av en garderob. Den behöver finnas på ett ställe där du ser den varje dag.

5. Uppdatera den kontinuerligt. Över tid förändras vi och hittar nya mål och känslor vi vill uppfylla. En fräsch moodboard håller den positiva energin flytande och gör det lättare att uppfylla dina drömmar.

Här hittar du inspiration till din moodboard:

● Teckningar
● Din egen eller andras konst
● Urklipp från magasin
● Presentpapper
● Affirmationer
● Sidor från gamla böcker
● Snören
● Fotografier
● Vykort
● Klistermärken
● Kartor
● Tapetbitar
● Knappar
● l Föremål som väcker glada minnen

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.