Följ vägen till ditt lyckoland!

Efter många år i juristbranschen valde Helena Biehl att följa sitt hjärta och ägna sig åt saker hon blir lycklig av. För att våga lita på sin intuition har hon haft astrologin som hjälp. Dra nytta av stjärnornas inflytande och få råd inför framtiden, du också!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Jini Sofia Lee

Förr i tiden tog kungar astrologin till hjälp för att avgöra när det var rätt tidpunkt att avsluta eller starta krig. På 1970-talet fick astrologin ett uppsving, men sedan dess har det mest varit en dammig siarkonst som bara inbitna astrologer har använt sig av. Men lär man sig studera stjärnorna kan man faktiskt få väldigt mycket hjälp alldeles gratis, det menar juristen Helena Biehl. Vi har ju en uråldrig kunskap som vill ge oss vägledning!

– Jag bestämde mig för att börja studera stjärnorna under en tid och följde Jupiters 12-årcykel. När jag blickade tillbaka insåg jag att mycket stämde! När Jupiter förespråkat giftermål hade jag gift mig och året som var fyllt av kreativitet hade jag skrivit min barnbok. Det blev så tydligt i efterhand, berättar Helena. 

Som tonåring fick Helena sitt första horoskop ställt. Sedan dess har andlighet följt henne, men yrkesmässigt valde hon en helt annan väg och utbildade sig till jurist. Stundtals var det en svår utmaning att växla mellan ett yrke som bygger på att utvärdera fakta och sin tro på energier och intuition.

– Jag har lärt mig att anpassa mig, säger Helena. Om det till exempel var väldigt rörigt under en period. Då tänkte jag: ”Men hörrni, detta är ju astrologi, det är Mercurius som är rörig”. 

– Just i juristyrket har jag kanske känt att det inte är ett forum för esoteriska ämnen och sparat snacket till ett senare tillfälle när jag varit på någon astrologikurs med likasinnade. 

Stjärnornas råd ger hopp

Efter tio år i branschen slutade Helena som jurist och bestämde sig för att följa sitt hjärta och hitta sina drömmars mål. Resultatet blev bland annat boken ”Happytown – smarta råd för kvinnor i högklackat för åren 2015-2017”.  Boken beskriver Helena som en lättläst framgångsmanual som ger läsaren verktygen till att leta sig vidare i livet.

– Happytown är en säker hamn att landa i. Om man har drömmar bor de i Happytown, det är dit man vill. 

– Att jag valde att inrikta mig på kvinnor var för att jag ville ta tillvara på kunskapen om astrologi och ge verktygen för att kunna ge den moderna kvinnan goda råd i livet. Smarta, entreprenörsmänniskor kan också använda sig av stjärnornas inflytande! 

En del av boken består av Helenas personliga resa, en annan om rädslor och tankens kraft som följs av en snabbkurs i astrologi. Sist har Helena ställt horoskop för alla stjärntecken mellan 2014 och 2017, så att man som läsare kan blicka både framåt och bakåt.

– Många drömmer om att ha en egen kristallkula och kunna se in i sin framtid. Genom astrologin får du vägledning i livsfrågor, karriär, hälsa, ekonomi och allt som rör din personliga utveckling. 

– Du får möjligheten att se att det till exempel kommer bli bättre ekonomiskt. Det ger hopp! Det samma gäller när man tittar i backspegeln. Tror man på det så får man se ännu mer! 

Men, poängterar Helena, för henne är astrologi ett stort nöje, hon tar all vägledning med en nypa salt. 

– Man måste alltid fråga sig ”Ska jag följa det här rådet?”, man kan inte förlita sig helt på stjärnor och planeter. Vi måste komma ihåg att använda huvudet och sunt förnuft också!

Det här är Helena:  

Ålder: 38 år.
Bor: I Stockholm.
Intresse: Astrologi, skrivande och nätentreprenörskap.
Andlighet för mig: Att få leva ut sin potential och samtidigt göra gott för sig själv och andra.
Hemsida: blogg.amelia.se/helenashoroskop

Så kan du följa stjärnornas smarta råd!

●  Ta reda på din exakta födelsetid på dygnet, ort och datum.
●  Ta sedan reda på ditt ascendenttecken genom att söka på ”ascendent uträkning” eller på engelska ”ascendent calculator” på nätet.
●  Ascendenttecknet är oftast ett annat än ditt soltecken och kan därför göra att du inte känner igen dig när du läser ditt horoskop för ditt soltecken.
●  När du känner till både ditt sol-och ascendenttecken får du en så personlig tolkning som möjligt när du läser tidningshoroskop.
●  I Happytown kan du läsa om var ditt stjärntecken har mest tur just nu. Där kan du också läsa om både ascendent- och soltecken.
●  Om du vill veta ännu mer om ditt födelsehoroskop kan du få ett gratis sådant på: astro.com eller så besöker du en astrolog som förklarar och tar dig med in i dina stjärnor! 

Flytta in i ditt Happytown – följ lycko­planeten Jupiter 

Alla har lyckoplaneten Jupiter i sitt horoskop. Varje år ger Jupiter livsflöde till varje specifikt stjärntecken, så beroende på var man har Jupiter så finns det något man ska satsa på. Alla har flöde i något område.Jupiter expanderar allt han vidrör. När han är med så har han en positiv inverkan. Nackdelen med Jupiter är att han älskar att överdriva, äta för mycket, göra av med för mycket pengar. Se upp så att du inte dras med och överdriver i ditt flöde. 

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.