Benny Rosenqvist hjälper dig: Våga tala inför en grupp människor

Hur ska man tänka när man måste tala inför en grupp? Det är så lätt att bli nervös och tappa tråden. Här får du goda råd av mediet Benny Rosenqvist att ta till dig!

Text: Madeleine Walles och Benny Rosenqvist
Foto: Shutterstock

Detta är det värsta för många människor. Undersökningar visar att människor svarat att de hellre dör än pratar på en väns begravning. Det visar hur onaturligt det är för oss att prata inför andra människor. Då ska du tänka på att åhöraren inte vet vad du ska berätta, men om du har mycket kunskap om det du ska prata om så gör den tryggheten att du inte tappar tråden. Oavsett vad som händer.

Glöm inte att stanna upp under ditt tal, du ska inte stressa dig igenom ditt budskap, utan andas in så att du ger åhöraren en chans att höra att du verkligen kan det du pratar om. Då hjälper dig lyssnarna till ett lugn. Tillsammans med dem så bygger du samtalet. Du är aktiv. Lyssnaren passiv, men närvarande i samtalet. Och glädjen du förmedlar genom att prata om något du gillar, gör att du växer.

Fler tips om hur du hanterar svåra samtal får du i Nära nr 3 - ute i butik till och med 18 april!

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.