Benny Rosenqvist: Distanshealing är ett lagarbete på Andra sidan

Har du någon gång funderat över distanshealing och hur det går till? Näras andliga profil Benny Rosenqvist berättar här om vad det innebär och hur det fungerar.

Text: Christina Malmgren
Foto: Shutterstock

Jag tände några ljus, satte mig ner och började meditera. Sedan öppnade jag upp mitt kronchakra som i sin tur öppnade upp för den högsta energin, healingenergin. Då skapades ett vitt-blått ljus som gick via kronchakrat ner i mig, via hjärtat, till händerna och ut. Därefter läste jag varje namn som stod på min lista, tänkte på mottagaren och skickade kärlek och healingenergi. Healingenergin togs emot av min healingguide som skickade energin vidare till mottagarens healingguide och ner till mottagaren.


Så beskriver Benny sin upplevelse av distanshealingen med Näras läsare. Hela 1 692 personer var med och tog emot healing av Benny vilket är ett bevis på att längtan efter ett ökat välmående idag är stor! Om vår kropp inte mår bra jobbar den ständigt för att bli frisk. På det sättet är den fantastisk! Men ibland räcker inte kroppens egen energi till. Då kan den läkande healingenergin vara till hjälp! Healingenergin fyller på kroppens egen energi så att den lättare kan läka. En del av de som var med på distanshealingen och som hoppades på läkning hade undringar. I den här artikeln hoppas vi att Benny kan hjälpa er att finna era svar!

Benny, det var många som ville vara med på distanshealingen. Hinner alla få healing?
– Det spelar ingen roll hur många namn det finns på min lista, alla hinner få healing! När jag utför distanshealing är det nämligen inte bara jag som jobbar, utan även healingguider och änglar. Det sker ett lagarbete på Andra sidan! Healingguiderna ser till så att healingenergin kommer till rätt mottagare och därför behöver inte jag veta var mottagaren befinner sig. Var mottagarna håller hus har våra healingguider koll på! Änglarna hjälper guiderna att hantera healingenergin och ser till så att allt går rätt till. Om healingguiderna opererar är änglarna sjuksköterskor, berättar Benny. 


Behöver mottagaren av healingen förbereda sig på något speciellt sätt? Spelar det någon roll om man festar, sover eller mediterar?
– Du som ska ta emot healing behöver egentligen inte förbereda dig på något speciellt sätt, healingen kommer fram ändå! Men om du vill ha en upplevelse av när healingen når dig kan det vara bra att sätta sig ner och meditera. Då blir du mer närvarande och kan lättare känna när healingen kommer fram. Om du sover kan du uppleva healingen i drömmen, så även det kan vara bra!
– Healingenergin når dig även om du festar, men kom ihåg att alkohol försämrar energierna i våra kroppar vilket gör att healingen får sämre effekt. Jag tycker inte att man ska blanda ihop healing och alkohol!


Får gravida ta emot healing?
– En gravid kvinna bär redan på så pass mycket energi att healing sällan ger effekt på henne. Barnet är ju redan som healing för mamman! Om barnet däremot är sjukt kan healingen hjälpa, men det är svårt eftersom en gravid kvinna bär på ett skydd omkring sig.
– Föräldrar är dessutom experter på att själva ge healing! Säg den mamma eller pappa som inte lägger handen på sitt barns onda knä och blåser när barnet har trillat och slagit sig. Det är också healing!


Näras distanshealing skedde på en utsatt tid. Är det bäst för mottagaren att veta när healingen ska ske?
– Det är olika från person till person! För människor med kontrollbehov är det bättre att vara ovetande, då de kan vilja ”känna för mycket” vilket leder till att healingen blir svårare att ta emot. Annars kan det vara skönt att veta ungefär vilken tid healingen kommer att nå dig. Då kan du få en riktig upplevelse och verkligen känna när värmen från healingenergin sprider sig i din kropp.  


Ger distanshealing samma effekt som healing med fysisk närvaro?
– Distanshealing är både fungerande och effektiv men min känsla är att healingen ändå blir starkare vid fysisk närvaro. Vi är sociala djur som behöver beröring och därför tror jag att den healingen vi skickar direkt på plats är mer effektiv.


Går det att få ”för mycket” av healingenergin?
– Healingenergin är intellektuell, du får exakt den mängd healing som du behöver. Du kan alltså inte få ”för mycket” healingenergi! Om din kropp inte behöver någon läkning kan du istället känna av healingen genom att du blir pigg och energifylld. – Healingenergin är även smart på det viset att den letar sig till de ställen som behöver healing, både där smärtan finns och där den har uppstått. Magont kan till exempel komma från huvudet, om smärtan beror på stress. Då rycker healingenergin in och lindrar på båda ställena!


Några berättar att de inte kände någon skillnad under distanshealingen, vad kan det bero på?
– Om du inte känner av healingenergin ska du inte vara orolig. Antingen behövde inte din kropp någon healing just den dagen eller fick du ingen upplevelse av när healingen kom till dig. Då kanske du märker av en läkning först efter ett tag. Healingenergin är som starkast precis i starten men finns även kvar i kroppen efter ett dygn. 


Berätta om någon som du har läkt genom distanshealing! 
– Jag skickade en gång distanshealing till en god vän som hade en tumör i hjärnan. Tumören var visserligen ofarlig, men den minskade många centimeter efter att jag skickat healing till henne!


Går det att skicka distanshealing även till djur?
– Visst går det! Alla djur är, precis som vi människor, mottagliga för healing. Det finns även djur som kan ge healing, min hund Valentino är ett av dessa! När han känner att någon i hans närhet mår dåligt lägger han sig på deras fötter så att de kan känna värmen från energin. Han kommer bara in i mitt arbetsrum när jag har klienter om det verkligen behövs!


Kan alla ge distanshealing?
– Jesus är världens genom tiderna mest kända healer! Han botade bland annat blinda och människor med spetälska. Men det är inte bara Jesus som kan ge healing utan alla människor har en healingförmåga, starkare eller svagare. 
– Du kan träna upp din healingförmåga genom att meditera, känna in healingenergin och låta din healingguide undervisa dig. Du kommer att få precis de svaren du behöver för att utvecklas i rätt takt.
– För att sända healing behöver du inte fokusera på mottagarens namn, du kan också koncentrera dig på ett fotografi eller en inre bild. Det viktigaste är att personen som du skickar healing till har gett sitt medgivande till att ta emot healing. Healingguiderna kan stoppa healingen i fall mottagaren inte vill ha den. 


Tar det mycket på krafterna att skicka healing? 
– Du som skickar healing har öppnat upp för kronchakrat, som i sin tur har öppnat upp för healingenergin. Därför får du som sändare också duschar av underbar healingenergi! Du får alltså själv healing genom att heala andra! För mig kändes det mäktigt att få heala så många Nära-läsare vid samma tillfälle. Det var en helt fantastisk känsla att få hjälpa er alla!

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.