Anden i glaset – Är det lek eller allvar?

Många av oss minns Anden i glaset som en spännande lek från barndomen. Men vad kan egentligen hända när du sätter dig i en ring tillsammans med några vänner och ber om svar från Andra sidan? Näras medier varnar för att Anden i glaset kan få allvarliga konsekvenser. Så tänk dig för efter en extra gång, innan du lockar på okända andar!

Text: Sabina Wärngård
Foto: Shutterstock

Anden i glaset är en lek som kan utföras relativt enkelt. Genom att rita upp en ”karta” med alla alfabetets bokstäver samt orden ”Ja” och ”Nej” kan man sedan ställa ett dricksglas upp och ner i mitten av bordet och börja fråga andarna saker. 

Det är inte alltid man får svar. Många av oss har nog dessutom minnen från barndomen då man varit övertygad om att kamraterna flyttat på glaset med flit. Men det kan faktiskt vara en ande som svarar!   

Vid somliga tillfällen är anden ofarlig, kanske till och med snäll och välmenande. Men ibland kan det gå riktigt illa. Leken kan locka till sig onda energier, andar som du inte alls räknat med att få kontakt med. Vissa andar blir platsbundna till en bostad och kan sedan vara otroligt svåra att bli av med.  

Denna till synes oskyldiga lek kan alltså få oanade konsekvenser. Och vad gör man när leken blir allvar?  

Många tvingas söka hjälp från ett medium och andra mediala personer som ser till att få över den onda energin till Andra sidan. Här berättar tre av Näras medium om sina erfarenheter av Anden i glaset!

Mediet Jai Thornell:

Vi fick in jobbig aktivitet i vårt hem

Har du några tips till våra läsare, om de vill göra Anden i glaset?
– Man bör inte göra Anden i glaset för man kan inte veta vad man får in. Man kan öppna upp för andra dimensioner, och vi vet inte vad som kan finnas ute i universum. När du gör Anden i glaset kan du inte kontrollera vilka energier eller andar du drar in.

– Om man ändå vill göra Anden i glaset är det viktigt att man ställer konkreta frågor. Om frågorna är för allmänna och öppna kan detta tillkalla alldeles för många energier.

Har du några egna erfarenheter av Anden i glaset?
– Ja, jag var tio år och min bror var tolv år. Vi lekte Anden i glaset tillsammans med några kompisar. Vi frågade: ”Är det någon där?”, vilket är en alldeles för generell fråga. Vem som helst kan svara på den. Vi fick svaret ”Ja”. Vi frågade: ”Vem är det?” och anden svarade ”Det får ni se”.

 – Inget mer hände under Anden i glaset, men det blev riktigt jobbigt att vistas i vår lägenhet därefter. Vi hade inte haft någon andlig aktivitet där förut, men efter att vi gjort Anden i glaset började det hända saker. Jag, min bror, våra föräldrar och till och med vår hund märkte av det. 

– En gång började det brinna helt oförklarligt. Hunden började ofta morra ut i luften och kröp ibland in under sängen. Jag vet fortfarande inte vem det var som spökade, men det gick så långt att vi inte kunde bo kvar där. 

Det låter fruktansvärt! Visste du att du var andlig när detta skedde?
– Nej, jag visste inte riktigt då. Min mamma var väldigt andlig, men pratade aldrig om det. Jag förnekade min andlighet starkt, det var bara tjugo år sedan jag slutade leva i förnekelse.

– Det kan med andra ord hända även om man inte är medveten om sin andliga förmåga. Andar kan nå in till en genom Anden i glaset, och ställer man generella frågor är riskerna ännu större att det händer.

Har du några positiva erfarenheter av Anden i glaset?
– Det är ett spännande fenomen, men svaren på de frågor man har kan man få på andra, mycket bättre, sätt. 
– Innan du gör Anden i glaset bör du fråga dig själv: Varför gör jag detta? Vad vill jag åstadkomma? 

Mediet Benny Rosenqvist

Det här är ingen lek!

Har du några erfarenheter av Anden i glaset?
–  Första gången jag gjorde Anden i glaset var jag väldigt ung, bara femton år gammal. Det var tillsammans med kompisar som gjort det förut, och hade mer erfarenhet än vad jag hade. 
– Min guide visade sig genom Anden i glaset. Jag hade haft kontakt med honom tidigare eftersom jag varit medial sedan jag var bara sju år gammal.

Har du några tips till våra läsare, om de vill göra Anden i glaset?
– Jag tycker inte att man ska göra Anden i glaset. Det är ingen lek, utan kan bli riktigt allvarligt. Min guide varnade mig innan jag gjorde det, men jag bad om andligt beskydd och hade lagt en bibel på bordet, så ingenting ont hände.

– När man gör Anden i glaset kan man råka öppna en portal för mörka krafter. Jag rekommenderar ingen att göra detta, men om man ändå vill göra det så är det jätteviktigt att be om andligt beskydd innan! 

Har du några positiva erfarenheter av Anden i glaset?
– Det positiva var väl att jag fick se att det verkligen fungerar. Men det är ingenting jag vill göra om, på grund av de stora riskerna. 

Mediet Pierre Hesselbrandt

Spela Monopol istället!

Vad har du för tankar och åsikter om Anden i glaset?
– Jag tycker att det är viktigt att man har respekt för vad som kan hända. Man kan få in jordbundna andar som inte har gått mot ljuset än, de kan vara riktigt svåra att bli av med.
– Vill du ta kontakt med nära och kära som befinner sig på Andra sidan finns det bättre sätt att göra det på. Det finns en stor risk att jordbundna andar dyker upp under Anden i glaset, en del kan vara snälla medan andra inte är trevliga alls.

Vad har du för tips till någon som vill göra Anden i glaset?
– Mitt tips är att spela Monopol istället. Avstå från Anden i glaset, det finns andra lekar. Eller gå på en seans, om det är kontakt med Andra sidan du vill uppleva.
– Om man prompt vill försöka sig på Anden i glaset ändå måste man ha med sig någon, kanske ett medium, som är duktig på att be om beskydd samt öppna och stänga portaler.

Vad har du för erfarenheter av Anden i glaset? 
– Mina främsta erfarenheter är alla de ungdomar som gjort Anden i glaset och som sedan hör av sig till mig på grund av att det börjat spöka hos dem efteråt. 
– Vissa gånger när man gör Anden i glaset händer det ingenting, men när det väl händer på riktigt, då är det ingen lek längre. Man kan börja lida av dödsångest på grund av den energi eller den ande som fastnat hos en eller i ens hem. 

Har du några positiva erfarenheter av Anden i glaset?
– Nej, inga alls. 
– Många som leker Anden i glaset gör det för att få snabba kickar, men det behöver inte ens hända någonting under spelets gång. Ibland är det senare, när du är ensam, som du märker av anden.

Viktigt att tänka på innan du gör Anden i glaset:

● Be om beskydd från din guide eller skyddsängel först.
● Be en medial person om hjälp, någon som har god erfarenhet av att öppna och stänga. 
● Gör gärna en ceremoni av det. Lägg exempelvis en bibel på bordet och tänd levande ljus för extra beskydd.
● Fråga inte allmänna frågor som exempelvis ”Är det någon där?”. Håll dig istället till mer specifika frågor som: ”Är min mormor med mig nu?”. 
● Fråga dig själv vad du vill få ut av Anden i glaset. Varför är just detta sätt det bästa för att få svar på dina frågor?
● Var medveten om att du inte kan kontrollera vilka energier och andar du drar in. Tänk på riskerna du utsätter dig själv och dina medspelare för. 

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.