7 steg till bättre självkänsla

Behöver du öva upp din självkänsla? Här är 7 tips!

Text: Redaktionen
Foto: Shutterstock

1. Lura kroppen. Du är faktiskt ganska lättlurad. Du kanske inte känner dig stark, modig eller självsäker, men du kan få din omgivning och dig själv att tro det genom att sträcka på dig, skjuta fram bröstet och höja hakan. Tänk ”power”!

2. Lyssna inåt! Det är lätt att börja följa andras förväntningar och åsikter. Fråga dig själv vad som är sant för dig, det är det enda rätta.

3. Sätt upp mål. Vad är viktigt för dig? Vad vill du ha i ditt liv? Sätt upp mål och ambitioner som känns roliga att sträva mot.

4. Omge dig av positiva människor! Finns det någon i din närhet som motverkar dig, gör dig ledsen och illa till mods? Bryt kontakten.

5. Livet är till för att lära sig! Ingen är färdiglärd eller fullt utvecklad. Se inte dina ”misslyckanden” som något dåligt utan klappa dig själv på axeln och säg: ”Så bra, nu lärde jag mig det”.

6. Ta emot och ge komplimanger – gärna till dig själv. Ingen ger komplimanger utan mena det så tro på att du är bra!

7. Skriv listor! Precis som med allt annat man vill bli bättre på så måste man öva. En bra övning är att skriva ner tre saker varje dag som du gjort bra. Det kan exempelvis vara: ”Jag höll upp dörren åt en kollega”, eller något annat som kanske inte känns så märkvärdigt. Du kommer snart märka hur mycket bra saker du gör varje dag. Du är ju fantastisk!

  

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.