6 tips till dig som är högkänslig – för en mer balanserad vardag

Är du en högkänslig person? Som högkänslig är du ofta kreativ, intuitiv och medkännande - fina personlighetsdrag som du bör vårda! Många känner sig annorlunda, innan de förstår att de är högkänsliga. Då kan det vara  viktigt med en vardag i balans, här får du 6 tips!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Shutterstock

1. Planera in din egentid varje vecka. Du kanske behöver någon timme varje dag eller så är det viktigt att du får vara ensam efter en ansträngande tillställning med mycket folk. Se till att du tar tiden när du behöver den.

2. Jorda dig bland djur och natur. Högkänsliga människor trivs i vackra, stillsamma miljöer. Hitta en plats där du finner ro.

3. Meditation eller yoga gör att din hjärna och ditt inre känsloliv får vila. I stillhet får du energi.

4. Skriv av dig! Du behöver inte bearbeta allt i ditt inre. Ibland kan det vara skönt att skriva av sig det man går och funderar på. När det finns på papper behöver du inte längre bära omkring på det.

5. Se till att äta regelbundet. Är du en person som lätt blir ”hangry”, det vill säga arg eller lättirriterad när du inte har ätit på länge? Då kan det vara klokt att ha ett mellanmål nära till hands så att du håller en jämn blodsockernivå.

6. Föreställ dig att du är omgiven av en ljusbubbla. Har du lätt för att ta in andras energier och sinnesstämningar? Innanför ljusbubblan kan inte energierna nå dig. De finns utanför och stannar där.

Lär dig att ytterligare vårda din högkänslighet i vår webbkurs: Älska din högkänslighet – förstå och ta hand om din kraft

Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.