Vilket språk kommunicerar djuren på?

Både djur och barn har en ren kommunikation med bilder och känslor.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Kan en utländsk hund från Italien förstå det svenska språket? Begåvningen med djur, är att de kan kommunicera vilket språk som helst.

Djuren pratar i bilder och känslor. Som om vi skulle se en stumfilm. De har en klarhet och sänder inte ut olika signaler som vi människor kan göra. Vi kan säga en sak, men göra något helt annat. Barn och djur har den renaste kommunikationen. 

Vad som är vetenskapligt bevisat är när djur kommunicerar (eller små barn) sänder de bilder. Dessa inre bilder ligger 0,4 sekunder snabbare än det talande ordet. Vi kan tänka något och djuret uppfattar det oftast. 

Kroppsspråk är dessutom en stor faktor i det hela kommunikationsspråket, precis som med människor. Oftast måste djuren vara tvungna att lära sig människans språk också. 

Giovanni var en liten terrier som satt i ett shelter nere i södra Italien. Jag satte mig ned sidan om honom och kände en enorm sorg strömma från den lilla hunden. Han hade mist någon han älskade! 

Ägaren av sheltret nickade och berättade att hans husse hade dött, men resterande familjemedlemmar ville inte ha honom. Jag lade mig ned sidan om honom och bara var i situationen. 

Jag fick veta var hans husse var begraven och jag tog hunden med mig till kyrkogården. Direkt hoppade Giovanni ut och började sniffa, för att sedan gå fram till jordhögen.

Giovanni hoppade senare in i bilen och hans energifält hade förändrats. Flera dagar efteråt kunde vi se en enorm skillnad på hans beteende. Han åt och ögonen gnistrade igen. 

På kyrkogården kunde jag ”tänka” hela proceduren i lugn och ro medan Giovanni plockade upp ”bilderna”. Där fanns ingen runtomkring oss som kunde störa med sina negativa känslor eller skicka bilder att de tyckte synd om Giovanni. Tycka synd om förvandlas till negativa känslor och får barn och djur till att översätta dem till ”värdelösa”. De känner, ingen tycker om mig.

Giovanni blev adopterad ett par dagar senare. Hans ”talande” sätt lockade den nya familjen, ett äldre par, likt hans förra husse. 

Djurspråk har inga ord, endast energier och kan tala alla språk. Om vi är rena och klara i våra tankar blir flödet förståeligt. Svenskt som Italienskt.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.