Varför är andlig disciplin viktig?

Om du föreställer dig att du skulle vilja springa Stockholm Maraton om ett år, vad skulle det krävas av dig då för att klara det? Vad skulle du behöva göra i dag? Just det, träna! Byt nu ut ordet maratonlopp mot andlig utveckling. Det är ingen skillnad.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Om du föreställer dig att du skulle vilja springa Stockholm Maraton om ett år, vad skulle det krävas av dig då för att klara det? Vad skulle du behöva göra i dag? Just det, träna! Och i morgon samma sak. Och samma sak veckan därpå. Om du var intresserad av att springa ett maratonlopp så skulle du förmodligen umgås med andra som var intresserade av samma sak. Ni skulle mötas och utbyta tankar och idéer, kanske stötta varandra. Kanske skulle du skaffa en personlig tränare som hjälpte dig. De dagar du inte kände för det, så skulle du ändå motivera dig med vad du skulle uppnå, du skulle för ditt inre se målet – att klara det. Så trots kyla, rusk och regn skulle du byta om och ändå träna. Det krävs lite disciplin eller hur!

Byt nu ut ordet maratonlopp mot andlig utveckling. Det är ingen skillnad. Att vara andlig lite då och då skapar inga bestående resultat. Du behöver sätta ett mål och sedan en plan som tar dig dit. Du kommer kanske att misslyckas på vägen men du har sagt JA till dig själv och ditt mål och fortsätter sedan.

Mina dagar ser väldigt olika ut då jag arbetar med många olika saker och som egen företagare så har jag alltid något som ska göras eller behöver göras – ingen gör det åt mig. Men det finns alltid ingredienser i min vakna tid som är desamma.

Jag lyssnar varje morgon på en fem minuter lång meditation för att hjälpa mig komma ihåg vem jag är och vad mitt fokus ska ligga på denna dag, oavsett vad jag i övrigt gör. Varje morgon hjälper denna påminnelse mig att komma ihåg mitt beslut – att vara medveten om vem jag egentligen är. Det vill säga själen som är en aspekt av Gud, Källan – den är gudsmedvetandet, Buddhamedvetandet, Kristusmedvetandet, Kärleken (det är bara ord för att förklara samma sak).

Jag beslutar mig också varje morgon för att förkroppsliga denna sanning genom att dra in den i mig, manifestera den i mig, stå upp för den inom mig och i det yttre. Och sedan agerar jag varje dag i denna sanning, i denna energi. Det är min träning! Det är inte mitt mål. Träningen går ut på att när jag INTE klarar det, när mina gamla mönster gör sig påminda med dömande eller vad än må vara – att ”kliva upp på hästen igen”. Alltså att komma in i träningen omedelbart och sedan fortsätta träna. Disciplin!

Förutom morgonmeditationen så läser jag alltid mycket böcker kring andlighet och jag ”strävar” även där efter utveckling. Jag nöjer mig inte längre med vad som helst.

Varje dag pratar jag om andlighet och personlig utveckling med andra. Jag umgås med människor på olika sätt som har samma intresse som jag har.

Jag leder utbildningar varje vecka med lektioner och där jag ger av mig själv – det jag lärt mig av andra. Jag ger bort med andra ord. Och varje vecka så deltar jag också i en egen utbildning där jag själv fylls på och får hjälp. Dessutom har jag klienter som jag har förtroendet att få hjälpa och när jag ger – så får jag själv.

Hur hinner jag med att göra annat då? Annat arbete, familjerelationer, praktiska göranden som mat, fixa med huset? Jo, det gör jag därför att jag införlivar min andlighet i detta. För att jag sätter mitt fokus på min träning först – då löser sig det andra. Många väljer att göra tvärtom och får inte tid över till sig själv och sin träning. Disciplin!

Jag klarar som sagt inte det alltid, men jag gör mitt bästa och det är gott nog. Jag är ingen övermänniska. Jag är mycket mer än så – och det är du med. Så fram med disciplinen och gör gemensam sak med mig och många andra! Det är då det andra löser sig :)

Namasté
Jai

www.loveit.se

Fler krönikor

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.