Skapar du din egen olycka? Lär dig ifrågasätta de negativa tankarna

Positiva tankar är aldrig skadliga för oss. Det är de negativa tankarna vi ska ifrågasätta och försöka vända till något bra. Det kan vara vägen till lycka!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Det jag ska dela med mig av nu är spännande och skapar stor medvetenhet. Jag har studerat och läst väldigt mycket om personlig utveckling och det är så fascinerande, för det finns hur mycket som helst att utforska hos sig själv och jag blir aldrig fullärd.

Livet är ett växande, likaså vår egen utveckling. Vad exakt är sinnet? Det är inte hjärnan, vår hjärna tänker inte. Det finns forskning om att det inte går att hitta en tanke i hjärnan, däremot går det att se den elektriska aktivitet som sänds ut från tankarna. Det är så vårt tänkande härrör från hjärnan. Ditt sinne är tankarnas ”hållplats” och om det inte finns något tänkande så finns inte något sinne.

LÄS ÄVEN: Hur hanterar jag min depression utan medicinering?

Vet du att vi inte kan hålla två tankar i sinnet på en gång? Ett exempel kan vara att du läser en bok och ska lyssna på ett samtal samtidigt. Det funkar inte. Ditt sinne kan inte hålla på med flera saker samtidigt, fast du kanske tror det?

En tanke blir fylld av energi oavsett om du eller jag ger den positiv eller negativ kraft. Det är när du tror på den som den formar det du känner. Om du väljer att tro på icke bra tankar, som till exempel stressiga tankar, bör du ifrågasatta dem. Det kan vara en väg att bli lyckligare.

Det finns ett uttryck som jag gillar mycket: ”Tro inte på allt du tänker”. Det är så sant. De flesta tror på sina tankar som om de vore vetenskapligt framforskade. Det är därför vi framkallar en del stress i våra liv. Tankar är energi och ingen verklighet, men om du väljer att tro på dina tankar så blir de din verklighet.

LÄS ÄVEN: 9 tips för att behålla balansen som högkänslig

Vad tror du på? Du vet att positiva tankar inte är skadliga för oss, det är de negativa vi ska ifrågasätta och vända till det som är bra. Fastna inte i en stressig fas, det är ingen sanning. Nu vill jag dela något med dig, läs gärna följande två gånger och känn in orden:

”Sinnet är medvetande som låtit sig begränsas. Du är ursprungligen obegränsad och perfekt. Senare låter du dig begränsas och blir sinnet.”

Källa: Ramana Maharshi

”Plocka fram din obegränsade värld i din kraft och se alltid överflöd i stället för brist. Inom dig själv och andra.”

”Om du inte aktivt ägnade dig åt att göra dig olycklig, skulle du vara lycklig”.

Källa: Anthony de Mello

Vad tror du på?

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.