Sök inte friden, se den överallt

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Att gå på SPA är ett nöje som ökar i Sverige. Med lite massage, ett skönt bad och bli ompysslad i allmänhet varvar man ner och hittar lite lugn, ro och frid inombords. Så vi betalar för att känna frid. Är det ompysslandet som ger oss frid? Nej det är det inte. Friden finns redan inom oss men vi släpper inte fram den eftersom vi hellre väljer stress, oro och prestation. Vi tillåter oss inte att ta mikropauser under dagen då vi går in i stillhet. Vi hinner inte säger vi. Hinner inte? Men vänta nu – det där är väl bara en superdålig ursäkt eller hur?

Själen är komplett, hel, kärleken, friden och freden – dess varande är samma som Guds eftersom själen är en aspekt, en del av Gud. Det enda vi (människan) då behöver göra är att stanna upp och gå in i kontakt med själen och bli den. Vi kan välja att göra det när som helst och det tar 10 sekunder eller 2 minuter. Men vi måste tillåta det. Och vi måste göra det. Vi kan inte tänka fram det.

Friden och varandet är vårt naturliga medvetandetillstånd. Det betyder att varje människa du ser – oavsett vem och var i världen – innerst inne är denna frid och fred. Så se den. Se den friden och freden överallt för den är där. Bakom beteenden, under ytan, bortom den fysiska kroppen. Allt är förgängligt i det fysiska livet så se bortom det livet – se din själ och andras själar – de är perfekta, vackra och i fullständig frid. Så sök inte friden, se den överallt.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.