Energier påverkar oss alla, positivt och negativt

Vi präglar våra energier till våra husdjur. Därför kan det ibland vara svårt med djur som adopteras, menar djurkommunikatören Mia.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Hundar och barn är väldigt känsliga på att plocka upp signaler. Andra starkare än andra. Men det är inte bara till barnen som vi präglar våra energier till, även till våra husdjur.

Därför kan det ibland vara väldigt svårt att adoptera bort hundar som blivit räddade från gatan eller shelter. Familjen som ska adoptera är alltid underbart trevliga när vi träffas, men när dörrarna stängs kan något helt annat träda fram. 

Familjen bråkar kanske mycket, verbal mobbing, barnen är stökiga och hunden blir då detsamma. Den första till att lämna familjen är då hunden. 

Lizzy, en ung blandras-tik adopterades när hon var en valp. Nio månader senare blir hon återlämnad, de säger hon har epilepsi. Lizzy skäller på allting, varje ljud i huset och utanför. Hon är stressad. 

Lizzy fick komma till ett jourhem, en trygg familj med små barn som dagligen är med mamman och hjälper henne med djur. Efter endast åtta dagar förändrades Lizzy med att nästan sluta råskälla helt. 

Hennes epilepsi visade sig vara en öroninflammation med rädsla, därför hade hon skakningar. Vi presenterade henne för en ny familj och att vi hade blivit varnade av förra ägaren att hon skällde ut alla nya människor. Överraskade såg vi henne gå fram tyst.

Om vi alla ville vara medvetna om hur starkt vi sänder energier och hur lätt vi blir påverkade av dem. Tänk sa mycket kärlek vi skulle kunna sända till varandra! Vilken harmoni.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.