Intuition: Det sjätte sinnet hjälper oss på rätt väg

Intuitionen är ditt högsta jag, din ande och språkrör. Ett sjätte sinne som samarbetar med dina andra fem, så att du kan välja rätt väg i livet. Prova Annas intuitions-övningar!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Din och min intuition är den så kallade ”magkänslan” som gör att vi hamnar på rätt väg och gör val som känns korrekta. Vårt sjätte sinne är just intuitionen.

Våra fem sinnen tar hjälp av det sjätte sinnet för att få komma till ”tals” och för att vi ska uppleva helheten. Våra fem sinnen är: smak, känsel, lukt, syn och hörsel. Vi upplever dessa sinnen rent fysiskt, men kan också få till oss det som en inre syn eller hörsel.

LÄS ÄVEN: 6 tips för att utveckla din intuition

Vi använder oss alla av vår intuition, men vet inte alltid var informationsflödet kommer ifrån. Det sker alltså en samverkan mellan alla sinnena. Vi analyserar inte intuitionen, den bara ”kommer”.

Lär dig att lita på din intuition

Intuition har inget med logik att göra, utan det är en känsla, en upplevelse som kan vara svår att beskriva i ord. Man bara vet. Ibland kan vi kanske bara få en känsla att saker och ting kommer lösa sig till det bästa. Vi kan också få en känsla av att vi måste agera i en situation. Det blir på något sätt en övertygande känsla som leder till handling.

Vi ska lära oss att lita på vår intuition, tro på den. Den är ditt högsta jag, din ande och språkrör.

LÄS ÄVEN: Louise lärde sig att lyssna inåt: ”Det jag har upplevt går inte alltid att förklara”

Om vi tränar på vår intuition så får vi fler insikter och mer kontakt med vårt rätta jag, kunskapen blir större.

Det finns många tecken på att du använder din intuition i samspel med andra. Du har säkert känt på dig att någon du känner kommer att ringa dig snart, eller så ringer ni samtidigt.

Enkla intuitionsövningar

Våra änglar, guider och universum hjälper till att vägleda oss rätt genom intuitionen om du ber dem om hjälp. Då blir det väldigt påtagligt. Du är alltid ett med universum och allt är energi. För att utveckla din intuition finns det många olika sätt. Här kommer ett par förslag:

  • Gående meditation: Gå och känn in ett sinne i taget. Ha fokus på vad du hör, ser, känner och vad det luktar under promenaden. Lägg några minuter på varje sinne. Detta gör jag även springandes och när jag tränar utomhus. Jag lägger också till min andning som kraftkälla och fokus.
  • Mantra-meditation: Använd dig av ett positivt ord-mantra som betyder mycket för dig. Ha fokus på din andning. Var i nuet och njut.

Det är inte komplicerat att utveckla vår intuition, den ”röda tråden” är att stilla vårt sinne och försöka vara närvarande i nuet. Det är kanske en utmaning i början, men när vi väl hamnar i detta tillstånd, börjar vi se livet på ett större och mer andligt sätt.

Varm kram från mig,

Anna

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.