3 kristaller som boostar Oxen med lugn, rikedom och kärlek

Oxen älskar det njutningsfulla och dekadenta i livet, men är samtidigt jordnära med en förkärlek till naturen. För att hitta lugnet, manifestera rikedom och öppna upp sitt hjärta, är rosenkvarts, grön aventurin och krysokolla kristaller som passar perfekt för Oxens personlighet.

Text: Kristallrummet, Anna Flodberg
Foto: Kristallrummet, Shutterstock

Det här är Oxen

Oxen är ett jordtecken och styrs av planeten Venus. Det är vårens, blommornas, kärlek till naturen och livets stjärntecken. Hen är en riktig livsnjutare, men håller sig till den gyllene medelvägen. Att vara lugn och leva ett grundat liv i kontakt med jorden är viktigt för Oxen. Harmoni, trygghet, överflöd, rikedom och pålitlighet är kännetecknen. Ibland kan de upplevas långsamma och envisa men det är för att de ska ha tid att känna efter i sitt hjärta, följa sin egen väg och leva ett balanserat liv.

3 kristaller som passar Oxen:

 

20210429-Oxens-kristaller-Gron-Aventurin-1500.jpg

Grön aventurin

Den självklara stenen för hjärtchakrat som ger oxen förmågan att njuta av livet här och nu med närhet till hjärtat och till sig själv.

Egenskaper: Healing, kärlek, fridfullhet. Grön aventurin är lugnande och balanserande vid emotionell obalans. Den får oss att slappna av och uppleva livet genom ett öppnare och fridfullare sinne. En typisk healingsten som kan framkalla minnen.

Det här är grön aventurin: Används för att locka till sig tur och lycka eller för att manifestera rikedom och överflöd. Det är en sten som ska hjälpa oss att öppna hjärtat för allt det fantastiska som finns runt oss.

Chakra: Hjärtchakra.

 

20210429-Oxens-kristaller-Krysokolla-1500.jpg

Krysokolla

En jordnära sten som hyllar skönhet och kreativitet, vilket passar Oxen som hyser stor kärlek till naturen.

Egenskaper: Poesi, kreativitet, hjärtats kommunikation. Symboliserar horisonten – mötet mellan den oändliga himlen och jorden. Den förbinder det emotionella med det mentala och ger dig kraft att tala från ditt hjärta. Det är poetens sten.

Det här är krysokolla: Koppar ger färgen till det gröna mineralet i krysokollan. Finns i Australien, England, Israel, Mexiko, USA och på många andra platser.

Chakra: Hals och hjärta.

 

20210429-Oxens-kristaller-Rosenkvarts-1500.jpg

Rosenkvarts

Hjälper Oxens känsliga natur att vara i kontakt med sitt hjärta och läka känslomässiga sår.

Egenskaper: Egenkärlek, tillit, sårbarhet. Rosenkvarts initierar kärleken till oss själva. Den ger lugn och känslomässig förtröstan och stimulerar kontakten med vårt inre barn. Rosenkvarts förbinder också den andliga dimensionen med kärleken och ger oss kärlek utan villkor och krav.

Det här är rosenkvarts: Finns i hela världen. Färgen kommer från järn. Vissa stenar kan, när de polerats av en skicklig slipare, få en stjärna som glänser när ljuset reflekteras i stenen på ett speciellt sätt.

Chakra: Hjärta, navel och bas.

 

Alla kristaller hittar du hos Kristallrummet


Visste du att ...

• Kleopatra sägs ha burit en krysokollakristall.
• Skådespelerskan Kate Hudson har alltid en rosenkvarts på sitt nattduksbord och artisten Katy Perry påstår att den hjälper henne attrahera män.
• Grön aventurin är den perfekta skrivbordskristallen för att öka kreativiteten och motivationen.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.