Agneta överlevde fallet från vinden: ”Ett helt team av änglar hjälpte till”

I över 50 år har Agneta Eriksson i Gällivare funderat över vad som räddade henne till livet när hon föll ut från ett fönster på hyreshuset där hon bodde med mamma och pappa. Var det, som föräldrarna antydde, tvättlinor som dämpade fallet? Eller var det en ängel som såg till att det lilla barnet landade mjukt på marken? Benny ser svaret!

Text: Madeleine Walles
Foto: Privat, Shutterstock

Agneta Eriksson var en riktig liten teaterapa när hon växte upp i Malmberget, därför var det extra kul när hon fick leka med de lite äldre barnen och vara på vinden och klä ut sig.

Agneta har ett minne som följt henne genom livet. Ett minne som också bär på en stor och viktig fråga – vad eller vem räddade henne till livet den gången hon trillade ut genom det öppna fönstret på vinden i tvåvåningshuset?

Historien ligger väldigt många år tillbaka. Agneta som idag är dryga 60 år var bara fem, sex år när det hände och tiden har suddat ut bilderna från då. Vilket kanske är tur, något trauma blev det aldrig för det lilla barnet trots allvaret i händelsen.

LÄS ÄVEN: Från mobbad till medium: Patricks andliga förmåga växte mot alla odds

Det minne hon har är snarare glädjen i att få drapera sig i stora plagg med långa sjok av tyg. Så vackra, så spännande – men också lätta att snava på … Kanske var det så det hela gick till, att hon snavade och föll väldigt olyckligt. Men det är ingen som riktigt vet för ingen vuxen var där.

Agneta har fått berättat för sig att hon föll ut genom vindsfönstret tre våningar upp. Hon trillade rakt ner, passerade några tvättlinor på vägen och landade på den hårda marken. Men överlevde! Hon blev inte ens skadad. Var det så att tvättlinorna dämpade fallet och blev hennes räddning? Eller var det änglarna?

Räddades av ett helt team änglar

Ja, hur är det möjligt för ett litet barn att överleva ett så högt fall. Den frågan ställer Agneta nu till mediet Benny Rosenqvist som är med på telefon och hans första kommentar är att Agneta, likt katten, har nio liv.

– Det här är fantastiskt, du borde inte kunna överleva detta, säger Benny. Inte ens tvättlinorna som fanns där, kan stoppa ett sådant fall. Du hade änglabeskydd. Men jag kan se att du inte bara hade en ängel till din hjälp, utan ett helt team med änglar som bar dig och lindrade fallet.

Benny får tydligt in en bild av händelsen som ligger mer än 55 år tillbaka i tiden.

– Jag ser vinden, jag ser tre våningar och jag ser fönstret. Jag ser ett gäng änglar som, trots att allt går väldigt fort, lyfter det lilla barnet på väg ner mot marken.

Han skakar på huvudet, för det som hände är ett mirakel.

– Bara en katt kan vända sig rätt och överleva ett sådant fall, säger Benny. Men jag ser att Agneta trillar baklänges och faller med ryggen neråt och landar på sidan. Jag ser hur änglarna håller henne.

LÄS ÄVEN: Skyddsängeln räddade Gunillas liv – vid tre olika tillfällen

– Agneta, det är inte bara dina skyddsänglar. Det är ett helt team som hjälper till. Jag ser ett vitt ljus runt omkring dem, jag ser blåa ögon och bruna ögon.

Framför allt ser Benny en man och det är han som har huvudansvaret och som samlat ihop änglateamet.

– Mannen ger ett kraftfullt intryck, säger Benny. Han är inte tjock men har en maskulin kroppsbyggnad, är dryga 180 cm lång, har hängande ögonlock som visar på att han är lite äldre, smilgropar och ett milt leende. Han har glittrande blåa ögon.

– Jag ser också en kvinna som har cendréfärgat, nästan mörkt hår. Hennes ögon är bruna. Detta är släktingar till dig.

flicka-tittar-ut-genom-fonster.jpg

Vissa drabbas oftare av olyckor

Agneta lyssnar och tar in vad Benny säger.

– Ja, detta är vad jag själv har trott, att änglarna hjälpte mig. Att meningen var att jag skulle fortsätta leva. Jag minns inget alls av själva fallet, har bara fått det berättat för mig av mina föräldrar.

Nu är vi förstås nyfikna på vem mannen och kvinnan kan vara?

– Jag vet inte riktigt, säger Agneta. Alla som jag var nära då levde ju när det hände. Det måste vara en släkting längre bak i tiden.

– Det är på din pappas sida, säger Benny bestämt. Jag tror att detta kan vara din farfar, eller hans far. Jag ser att ansiktslinjerna är din pappas linjer, din mamma har mjukare linjer i ansiktet.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny får kontakt med Bengts skyddsängel: ”Jag kan se vem som räddade dig”

Agneta berättar det hon vet om släkten:

– Pappa var kraftfull, bredaxlad och lång, säkert över 180 cm. Men hans far, alltså min farfar, var liten och senig och levde när olyckan inträffade.

Benny håller fast vid att Agneta är som katten med sina nio liv, för även om olyckan med fallet från vinden är det allvarligaste hon varit med om, så är det inte den enda gången änglarna behövt ingripa kan han se. Det har de gjort fem gånger, får han till sig.

– Ja, det är många gånger jag varit med om saker som kunde slutat väldigt illa, säger Agneta. En astrolog sa till mig en gång att det är all eld i mig som för med sig så mycket olyckor.

Benny kontrar direkt:

– Och som gör att du överlever! Vissa personer drabbas oftare av olyckor och behöver mer hjälp. Du överlever, men du har varit med om mycket i detta liv. Du är också en person med mediala gåvor och vi som har förmågor, vi har team som hjälper oss när det händer saker.

Kunde stämma blod

Agneta är uppvuxen i norra Sverige, i trakter där många släkter haft mediala förmågor. Så även hennes.

– Min pappas farbror stämde blod och han såg de små som levde ute i naturen. Även min farfar stämde blod och farmor visste i förväg när någon skulle dö eller när något skulle hända. Andra släktingar kunde trolla bort vårtor.

– När jag var liten gick jag ofta till min farmor och bad henne berätta om allt det mystiska som hon såg. Så det här övernaturliga finns väl inympat i mig sedan jag var liten.

Agneta förklarar att den mediala gåvan visst lär gå från släkt till släkt, men när det gäller att stämma blod säger hon själv att hon inte var mogen att ta över medan den äldre generationen levde.

LÄS ÄVEN: Öva på att prata med änglarna – lär dig tolka deras signaler

– Jag blev mobbad som barn för att jag pratade om det jag såg. Skolkamraterna var inte så snälla, de kallade mig Hanta Häxa.

– Men jag trodde ju att alla andra också såg, det jag kunde se! Därför var jag öppen om det. Och jag har jämt dragit till mig annat folk som berättat om sina upplevelser.

Benny nickar:

– Ja, det är som att det står sökare i pannan på oss, säger han. Vi hittar varandra.

Har healing i händerna

Inte förrän Agneta flyttade från Malmberget och kom till en annan skola i femte klass, slutade mobbningen. Då såg kompisarna plötsligt Agnetas förmåga som en tillgång – för hon kunde ju alltid se när det skulle hända något kul!

Idag är hennes önskan att få hjälpa andra att öppna upp. Hon vill göra gott på alla sätt hon kan, men inser att man måste vara förståndig och framför allt redo. Så hon har inte gått ut och marknadsfört sig utan låtit förmågan och hennes gåva sprida sig från mun till mun.

– Jag håller på med olika sorters healing som har blivit en speciell behandling, och jag har alltid haft healingen i mina händer, säger Agneta. Nu tar jag emot klienter som hört talas om mig och jag gör det även på distans. Jag har gått olika kurser, bland annat inom shamanism och jag gillar trummans fina ljud.

– Jag lever nära andevärlden, har hjälpt själar över mot ljuset och även mött änglar. Sett dem med sina egna ögon och känt den fysiska närheten.

Hon berättar om en resa till Sierra Nevada i USA.

LÄS ÄVEN: Ta emot ärkeängel Jeremiel – för inre frid och tillit

– Vi befann oss i ödslig terräng och det brann en eld på platsen där vi tältade. Jag var lite ouppmärksam när jag snabbt gick fram mot elden där min dotter satt. Plötsligt blev det tvärstopp och jag kände hur jag gick in i något mjukt. Då upptäckte jag att nedanför mina fötter låg några vedträn, dessa hade jag garanterat snubblat på om jag fortsatt framåt. Troligtvis hade jag fallit rakt in i elden, så det kunde slutat riktigt illa. Men jag kände fjädrar, så även den gången var änglarna med mig.

Agneta berättar också om den gång hon skulle flyga hem från USA och kände på sig att något skulle hända. Mycket riktigt, på flygningen från Denver till New York, strax före landning, hörde hon kaptenen i högtalarna säga att ”vi har ett litet problem, vi har tappat ett hjul längst fram ...”

– Men jag kände plötsligt mig kolugn. Jag tror på en gudomlig kraft och visste att vi fick ett beskydd. Och jag sitter ju här!

Tackar änglarna

Änglarna har varit med henne hela livet, konstaterar Agneta tacksamt och nu återvänder vi till händelsen på vinden. Informationen som Agneta fått från Benny har fått henne att tänka efter lite och nu är hon ganska säker på vem mannen och kvinnan som Benny såg, kan ha varit.

– Det är nog är min farmors mamma och pappa, säger Agneta. Farmors mamma har jag haft en stark kontakt med tidigare, när jag bodde på ett ställe där hon också hade bott. Hon kom till mig då och då och pushade mig att gå min andliga väg.

– Tänk att de fanns där för mig när jag var fem, sex år och att det slutade väl. Jag hörde någon gång mina föräldrar prata med andra om det som hade hänt den gången. De förklarade den lyckliga utgången med att ”barn är så mjuka”. Men huvudet på ett barn är inte särskilt mjukt. Och trots ett väldigt högt fall så har jag aldrig haft några men. Jag tackar änglarna!

LÄS ÄVEN: Få kontakt med Ärkeänglarna: 8 affirmationer att ta hjälp av

Det här är Agneta

Ålder: 60 plus.
Familj: Ensamstående, tre vuxna barn.
Bor: I Gällivare.
Andlighet för mig: ”Hela mitt liv har jag dragits till magi och andlighet, det är det jag lever för.”
Gör: ”Jobbar med min healingbehandling, ljuset kommer från norr sägs det.”
Kontakt: norrkraft.ljuset@hotmail.com

 

Har du haft änglavakt? Berätta för oss!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.