Från mobbad till medium: Patricks andliga förmåga växte mot alla odds

När Patrick ”Putte” Pehrsson som barn såg och hörde andevärlden svarade omvärlden med att stänga honom ute. Han mobbades i skolan och hans lärare låste in honom i ett förråd och släckte ljuset när han förutsåg händelser. Men trots det lät han förmågan utvecklas. Hans liv är, och har alltid varit starkt präglat av mediala förmågor. Vid mediumskolan Arthur Findlay College i England fann han till sist en tillhörighet bland andra andliga människor.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Kersti Hilding Hansen

Patricks första mediala minne är från när han var tre år gammal. Han och hans syster var på besök hos mormor och morfar i deras husvagn på campingplatsen i Skateholm.

– Rätt som det var ramlade morfar ihop i förtältet och min mormor sprang iväg för att hämta hjälp. Då kom en ängel vid namn Sigurd, med ett kraftfullt ljussken, och berättade att han var vän och arbetskamrat med min morfar, och att han inte skulle gå mot ljuset ännu – det skulle han göra först om fem år, berättar Patrick.

Precis så blev det. När Patricks åttaårsdag närmade sig förklarade han för sin mamma att morfadern inte kunde vara med på hans kalas för då skulle han vara en ängel.

LÄS ÄVEN: Mediet Liselotte kände när hennes pappa dog: ”Själen vet när det är dags att släppa taget”

– Mamma tyckte att jag var tramsig, men hon ändrade sig när mormor ringde dagen innan mitt kalas och berättade att morfar hade gått mot ljuset.

Patricks pappa var inte förvånad, han är nämligen också medial, men han valde att inte låtsas om det. Pappan lyssnade trots allt när Patrick förutspådde olika händelser som slog in i framtiden.

– Jag har alltid sett skepnader och hört viskningar från andar. Jag upplevde saker som andra inte riktigt kunde greppa och när jag berättade om det blev jag misstolkad. Min lärare brukade låsa in mig i ett städskåp, eller i förrådet och sedan släcka ljuset. Då hade jag berättat för henne att jag såg hennes döda mamma, men istället för att lyssna på mig ville hon bestraffa mig genom att låsa in mig. Andevärlden blev min tillflykt.

Mobbades i skolan för sina andliga förmågor

Där inne i mörkret i skåpet satt lille Patrick alldeles ensam, utan att förstå vad han hade gjort för fel.

– Jag var annorlunda och saknade kompisar. Jag sa högt vad jag såg: ”Snart kommer fröken att tappa fatet”, ”Pelles brännbollslag kommer att vinna”, ”skolbussen är försenad till badet för den har fått motorstopp”. Och allt jag sa stämde. Flera av mina lärare trodde att det var något fel på mig.

Patrick lekte med låtsaskompisar som var klädda i kläder från förr, det handlade om barn som hade funnits i en förfluten värld. Och när han berättade om sina låtsasvänner då tvingades han skriva meningen ”jag ska aldrig mer ljuga” i skrivstil hundra gånger på svarta tavlan och sedan placerades han i skamvrån, städskåpet eller fick kvarsittning och när det inte hjälpte då blev det OBS-klass, på grund av för ”starka fantasier”.

– Jag var mobbad i skolan, och också under större delen av mitt arbetsliv har jag känt mig utanför för att jag har varit annorlunda.

Patrick-Putte-Pehrsson.jpgPatrick jobbar både som kranförare och medium.

Hade nära döden-upplevelse

Efter grundskolan gick han på naturbruksgymnasium, och livet blev lite lättare. Han provade sig fram yrkesmässigt med en form- och designutbildning, skaffade lastbilskörkort och en utbildning till kranförare.

En dag år 1995 var han ute och körde bil i Småland och gjorde en omkörning i 140 kilometer i timmen och krockade med en fullvuxen älgtjur på 950 kilo. Bilen blev mos och fick köras till skroten.

LÄS ÄVEN: Skyddsängeln räddade Gunillas liv – vid tre olika tillfällen

– Mitt liv spelades upp baklänges ända till BB. Först var det svart, sedan ljust och jag blev alldeles bländad. Min morfar kom gående med en liten flicka i handen och någon ledde mig mot ljuset, men då blev jag tillbakaputtad. Det var inte dags för mig ännu.

Blev mer medial efter olyckan

Tre dagar efter kraschen vaknade Patrick upp på sjukhuset med splitterskador i händerna och förskjutna ryggkotor. Under en operation plockades stora glasskärvor ut ur hans ena fot. Läkaren förklarade att han hade haft änglavakt. Och när han några dagar senare dök upp på bilskroten för att hämta sina saker i den mosade bilen höll skrothandlaren på att svimma, han hade inte trott att föraren i det totalkvaddade fordonet hade överlevt.

– Efter olyckan blev jag mer medial, allt intensifierades och jag såg mer, och kände av vad som skulle hända.

Två år efter olyckan mötte Patrick sin själsbroder, en kollega till honom som var medial precis som han själv. Patrick trodde inte sina öron när kollegan Håkan berättade om sina andliga upplevelser som var ungefär desamma som hans egna. Killarna blev bästa vänner, äntligen hade Patrick fått den vän han hade saknat i hela sitt liv.

– Håkan blev bara 26 år gammal, han omkom i en mc-olycka. I exakt den stunden han krockade fick jag tårar i ögonen och kände att något var fel. Jag slog på text-tv:n och just då rapporterades det att en yngling kört av vägen i Osby och dött. Sedan dess är Håkan alltid med mig, säger Patrick och torkar tårarna på sina båda kinder.

Mediumskola i England

Vid fyllda 43 anmälde sig Patrick till en mediumutbildning (det skulle bli många fler, inte mindre än 21 stycken i Sverige och 13 stycken i England). Hans dröm var att åka till England, till Arthur Findlay College, den anrika högskolan för spiritualism och psykiska vetenskaper vid Stansted Hall, men det fanns ett hinder; han kunde varken prata eller förstå engelska, då hans skolgång hade varit katastrofal, han hade inte fått delta i engelska-undervisningen. Men allt löste sig, han gick helt enkelt en förberedande engelskakurs vid Stansted Hall och med tiden har han lärt sig mer eller mindre flytande engelska.

– Jag har gått mediumkurser för Colin Bates, Sandie Baker, Angie Morris, Bill Thomson, Mia Ottosson, Pierre Hesselbrandt, Andreas Österlund och Lena Ranehag.

LÄS ÄVEN: 8 andliga ledare – låt dig inspireras av deras visdom

Sandie Baker är ett medium som Patrick ofta återkommer till, hon har en särskild plats i hans hjärta. Och han har en alldeles särskild plats i hennes, det har han förstått.

– Sandie gillade mig, jag fick erbjudande att gå en privatkurs för henne efter att hon såg min andliga utvecklingsförmåga och potential. Hon gillade min teknik, att jag gör det svåra enkelt och exakt. Speciellt imponerad blev hon efter att jag hade fått kontakt med hennes bror på Andra sidan. Jag kunde beskriva hans utseende, datum, yrke, ja allt.

Patrick-Putte-Pehrsson-Trumma.jpgPatrik sjunger via shamantrumman och skapar mäktig keltisk-liknande musik.

Fick besök av sin själsbroder på Andra sidan

Vid en annan seans på Arthur Findlay College kom Håkan, själsbrodern igenom. Alla i rummet kände av den starka energin, och Patrick var stolt när han kunde berätta att ”det här är till mig”. Alla grät och gladdes av kärleken som strömmade i rummet till Patrick från hans själsbroder på Andra Sidan.

– Jag är pricksäker, säger Patrick och ser stolt ut. När jag vägleder gör jag det med humor och gärna med sång och musik.

För att visa vad han menar plockar han ner shaman-trumman från sin plats på väggen och håller den nära sin mun och sjunger, liksom via trumman. Hans röst är stark och ren och sången påminner lite om keltisk musik. Det har han fått höra många gånger när han sjungit vid seanser i England.

– En gång fick jag till mig att jag skulle sjunga fram budskapet från Andra sidan. Pappan till en tjej från Trondheim kom igenom, han hade varit operasångare och kantor. Tjejen tyckte våra röster var identiska. Det blev jubel i publiken och folk både skrattade och grät.

På sina kurser lär han ut att mediumskapet först och främst är healing och hur man kan göra för att få information från andevärlden. Ju mer energi han bygger upp i sin själ desto starkare och snabbare får han fram informationen genom kanalisering från andevärlden.

– Jag kallar det för connecting av spirit när min energi och andens energi kuggas ihop med varandra.

Vad gör dig till ett bra medium?
– Jag är ärlig, vilket beror på min bakgrund som gjort mig väldigt ödmjuk och snäll.

Tack vare Patricks andlighet lever han idag ett spännande liv. Han jobbar som kranförare i Norge varvat med resor till Stansted och har sitt boende i Lund. Här hemma ger han privata sittningar, gör husrensningar, skickar healing och leder kurser runt om i landet.

– Jag stänger aldrig ner mina chakran, och har alltid ett öppet sinne. Jag har lärt mig kontrollera det jag vill ta in.

Patricks bästa tips

  • Var dig själv.
  • Ha ett öppet sinne.
  • Den första känslan är den rätta.
  • Tvivla inte på dig själv.
  • Var ödmjuk.
  • Få kontakt med din själ genom att låta sinnet gå till själen och låt sedan själen prata.

Det här är Patrick
Ålder: 53 år.
Familj: Singel.
Bor: I Lund.
Gör: Medium, healer i sitt företag ”Patrick – Love of the soul”, kranförare vid oljeplattform i Norge.
Kontakt: www.mediumpatrick.com
Telefon:070 380 5664.

LÄS ÄVEN: Rörmokaren Signar blev medium: "Har tagit mig 20 år att begripa allt"

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.