7 kristaller att lägga under kudden på midsommarafton

Byt ut blommorna under kudden till kristaller och öppna upp för möjligheten att drömma om så mycket mer än bara din tillkommande.

Text: Angelica Weston
Foto: Shutterstock, Angelica Weston, Janine Laag

Att midsommarnatten är magisk håller nog de flesta med om, och när vi tittar tillbaka på varför vi firar midsommar, får vi ännu bättre förståelse för varför just denna tid på året är så speciell.

Egentligen är det sommarsolståndet som ligger till grund för midsommarfirandet. Man firade årets längsta dag, men också livet och kärleken. Det var en tid för färdigställande och firande, då allt som förberetts i de mörkare månaderna nu kunde blomma ut.

Juni månad brukar kallas för ”årets dörr” eftersom det är då vi har maximal ljusstyrka och minimalt mörker. Solstånd betyder att solen står still, och det är just den uppfattningen man får av solen under denna period – som om den står stilla på himlen.

Sommarsolståndet är alltså toppen på året innan Moder Jord börjar sin långa ”utandning” mot den mörkare delen av året igen. Dagarna är som längst, nätterna som kortast och solen som mest kraftfull. Energimässigt är denna tid väldigt fruktbar. Perfekt för att ”så frön” för det som ska skördas till hösten.

Det är alltså en bra tid för att reflektera, lyssna till vår inre vägledning och rikta vår inre kompass mot att uppfylla våra drömmar.

De flesta har nog hört talas om den gamla traditionen att lägga sju sorters blommor under kudden för att sedan drömma om sin tillkommande på midsommarnatten. Men vi kan använda våra drömmar till SÅ mycket mer, och kristaller kan hjälpa oss med detta.

Lägg sju sorters kristaller under din kudde på midsommarnatten och använd denna magiska tid på året för reflektion, intentionssättning och för att ta emot vägledning och visdom.

LÄS ÄVEN: Inred ditt hem med kristaller – Skapa goda energier i dina rum

Sju magiska kristaller för midsommarnatten

Midsommarkristaller-m-siffror.jpgMagisk stenkombination: 1. Grön aventurin, 2. Citrin, 3. Lapis lazuli, 4. Rosenkvarts, 5. Snökvarts , 6. Ametist, 7. Krysokolla.

Grön aventurin

En positiv kristall som kan ge framgång och omvandla negativt till positivt. Den kan öppna upp för att visa att allt är möjligt, motivera dig att prova nya vägar och stimulera din kreativa problemlösningsförmåga.

Citrin

En positiv kristall som står för livsglädje, inre kraft och som kan hjälpa dig ta bort negativ energi. Den uppmuntrar dig att se möjligheter, höjer din energi, rensar bort jobbiga tankar och håller ditt sinne klart.

Lapis lazuli

En kristall för din inre visdom och ditt ”inre öga”. Den kan öppna upp ditt inre seende för hur saker kan vara och hur saker kan bli. Den symboliserar tankens kraft och kan stärka din identitet, din uttrycksförmåga och din tilltro till din inre vägledning.

Rosenkvarts

En kristall som öppnar hjärtat och lyfter din förmåga att känna kärlek och ömhet. Den kan hjälpa dig lösa upp gamla mönster, ge plats för det nya positiva, och lära dig att kärleken finns inom dig själv.

Snökvarts

En kristall som står för renhet och sanning. Den kan rena dig från negativitet, läka själen och hjälpa dig se kärleksfullt på dig själv. Den kan också stötta dig i dina livsläxor och hjälpa dig släppa taget om överväldigande ansvar och situationer som håller dig tillbaka.

Ametist

En lugnande, men högvibrerande kristall som förmedlar frid, lugn och stärker din intuition. Den kan hjälpa dig släppa taget, bryta negativa vanor och förstärker din andliga närvaro. Den är också starkt beskyddande och har läkande egenskaper.

Krysokolla

En kristall som kan hjälpa dig i kommunikationen mellan det andliga och jordiska samt mellan huvud och hjärta. Den bringar frid, kärlek och harmoni och symboliserar horisonten – mötet mellan den oändliga himlen och jorden. Den kan hjälpa dig vara närvarande och ger dig kraft att tala från ditt hjärta.

Självklart kan du byta ut kristaller om du vill använda en specifik kristalls magiska egenskaper.

LÄS ÄVEN: 3 kristaller som öppnar ditt hjärta och attraherar kärleken

Magisk kristallkombination

Denna kombination av kristaller är unik eftersom de tillsammans skapar en gemensam energi som arbetar med både det undre, centrala och övre hjärtchakrat, samtidigt som de renar, lugnar och balanserar. De kan också höja glädjen, öka kreativiteten och öppna upp din inre visdom.

Att använda kristaller med specifika egenskaper i olika kombinationer, hjälper dig arbeta med flera olika delar av dina energier samtidigt. Detta kan låsa upp dina inre gåvor och ge dig tillgång till delar av dig själv som du annars inte har tillgång till.

Att sova med denna kombination under midsommarnatten kan alltså inte bara hjälpa dig drömma unika drömmar, de kan också arbeta med dina energier, öppna upp för hjärtats vägledning, stimulera flödet i dina chakran och rensa energiblockeringar.

Tillsammans kan de hjälpa dig bli klar över din väg framåt, rikta din inre kompass mot dina drömmar och stärka dig energimässigt för att hjälpa dig framåt på din livsväg.

Bär dem gärna med dig under dagen på midsommarafton, alla tillsammans eller välj ut tre–fem stycken som du dras till lite extra. Placera dem sedan under kudden på natten när du ska sova.

LÄS ÄVEN: Stor guide: 10 saker du behöver veta om kristaller

Angelica-Weston.jpg

Det här är Angelica

Ålder: 36 år.
Bor: I Svedala i Skåne.
Familj: Min man Mark, min son Elliot och vår hund Molly.
Yrke: Crystal healing master teacher.
Livsmotto: Det viktiga är inte vad vi tittar på, det viktiga är vad vi ser.
Kontakt: www.angelicaweston.com
Mejl: info@angelicaweston.com

Se allt Tidningen Nära har skrivit om kristaller

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.