Superhealern Helena: Alla har ljuset inom sig

Ända sedan Helena Steiner-Hornsteyn var barn har hon haft ett bländande vitt ljus som följeslagare. Men det var först efter en tuff skilsmässa och beslutet att lämna sitt konstlade jetsetliv som hon verkligen fick ett uppvaknande. Hon började ta ljuset på allvar och har sedan dess använt sin gåva att ”se” för att hjälpa tusentals människor över hela världen att må bättre.

Text: Marianne Westerlund
Foto: Marianne Westerlund

Redan som barn såg hon det; ett vitt bländande ljus som lekte runt henne, som lyste runt alla människor, runt alla former av materia. Det var energi, men det förstod hon ju inte då. Ljuset var hennes vän och hon lärde sig använda det. Var hon någon gång ledsen svepte hon det runt sig som en stor lysande boll, eller så satte hon sig i tanken som i ett soltält. Och snart mådde hon bättre. Hon kunde också koppla på en slags röntgenblick. Med den såg hon hur det strålade som av energitrådar ut ur alla människokroppar, hur det fanns färger och geometriska symboler runt dem. Vissa berättade varför någon inte mådde bra. Ibland kunde hon också se bilder, nästan små filmsnuttar, som häftade runt personer och som påverkade deras mående. Problemet var bara att ingen annan såg det hon gjorde. Det hon berättade viftades bort som rena fantasier. Med tiden blev hennes ovanliga seende en så stor belastning för henne att hon långt in i vuxen ålder förträngde det.

Vi befinner oss i Helena Steiner-Hornsteyns våning i Stockholm medan hon berättar. Ett par månader om året tillbringar hon här, resten av tiden bor hon i Florida, som är hennes hem sedan snart 50 år tillbaka.

Övertygad ateist

Helena är rankad som en av världens fyra främsta healers.

– Aldrig, understryker hon medan hon häller upp en kopp te, hade jag kunnat föreställa mig den väg som kom att bli min livsbana. Jag hade aldrig hört talas om begreppet healing. Min värld var helt och hållet materialistisk och jag var en övertygad ateist.

Det är hon inte längre. Helena vet att det vi kallar Gud existerar. Fast inte den Gud vi fått lära oss om av andra. Eller av dogmer. Andlighet har inget med religion att göra, utan är en personlig förbindelse med en villkorslös högre kraft som hon kallar för ”Ljuset”.

– Någonstans inom oss finns det här ljuset. En källa till ett högre vetande som ständigt vill komma i kontakt med oss och få oss att förstå att vi är andliga varelser som just nu upplever erfarenheten av att vara människa.

Om ljuset och om sitt arbete som healer i enskilda möten med mer än 40 000 män, kvinnor och barn över hela världen har Helena skrivit en bok som nyligen översatts till svenska: Det Vita Ljuset – En Oändlig Potential. Det engelska originalet hamnade etta på Amazones internationella bestsellerlista och vann också Book of Excellence Awards första pris bland hundratals internationella bidrag.

En främmande närvaro

– I våra liv finns brytpunkter som för alltid förändrar oss och vårt sätt att tänka, fortsätter Helena sin berättelse. För min del inträffade en mycket speciell sådan en kall vinternatt i den schweiziska staden Lausanne.

På den tiden var hon en ung, ambitiös student med framtidsplanerna utstakade. Hon skulle läsa vid några väl valda universitet, bli diplomat och gå en spännande, glamorös och framgångsrik tillvaro till mötes. Tillsammans med några andra kvinnliga studenter delade hon bostad i en gammal villa i staden. Den här natten vaknade hon till i sitt lilla rum och kände att något inte stämde.

– Det fanns en främmande närvaro i rummet som gjorde mig vettskrämd. Till slut stod jag inte ut längre och satte mig upp i sängen.

Det hon såg var så oväntat att hon bara gapade. En stor eld lyste och flammade mitt i rummet. Det fanns ingen värme, ingen rök, bara ett vitt, gnistrande, virvlande ljusflöde. Fascinerad tittade hon in i lågorna. Ljuset tog bort all rädsla och gjorde henne lugn. Men just då hörde hon rösten.

– En kraftfull stämma strömmade ut ur elden, det var fullständigt surrealistiskt. Mest skrämmande var att den talade direkt till mig. Den påminde om något som låg gömt i min själ och sa att jag var del av något mer. Att jag skulle bejaka mitt inre. Att jag skulle ta ansvar. För vad? Det blev för mycket. Jag drog täcket över huvudet och ville bara försvinna.

Dagarna som följde rationaliserade hon. Ju mer hon tänkte igenom händelsen desto tokigare framstod den. Så hon berättade inte för någon, för vem skulle tro henne? Minnet av ljusupplevelsen etsade sig dock fast, men det skulle ta henne 20 år att komma på vad den betydde.

– Det jag upplevde var den högre kraften inom mig som ville visa sig för mina fysiska ögon. Den ville ge mig en kraftfull påminnelse om ljuset, källan till allt. Som ser allt vi ser, men framför allt det vi inte ser. Som uppmanar oss att vända oss inåt, lyssna på våra hjärtan och lita på det goda.

Änka för andra gången

Ljusupplevelsen skakade om Helena, men att slänga alla invanda tankemönster över bord var allt annat än lätt. Efter studierna gifte hon sig med en stormrik engelsman och kastades in i ett internationellt jetsetliv med fester, resor och nöjen. Men bara inom sekunder förändrades allt när hennes man omkom i en bilolycka. Livet sattes på paus, men Helena reste sig.

Tack vare de rätta kontakterna gjorde hon karriär inom affärsvärlden och gifte sig på nytt, den här gången med en tysk. De fick några lyckliga år tillsammans innan ödet återigen slog till, och även han omkom i en bilolycka. Vid 30 var Helena änka för andra gången. Efter en tung sorgeperiod som aldrig tycktes ta slut insåg hon att hon måste släppa taget om det förflutna och låta livet gå vidare.

Vid den här tiden började hon uppleva tillvaron allt intensivare. Det var som att en ny värld öppnades upp, där allt vibrerade på en högre frekvens.

När hon gick förbi människor på gatan kunde intrycken bli så starka att hon var tvungen att vika undan. Tittade hon på dem på ett visst sätt, kunde hon se energistrålar strömma ut från deras kroppar, se geometriska symboler och färger. Plötsligt mindes hon. Det var ju så hon sett tillvaron som barn! Det skulle dock ta ytterligare tiotalet år innan Helena fullt ut vågade bejaka sin unika förmåga.

Under en resa till Florida mötte hon Jack, en framgångsrik byggherre ”i stil med Trump”, som friade redan vid andra mötet. Efter två veckor hölls ett överdådigt bröllop ombord på hans lyxyacht. Än en gång sveptes Helena med i ett liv av materiellt överflöd som fick henne att förneka den mångfacetterade tillvaro hon lärt känna. En stor del av tiden ägnade hon åt att anordna välgörenhetsgalor som drog in många miljoner dollar till behövande.

Glittrande och leende och uppklädd till tänderna anordnade hon de största festerna och välkomnade filmstjärnor som var hennes hedersgäster.

– Idag är det inte lätt att förstå hur jag levde då. Alla dessa människor som omgav oss, som tillbad min man för hans pengar. I vår krets hoppade folk som pingpongbollar mellan personer som de trodde det lönade sig att umgås med.

Åren rullade på. Helena insåg allt mer att hon levde ett konstlat liv helt utan djup och mening.

– Var det så här mitt liv skulle bli? Inom mig vaknade en djup längtan att hitta mitt sanna jag.

Obegripligt för alla skilde sig Helena från Jack. Skilsmässan tog tre år, år hon beskriver som de värsta i hennes liv. Hon fick ta till alla knep för att klara sig igenom den första tiden. Det var nu hon på allvar började arbeta med ljuset.

– Jag visualiserade, formligen svepte in mig i ljus. Ibland satt jag så i timmar, som i en kägla av ljus. När man arbetar med ljuset höjs ens frekvens och man får vidgade vyer och insikter. Man finner den sanna stillheten.

Allt mer lyssnade hon till sitt inre. Hon förstod att hon hade en skyldighet att ta tillvara sin gåva att ”se”. Hon förstod också att seendet inte var något hon tillägnat sig i bara det här livet. Det hade börjat i föregående liv.

– Alla våra talanger – på gott och ont – har vi övat upp under flera tidigare inkarnationer. Vid sidan av vårt biologiska dna har vi också ett andligt.

Öppnade praktik

Arbetet som healer började helt oavsiktligt. Hon hjälpte människor som inte mådde bra och som efteråt märkte en stor skillnad. Ryktet spreds som ringar på vattnet. Vid sekelskiftet öppnade Helena praktik med egen receptionist. Folk satt på stolar ute i korridoren och ropades in den ena efter den andra. Hon reste från land till land. Vänliga volontärer, som tidigare blivit hjälpta av henne dök alltid upp för att bistå med de praktiska arrangemangen. Det kunde komma 30 klienter på en dag. Samtidigt började hon föreläsa, ge workshoppar och skrev sin första bok, Constant Awakening. Praktiken är i dag avskaffad, men Helena arbetar dagligen med distanshealing. Klienterna finns över hela världen och kontaktar henne över Skype eller telefon. Det spelar ingen roll om man befinner sig i en annan stad eller i ett annat land. På intuitiv väg uppstår en enhet, ett ”här och nu” helt utan begräsningar.

Hur går en healingsession till?
– När klienten och jag fått kontakt tonar jag in till ljuset. Och hur kommer man dit? Det finns bara en regel: ”Let go and let God.” Gör dig fri från all logik och begränsning. Bildligt talat måste man gå igenom en process, där man går genom olika frekvensnivåer tills man når vad jag kallar för ”Ljusets dörr”. För att kunna komma in genom den måste man tona ner sitt rationella tänkande och acceptera en villkorslös tillit och kärlek. Bara så når man den kraftfulla ljuskraften bortom dörren – en process som många vetenskapsmän vittnat om. På andra sidan ”Ljusets dörr” finns en obegränsad tillvaro där tiden inte existerar. Och det är där jag utför all healing och kanalisering.

Kan du beskriva tillståndet du befinner dig i då?
– Jag är fullständigt avslappnad och sitter med slutna ögon. Man får inte jäkta. Sen överlämnar jag mig helt till kraften eller ljuset. Bara släpper taget. Därefter får jag automatiskt budskap som rör klientens hälsa.

Något av det första Helena ser är silversträngarna. Det är sublima, glänsande lodräta trådar eller strängar som alla människor har ovanför sina huvuden. Form, storlek och tjocklek på dem kan berätta en hel del om klientens allmäntillstånd och medfödda andliga förbindelse. Ju mer andligt utvecklad en människa är, desto starkare avtecknar sig silversträngarna. Men just andliga människor kan få problem med dem, eftersom de ofta är mer stresskänsliga än andra. Helena märkte snart att människor med en naturlig fallenhet för andlighet, men som inte använder den, också lätt kan bli deprimerade, få viktproblem eller dras till olyckliga relationer.

– Silversträngarna kan ha fallit ner vid sidan av huvudet och ser då nästan ut som hippiehår. För mig är det en så rolig syn att jag inte kan låta bli att skratta. Lyckligtvis tar det bara några sekunder att kanalisera ny energi för att få dem på rätt köl igen.

Helena poängterar att det inte är hon utan ljuset som utför själva healingarbetet. Själv ser hon sig som ett slags instrument som sammanför två världar, ljusets och vår fysiska värld. Är klienten blockerad, kan budskap från föregående liv komma upp. På höger sida om huvudet, berättar hon, har vi som en kassett, där hon kan se bildsekvenser från tidigare inkarnationer. Också i våra chakran går det att se händelser som ägt rum i föregående liv, och som förklarar varför just det chakrat är blockerat i det här livet. Så här långt in i processen är klienten helt avslappnad. Helena pratar i metaforer och beskriver bilder som sveper förbi hennes inre blick. Allt är kanaliserad information, alla ord är symboler med speciella energifrekvenser som beskriver den reningsprocess som nu sker i klientens undermedvetna och helar och rensar upp.

– Medan jag pratar försvinner några av symbolerna som jag bara sekunder tidigare sett runt klienten. När de försvinner går även symptomen som orsakat problemen i kroppen bort, förklarar Helena och förtydligar:

– Orden jag uttalar har ingen betydelse, det viktiga är energin som flödar med mina ord. Många känner hur det börjar vibrera i kroppen eller i rummet runt dem, trots att det kan vara hundratals mil emellan oss. När reningsprocessen är klar visas en ny bild för mitt inre öga: en vacker, solig dag ute i naturen, fylld av lugn och frid, allt i levande färger och strålar av ljus. En healing har nu ägt rum. Under healingsessionen har ljusstrålar trängt in i klientens alla celler och rensat dem från mörker, det vill säga från olika former av blockeringar.

En fråga hon ofta får från sina klienter är hur ljuset kan hjälpa dem.

– Jag svarar att ljuset är den obegränsade, allomfattande urkraften. Vi har den alla skinande inom oss, och den finns där för att hjälpa oss när vi ber om det. Det är tron på kraften som räknas, inte vad man kallar den.

 

20210430-Helena-Steiner-Hornsteyn-Healing-1500.jpg

Det här är Helena

Ålder: Evig.
Gör: Utför healing varje dag över telefon eller Skype med klienter över hela världen.
Podcast: Our Wondrous World. Workshoppar och föreläsningar.
Bor: I Florida och Stockholm.
Familj: Dottern Annika och barnbarnen Arianna, Mattias och Louis.
Intressen: Livet självt, måleri, mina barnbarn.
Kontakt: activale@gmail.com
Hemsidor:
www.activale.com
www.bodysoulconnection.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.