Soraya Lavasani: Andligheten kom in i mitt liv när min mamma dog

För Soraya Lavasani, programledare och journalist, blev andligheten en del av hennes liv när hennes mamma gick bort i cancer år 2010. Idag känner hon sin mammas närvaro när hon befinner sig vid havet. Vattnet, som ett element, ger Soraya både energi och lugn.

Text: Angelica Lagergren
Foto: Magnus Ragnvid/TV4

1. Vad betyder andlighet för dig?

– Andlighet för mig innebär att jag tar mig tid att lyssna inåt, att jag lyssnar på vad min kropp och själ behöver och vill ha. Jag försöker inkludera meditation i min vardag, även om det ofta är en utmaning. Men att bara stanna upp, lägga handen på hjärtat och ta några djupa andetag hjälper mig att förbli grundad och lugn. Det är något jag kan göra när som helst, både hemma och på jobbet.

2. När kom andligheten in i ditt liv?

– Andligheten kom in i mitt liv när min mamma dog av cancer 2010. Det var då jag öppnade upp ett fönster inom mig som tidigare hade varit stängt. Jag började fundera över om vi kanske inte har svar på allt och om de som lämnar oss ändå finns kvar på något sätt. Den tanken har hjälpt mig att hantera sorgen efter henne.

LÄS ÄVEN: Py Bäckman: Det är bättre att tro än att inte tro

3. Vilka platser är särskilt andliga för dig?

– När jag är vid vattnet känner jag en speciell koppling till min mamma, som nu är en del av vattnet. Vattnet som ett element ger mig både lugn och energi på samma gång. Jag har alltid haft en stark kärlek för vatten, det hade jag redan när jag gick på babysim när jag var liten, har min mamma berättat. Redan som bebis blev jag exalterad och glad så fort vi närmade oss badhuset.

4. Vad föredrar du att lyssna på för att finna andlig inspiration?

– Jag lyssnar gärna på podcaster som ger mig inspiration och nya perspektiv. Just nu är det Medicine Women Podcast som går varm.

LÄS ÄVEN: Komikern Johanna Nordström: ”Medier är som en slags trygghet för mig”

5. Med vem diskuterar du helst ämnet andlighet?

– Jag har flera vänner som jag alltid kan prata på djupet med.

6. Vad förundrades du över senast?

– Hur mycket ens egen energi kan skifta med hjälp av musik och/eller andning. Musik som gör mig glad är ett väldigt bra sätt att skaka bort dålig energi. Om jag har en dag då jag är lättirriterad brukar jag sätta på min ”pick me up-list” där jag samlat låtar som gör mig på gott humör. Jag och barnen brukar dansa loss tillsammans. Det känns alltid bättre efteråt, för oss alla.

LÄS ÄVEN: Serafia Andersson: ”Jag är nog det räddaste mediet som finns”

7. Berätta om din relation till kristaller!

– Jag har alltid tyckt att kristaller är oerhört vackra, och jag har alltid dragits till dem rent estetiskt. Det var via kompisar som kristaller kom in i mitt liv redan när jag var tonåring. Jag har kristaller hemma som dekorationer. I vardagsrummet har jag en ljuslykta i form av ett ametistkluster och i hallen har jag ett vackert torn i rökkvarts. I mitt hemmakontor ligger en fin pyrit och glimrar. Jag blir alltid glad när jag ser mina kristaller.

Det här är Soraya Lavasani

Ålder: 41 år.
Bor: Österskär.
Familj: Gift med Ralph, barnen Bianca och Winston.
Gör: Journalist på TV4, programledare för Nyhetsmorgon.

LÄS ÄVEN: Sanne Salomonsen om sina tidigare liv: ”Jag hittade förklaringen till min rädsla”

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.