Cissi är lärare i shamansk energimedicin: ”Att läka sin själ är otroligt befriande”

Genom att läka våra egna sår och trauman, blir vi en helande kraft i världen. Cissi Williams är lärare i shamansk energimedicin och för henne har den anrika läketraditionen varit avgörande för att läka både sin sorg efter mamman och ett sårat systerskap.

Text: Tia Jumbe
Foto: Alan Williams, Natasha Williams

Shamansk energimedicin är en urgammal tradition för djup läkning av trauman och sår, där vi i processen väcker vår egen inre visdom. Shamanismen återfinns över hela världen. Det som utmärker den är att den är andlig och att den shamanska terapeuten ”reser” mellan olika världar och dimensioner, bortom tid och rum, för att bidra till att läka och hela sin klient. Shamanen försätter sig själv i trans med hjälp av en skallra eller trumma och besöker på så sätt andevärlden för att se var problemenergin finns och hur den kan läka.

Men varför är det då så viktigt att läka sina trauman?

LÄS ÄVEN: Lillemor är domaren som blev shaman – resan till Nepal förändrade allt

För Cissi Williams är arbetet med att läka och att guida andra till läkning ett sätt att bidra till en förändring i världen.

– Om vi tittar på världen idag så ser vi att den är helt galen, den är infekterad, säger Cissi. För att kunna hjälpa till att ändra på det, behöver vi börja med att läka det som är infekterat i våra egna liv.

När vi läker får vi kraft

Vi står, enligt Cissi, alla inför valet att endera våga läka oss själva och föra ut läkt och hel energi till våra medmänniskor, eller att fortsätta vara omedvetna och bidra till att sprida infektionen av våra oläkta sår ut i världen.

– När vi har oläkta sår inom oss, agerar vi utifrån det och för då ut omedveten, oläkt energi i vår omvärld. Men när vi själva läker, får vi tillgång till vår kraft och vårt ljus. Då kan vi istället föra ut en medicin som läker inte bara oss själva och våra relationer, utan även vårt samhälle.

Cissi-trumresa.jpgCissi håller sina utbildningar via Zoom samt i Glastonbury och Stonehenge.

Tar hjälp av shamansk energimedicin

Cissi började arbeta som osteopat 1997. Hon kompletterade så småningom med NLP, Neuro linguistic programming, för att kunna coacha patienterna samtidigt som hon jobbade med deras kroppar. Redan från början i sitt arbete fick hon nämligen för sitt inre upp metaforer och känslor kring det som orsakade smärta och obalanser i patienternas kroppar.

När hon senare läste boken Mend your past and heal your future av Alberto Villoldo, en bok som handlar om att läka med hjälp av shamansk energimedicin, kände hon att det var det hon redan gjorde med sina coachningsklienter och patienter.

LÄS ÄVEN: Så gör du en runtolkning – med runor du skapat själv

– Men det som tog mig åtta timmar att lösa upp med NLP, tar två timmar med energimedicin! När jag läste boken fick jag en sådan längtan, ett kall från min själ, att jobba med det mentala, känslomässiga, andliga och fysiska samtidigt. Så som vi gör i energimedicinen.

Stonehenge-Cissi-Williams.jpgCissi besöker Stonehenge flera gånger per år eftersom hon känner att det är som ett urgammalt läkehjul som visar henne vad hon behöver läka just då.

Hämtades av de nordiska gudinnorna

Alberto Villoldo, som har skrivit den bok Cissi läste, driver utbildningen Four Winds Society. Den har inspirerats bland annat av inkaättlingarnas shamaner och deras energimedicin. Cissi gick utbildningen så snart hon kunde.

– Där fick jag en struktur för hur man reser in i andevärlden. När vi börjar den resan lär vi känna landskapet och terrängen där inne. Vi bygger en förståelse för hur det fungerar där och får information om vilka från andevärlden som hjälper till.

Det var så Cissi kom in på den nordiska shamanismen – de nordiska gudinnorna kom helt enkelt och hämtade henne!

– De nordiska gudinnorna Hel, Freja och nornorna började komma till mig i mina resor, säger Cissi. Till slut kände jag mig kallad att utbilda mig även i nordisk shamanism.

– Nu har jag vävt ihop alla delar, osteopati, NLP och energimedicin. Det är ett mycket kraftfullt verktyg!

Chalice-Well.jpgCissi håller delar av sina utbildningar i Glastonbury, världens hjärtchakra, där bland annat besök till Chalice well (på bilden) ingår.

Gjorde en lång inre resa

För Cissi handlar kallet till energimedicinen framför allt om att läka sig själv och att väcka den visdom som redan finns inom oss. Hon har genom åren fått tillfällen att använda sig av sina kunskaper.

Precis när hon hade anmält sig till utbildningen i nordisk shamanism dog hennes mamma. Cissi sköt upp utbildningen ett år och gav sig istället ut på en lång inre resa för att läka sorgen efter mamman och även trauman ännu längre bak i förmödraledet.

Det var då hon fick lära känna Hel, Freja och de andra nordiska gudinnorna ordentligt.

– Jag satt i meditation i djup sorg efter mammas död då jag blev tagen till Bifrost, regnbågsbron, av gudinnan Freja. Hon reste med mig till islandet. Där visade hon mig allt det frusna i mitt nervsystem, alla de frusna programmeringar och tankemönster som jag bar på efter min mamma och våra förmödrar.

LÄS ÄVEN: Samiska shamanen Astrid: ”Naturen är till för oss alla”

Började jobba med livets träd

Cissi fick se hur det frusna från mamma hade gått i arv från kvinnor som aldrig hade fått uppfylla sin potential. Kvinnor som bar på mycket bitterhet, smärta och sorg.

I den inre resan tog Freja med Cissi till att möta Hel, den nordiska gudinnan för mörker och ljus, död och pånyttfödelse. Hel hjälpte Cissi att läka det som var infekterat och sårigt i hennes nervsystem.

– Det var då jag började jobba med livets träd, som alla shamanska kulturer använder och som representerar vårt nervsystem. Jag gjorde resan om och om igen och läkte med hjälp av Hel mina rötter på mammas sida tills jag kände frid och ro.

Livets-trad.jpgAlla shamanska kulturer jobbar med livets träd. Foto: TT

Kallet från själen är starkt

Enligt Cissi väcker vi vår inre visa kvinna när vi läker gamla personliga och kollektiva trauman som finns i vårt nervsystem och hela vår kropp. Vi börjar förkroppsliga ursprungsmoderns magi, kraft och visdom när vi läker vår relation med det feminina, och blir vän med mörkret inom och utom oss.

– Mörkret är livets moder, allt kommer från mörkret. När vi reser in i den heliga livmodern för att transformera det som är omedvetet, sårat och sargat, då föder vi fram ett nytt ljus, en ny medvetenhet som vi sedan kan sprida i världen.

Att utbilda sig och kunna använda shamansk energimedicin för att läka sig själv och andra är inget för några få utvalda. Cissis utbildningar lockar deltagare från hela världen och enligt henne kan alla som är villiga och redo att resa in i mörkret för att läka på djupet lära sig energimedicin.

– De som kommer på min utbildning har blivit kallade, det är dags för dem att gå igenom en transformation, säger Cissi.

– Kallet från själen är starkare än motståndet till att gå in i sitt mörker för att läka. Och jag vet hur otroligt befriande det är när det skiftar!

LÄS ÄVEN: Möten med andevärlden – Näras läsare berättar om oförklarliga händelser

Näras reporter: Cissis utbildning har befriat mig från ångest!

Näras reporter Tia Jumbe beskriver Cissi Williams utbildning så här:

– Jag har gått mitt masterår i shamansk energimedicin med Cissi Williams, och går nu hennes teacher training. Masteråret var en djup och omvälvande resa. Det är en tuff utbildning, Cissi är en passionerad lärare som kräver att du är dedikerad till din läkeresa och att du är villig att stirra ditt mörker i vitögat.

– Jag är inte samma person som innan. Jag har läkt trauman och sår som jag har burit på och låtit begränsa mig under hela mitt liv. Detta har befriat mig från ångest och så många begränsande rädslor. Utbildningen och Cissi är utmanande – men så värd det.

Tia-Jumbe.jpgTia Jumbe. Foto: Privat

Det här är Cissi:

Ålder: 55 år.
Bor: I Oxfordshire, England.
Familj: Man, två vuxna döttrar, hund och katt.
Gör: Lärare i energimedicin, mysticism och shamansk healing, osteopat, NLP-tränare, Shamanic Energy Medicine Practitioner, Priestess of Freya and tradition keeper of the völvas.
Cissis utbildningar: Håller utbildningar via Zoom, samt i Glastonbury och Stonehenge.
Kontakt: www.cissiwilliams.com eller www.cissiwilliams.training
Lyssna: Om du vill lyssna på Cissis läkande meditationer och shamanska inre resor (på engelska) besök då www.cissiwilliams.com/nara, du finner även en gåva från Cissi till alla Näras läsare.

LÄS ÄVEN: Loreen vägleddes av sin intuition: ”Universum var med mig!”

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.