Sanna är ett flumfritt medium: ”Uppmanar mina klienter att vara källkritiska”

Mediala Sanna Hultin har skrivit en flumfri bok om intuition, medialitet och personlig utveckling. Här lär hon på ett enkelt och okomplicerat sätt ut hur vi kan använda våra intuitiva förmågor i vardagen och hur vi blir tryggare i vår medialitet.

Text: Kersti Hilding Hansen
Foto: Privat

Sanna Hultin har alltid varit intresserad av andevärlden och har så länge hon kan minnas haft ett starkt intresse för allt övernaturligt. Så snart hon lärde sig läsa gav hon sig av till biblioteket, där hon gärna satt och bläddrade i böcker om övernaturliga fenomen.

– Under min uppväxt kände jag av en närvaro som jag inte förstod. Jag fick till mig information från okänt håll, men jag visste inte hur jag skulle tolka budskapen.

Ibland var det skrämmande att få till sig saker som hon egentligen inte borde känna till och som sedan inträffade i verkligheten. Sanna kunde inte begripa hur hon kunde veta vad som skulle ske längre fram.

LÄS ÄVEN: Vad är ett mediums uppgift, egentligen? 5 andliga profiler svarar

– Det kändes jobbigt att vara rädd för det jag fick till mig, så jag bestämde mig för att lära mig mer om vad allt handlade om.

– Min första mediala kurs gick jag vid millennieskiftet för Lasse Rydström och hans fru Anita på Öland. Jag hade ingen erfarenhet av praktisk medialitet då, men hos dem hittade jag min flock, mitt skrå, min tillhörighet. Äntligen visste jag vad det var jag ville göra med mitt liv.

Såg pappans sjukdomsförlopp

Sanna är en person som har höga krav på sig själv. När hon gör något gör hon det grundligt. Efter sin första andliga kurs ville hon gräva djupare i vad det innebär att arbeta i det andliga skrået.

– Jag ville vara trygg i min roll som medium så kurs nummer två gick jag för Iris Hall. Då hade min pappa nyss insjuknat i hudcancer och det var jag som hade hittat den maligna fläcken på hans kropp. Inom mig snabbspolades hans liv upp och jag såg hans död framför mig. Jag visste exakt hur det skulle gå.

LÄS ÄVEN: Mediet Anci föll ihop på golvet: ”Reiki-healingen räddade mig”

Och det hon fick till sig, hände.

– Det där satte i gång starka känslor i mig och fördjupade kontakten med min andliga kanal och mina guider, säger Sanna. Jag visste att det var medium jag en dag ville bli.

Gick kurser hos flera medier

Idag vet hon att det här med att verka som medium kan se väldigt olika ut, beroende på vem man är. Det finns ingen enhetlig utbildning som alla medier går. Det är ett brett fält öppet för fria tolkningar, det finns inte heller några specifika kriterier som ett medium måste uppfylla för att få använda titeln.

LÄS ÄVEN: Änglarna har guidat Charlotte hela livet: ”För mig är de allt”

– Eftersom det finns så många olika tekniker inom mediumyrket bestämde jag mig för att utbilda mig för flera olika utövare. Jag har gått kurser för Terry Evans, för Birkan Tore som han hette då och för Camilla Elfving. Jag behövde både hängslen och livrem för att våga gå vidare, om du förstår hur jag menar.

Sanna-Hultin-bok.jpgSanna är akutell med boken "Intuition & medialitet genom personlig utveckling – en flumfri handbok för vanliga människor".

Skillnaden mellan intuition och kanaliserad information

Nu var kunskapsgrunden inhämtad. Sanna hade hittat sin väg, men hon är noga med att poängtera att det är sin sanning hon berättar om, ingen annans.

För Sanna går medialt arbete och personlig utveckling hand i hand. Det går inte att fördjupa sin medialitet utan att arbeta med sig själv på ett djupt plan, menar hon. När hon vägleder andligt är hon noga med att vara tydlig med att det är stor skillnad mellan att lyssna till och använda sig av sin intuition, och att ta emot kanaliserad information från andevärlden.

– Min intuition får jag från min inre kärna. Det är opåverkad kunskap utan tankar, känslor eller logik. Intuitionen är min själs röst och den leder mig rätt när jag lyssnar.

– Kanaliserad information däremot kommer utifrån. Den kommer från andevärlden, mina guider eller från andra entiteter som inte är mänskliga varelser.

LÄS ÄVEN: Från mobbad till medium: Patricks andliga förmåga växte mot alla odds

Hur vet du var budskapen kommer ifrån?
– Den information som kommer från andevärlden är inte min, den kommer till mig utifrån, via mina sinnen. Intuitionen är som en egen röst, eller inre vetskap som ger mig information och ibland kommer som en känsla, ibland som en tanke. För att förstå skillnaden behöver man öva och lära sig hur skillnaden känns i kroppen och sinnena. Det är jättebra att öva och gå kurser.

Har full tillit till sin andliga guide

Inför en medial vägledning där Sanna vägleder via kontakt med andevärlden, inleder hon med att sätta en intention för just andlig kontakt. Hon ber om tillstånd från andevärlden och använder en ritual där hon öppnar upp sin kanal för kontakt med andarna. Hon fokuserar sedan på den öppna kanalen, och när det känns i händerna och i energifältet runt omkring henne vet hon att hennes andliga team är redo.

– Min huvudguide är min främsta samarbetspartner. Det blev en grej mellan oss i början för många år sedan, att jag inte fick se vem guiden var. Jag skulle lära mig lita på både min guide och på min förmåga, och först när jag själv kommit till rätta med den delen av mitt kontrollbehov var det aktuellt med mer information.

LÄS ÄVEN: Mediet Liselotte kände när hennes pappa dog: ”Själen vet när det är dags att släppa taget”

– Ju mer jag själv jobbade med mitt kontrollbehov och att släppa taget, desto mer fick jag veta om min guide. Det handlar om tillit. När jag har hundraprocentig tillit till min guide och litar på vår relation, då ökar min förmåga att ta emot budskap och vägleda andra. Den tilliten är nödvändig för att kunna vara en klar och tydlig kanal. Sedan många år har den tilliten varit absolut, annars hade jag inte kunnat arbeta som medium.

Andligheten har haft stor betydelse

Under åren har Sanna fått se en liten glimt av sin andliga huvudguide. Hon fick se ett öga vid flera tillfällen, som en bekräftelse på att ”jo, jag är här”. Därefter har hon fått mer information om sin guide och för några år sedan presenterade sig guiden med sitt namn.

Hon har även hjälp av en healingguide och hon samarbetar med änglarna och deras energier. Som terapeut och medial vägledare jobbar Sanna både med personliga möten i sitt hem i Emmaboda och på distans.

LÄS ÄVEN: Bankmannen Fredrik fick ett andligt uppvaknande: "Jag har varit rädd för att berätta min historia"

Sin sanning, som Sanna ser den, är att de allra flesta människor kan kommunicera med andevärlden om de vill.

– Mitt syfte är inte att övertyga andra om att andevärlden finns, mitt syfte är i stället att göra min livsresa. För mig har andligheten betytt hur mycket som helst. Jag lever min livsdröm för jag älskar att jobba med människor, med emotioner och beteenden.

Arbetar som medium och skolkurator

Idag är Sanna trygg i sin medialitet, hon släpper alltmer taget om sitt kontrollbehov. Det tog henne många år att komma ut i offentligheten med sin andlighet. Men det hon var rädd skulle hända ifall hon tog det steget, hände faktiskt aldrig. Idag är hon stolt över att både arbeta som skolkurator och att arbeta i eget företag som medium och andlig vägledare. Hon blandar aldrig någonsin ihop sina roller.

LÄS ÄVEN: 8 andliga ledare – låt dig inspireras av deras visdom

– Jag är en flumfri person. Att något är flummigt betyder för mig att det icke är definierat. Jag tycket det är viktigt att vi som medier ska vara tydliga med vad vi gör. Vi ska kunna berätta för dem vi vägleder vilka energier vi arbetar med och av vem det är vi får informationen. Är det från min guide? Eller från min klients bortgångna mormor på besök?

– Jag uppmanar mina klienter att vara källkritiska. Då blir det bäst.

Många kan ha en fallenhet för mediumskapet, menar Sanna, men förmågan måste ständigt hållas vid liv och tränas.

– Det är genom att öva som du alltmer förstår varifrån informationen du får kommer.

6 tips för att få andekontakt:

1. Ge dig själv en stund i stillhet.
2. Blunda, luta dig tillbaka.
3. Ta bort allt som stör, som mobiler och hörlurar.
4. Lyssna inåt.
5. Känn efter inåt för att lyssna efter din egen andliga guide.
6. Gå gärna en kurs i medialitet – välj en kursledare som du klickar med.

Det här är Sanna Hultin

Ålder: 52 år.
Familj: Man och en vuxen son.
Bor: I Emmaboda i Småland.
Gör: Medium, lärare, beteendevetare, skolkurator.
Aktuell: Med boken Intuition & medialitet genom personlig utveckling – en flumfri handbok för vanliga människor.
Kontakt: sanna@nyaperspektiv.nu
Hemsida: www.nyaperspektiv.nu

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.