De vill hjälpa gamla själar att läka: ”Finns så mycket potential”

Med sin nya bok vill Hans Thörn och Martina Durefelt hjälpa gamla själar och stjärnfrön till läkning, så att de kan låsa upp sina andliga gåvor och uppfylla sitt själssyfte på jorden. I boken samlar Hans och Martina all kunskap de själva lärt sig om healing.

Text: Tia Jumbe
Foto: Privat

Paret Hans Thörn och Martina Durefelt har nyligen gett ut handboken Bli din egen healer – En handbok för gamla själar och stjärnfrön. Syftet är att hjälpa människor att läka själsligt så att de kommer tillbaka till balans, energi och sin fulla potential, så att de kan göra sin högsta själsresa här på jorden. Målgruppen är gamla själar och stjärnfrön.

– Vi vänder oss till komplexa själar som har provat olika typer av healingvarianter eller andliga övningar men känner att det inte har fungerat för dem. Det är viktigt att läka för att återknyta kontakten med sin själ och sina gåvor, så att man kan leva ett glädjefyllt och givande liv. Då kan man också hjälpa andra människor och hela mänskligheten, både genom att ge vidare healing eller att visa vägen till inre glädje, säger Hans.

En gammal själ har ofta levt många liv, på jorden och andra platser.

– Gamla själar bär med sig trauman och blockeringar, men också gåvor och förmågor från tidigare liv. Det finns så mycket potential hos dem, men den är många gånger svår att komma åt eftersom de också bär på så mycket trauman, säger Martina.

LÄS ÄVEN: Linda lär ut unik healingmetod från Japan: ”Kraften finns för alla”

Alla har ett högre syfte

Gamla själar har ofta en längtan efter att hjälpa, i kombination med en känsla av att inte passa in i samhället. De har ofta problem med att de anpassar sig alltför mycket i relationer.

– Gamla själar har en stor känslighet, är ofta empatiska och plockar upp energin runt dem. De dras ofta till livsfrågor och det andliga. De trivs oftast inte i stora grupper, utan behöver sitt eget space och tid. Ofta tar det lång tid innan livet faller på plats och att de börjar hitta sig själva, säger Hans.

Stjärnfrön är gamla själar som har sitt ursprung eller en stark koppling på andra galaktiska platser. De kan ha levt ett eller flera liv på en annan plats än jorden, till exempel Plejaderna eller Sirius. Stjärnfrön känner sig ofta malplacerade på jorden och har en stark hemlängtan.

– De har ofta en känsla av att de är här för ett högre syfte och har en dragning till healing och läkning. Ganska många har svårt för auktoriteter. Stjärnfrön är på jorden för att upplysa människor om att alla får vara unika.

Gamla själar och stjärnfrön kan använda sin känslighet för att hjälpa andra att läka – men då behöver de först läka sina egna själsliga sår.

LÄS ÄVEN: Mediet Benny: "Ofta är det rädsla som stoppar oss från att möta Andra sidan"

– Samhället är inte anpassat för de här människorna, de är ofta så inkännande och känsliga att de har svårt att ta plats, att gå ut och säga att de är en duktig healer, till exempel. Genom att läka sina själsliga blockeringar hittar de tillbaka till sin kraft, säger Martina.

Gamla själar och stjärnfrön känner ofta en vilsenhet och uppgivenhet. De känner inte att de kan bidra med någonting och att det inte finns någon anledning att vara här på jorden, säger Hans och Martina.

– Men alla är här med en mening och ett högre syfte. Många gamla själar och stjärnfrön har anpassat sig och gett för mycket av sig själva, tryckt ner sig själva och sin längtan. Det har gjort att de får bära smärta och blockeringar i kroppen, säger Martina.

– Om man inte lyssnar på den energi som behöver läkas skapas känslor som ger negativa tankar och fysiska problem, säger Hans.

Martina-och-Hans.jpgGamla själar bär på mycket kunskap, kom i kontakt med din själ och plocka fram dina gåvor.

Skapat en egen healingteknik

Boken Bli din egen healer – En handbok för gamla själar och stjärnfrön är fylld med verktyg, guider och övningar för att läka sig själv intuitivt. Den sammanfattar enligt paret allt de själva har lärt sig under sina respektive karriärer.

Hans har arbetat som intuitiv healer i 20 år och bland annat grundat Helmetoden.

– Jag gick en klassik healingutbildning för 20 år sedan och fick då mycket intuitiva budskap. Ett par dagar efter utbildningen fick jag till mig hur jag skulle bygga upp min egen healingteknik, vilket jag gjorde när jag skapade Helmetoden, säger han.

Martina har varit andligt intresserad sedan hon var ung, har gått många olika healingkurser och jobbar även hon som intuitiv healer och vägledare.

– Jag har med mig en del från min uppväxt och tidigare liv. Jag har fått jobba mycket för att få fram min intuition igen. När jag träffade Hans för tre och ett halvt år sedan kom jag i kontakt med mina healingförmågor, säger hon.

LÄS ÄVEN: Är du en stjärnsjäl? Så känner du igen egenskaperna

Viktigt att läka på djupet

När Hans och Martina träffades byggde de ihop sina tekniker till en gemensam. Hans och Martina kallar sig för tvillingsjälar och den processen har också betytt mycket för deras resa.

– Själva tvillingsjälsresan när vi blev aktiverade tvillingsjälar, alltså två personer med en gemensam själ, gav mig många nya insikter och förmågor. Jag insåg då att jag och Martina behöver släppa alla våra egna problem, blockeringar och låsningar för att bli hela som en gemensam själ, säger Hans.

Både Martina och Hans har egen erfarenhet av att läka på djupet och vet att det ofta finns ett stort motstånd mot att gå in i sitt mörker.

– Det finns en idé inom andlighet att om man känner motstånd så är det fel, men ingen vill känna rädsla, ilska eller djup smärta, som man ofta gör när man går in i sitt mörker. Då gäller det att ta hand om den del som inte vill, lyssna på den men inte låta den bestämma, säger Martina.

Hans säger att läkningen drar upp obehagliga känslor från när vi var barn.

– När vi ska göra oss fria från lågfrekvent energi som vi har med oss från barndomen, så som skuld, skam och sorg så är det obehagligt. Men man dör inte av det – även om det känns så, säger han.

Gamla själar har många gåvor

Att läka på djupet ger många positiva effekter, enligt Hans och Martina. Själva energiblockeringen försvinner och man kommer i kontakt med sin själ och sina andliga gåvor, så som healingförmåga, medialitet och kreativitet.

– Många gamla själar och stjärnfrön har många gåvor som är låsta. Den största gåvan är att hitta tillbaka till sin egen energi och själ. När man är i kontakt med den är man i kon­takt med det som är en själv, ens själsliga konstitution, det man har utvecklat under många livstider, säger Hans.

En annan vanlig sidoeffekt är att den som läker kommer i kontakt med sitt andliga guideteam. Enligt Hans och Martina har vi alla med oss andliga guider i livet, som kan hjälpa oss med att läka.

LÄS ÄVEN: Medial övning: Få kontakt med din andliga guide

– Vi har olika typer av guider med oss beroende på var vi befinner oss i livet. Många som går in i den andliga resan får mer kontakt med höga ljusguider såsom uppstigna mästare och ärkeänglar, säger Hans.

Det krävs disciplin för att arbeta med att läka sig själv. Ju djupare läkningsarbete man vill göra desto mer kommer boken att kunna hjälpa till. Men Hans och Martina rekommenderar alla att ta läkningsarbetet i sin egen takt.

– Man behöver inte sträckläsa boken, utan kan ta en liten del i taget. Om det blir överväldigande rekommenderar vi att man tar kontakt med oss eller någon annan som kan det här, säger Martina.

HEALER.jpg

Det här är Martina

Bor: I Stockholm.
Familj: Min sambo Hans.
Gör: Författare, intuitiv healer och andlig vägledare.
Hemsida: www.hansmartinatwinflames.se

Det här är Hans

Bor: I Stockholm.
Familj: Min sambo Martina och tre barn.
Gör: Intuitiv healer sedan 20 år, medicinsk healer, författare, grundare av Helmetoden, rådgivare för läkande alternativa produkter, samt författare till Hel och Själslig diagnos.
Hemsida: www.hansmartinatwinflames.se

LÄS ÄVEN: Regressionshealing: Upplev tidigare liv och få budskap från Andevärlden

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.