Linda lär ut unik healingmetod från Japan: ”Kraften finns för alla”

Näras skribent Pernilla har gått en kurs i Mind Power, en healingform som utövats av ursprungsbefolkningen i Japan sedan urminnes tider. Kursledaren Linda Rutherford har praktiserat på en klinik i Fukuoka under ledning av hjärnkirurgen Toshitaka Shiraishi, hon menar att kraften finns hos alla. Healing är en naturlig del av livet. En gudskraft. Och nu vill hon få bort flumstämpeln.

Text: Pernilla Gudmundsson
Foto: Sara Vaughn

Jag blir sedd direkt. Kramen är lång och varm när jag möter en strålande glad Linda Rutherford i kurslokalen i Malmö och hon utbrister:

– Wow, så fin du är! Du har verkligen power. Känner du mycket i naturen? Jag ser älvor och naturväsen runt dig.

Här ska jag få lära mig healing de närmaste timmarna tillsammans med åtta andra öppna själar. Öppenhet behövs. I vår kultur litar vi på myndigheter och skolmedicin. Och där ingår inte healing.

– I Japan jobbade jag tillsammans med läkare och hjärnkirurger som uteslutande arbetade med sina händer och kraften i healing, säger Linda. De använde sina mätinstrument till att se hur tumörer minskade i storlek, och jag såg med egna ögon hur skador bara försvann.

– Vår kultur i väst vill att vi överlåter vår hälsa till experter och kemiska preparat. Vi har glömt hur stora vi är. Men vi är stora, vi är gudomliga. Och alla kan hela.

Mind-Power-healingkurs-4.jpg– Jag skulle önska att fler fick tillgång till healing, denna alternativa vård som egentligen inte är alternativ, säger Linda. Healing är en naturlig del av livet.

Budskap vid en seans visade vägen

Vi sitter i cirkel och Linda berättar hur hon hittade sin healingkraft.

– Ända sen jag var liten har jag trott på magin, den villkorslösa kärleken och andra dimensioner. Jag var känslig för energier och andra människors mående.

– Jag märkte att jag genom att sprida min glädje och kärlek kunde hjälpa mina medmänniskor att läka. Jag brukade krypa upp i de vuxnas famnar, krama och busa med dem. Då kunde jag se hur deras aura förändrades. Jag älskade att lyfta dem och säga hur fantastiska de var.

Linda fick ingen förståelse för sin andlighet i hemmet i Finland utan fick höra att det hon upplevde var sagor. Hon utbildade sig till etnolog och hennes kontakt med det andliga gick från att vara något självklart till att bli allt svagare. Så småningom gled hon in i en depression.

– Jag letade överallt utanför mig själv. Jag flyttade till England och började med cannabis och antidepressiva för att fly smärtan. Efter åtta år kom jag till en punkt då allt blev ohållbart. Jag fann reikin, eller reikin hittade snarare mig.

Mind-Power-healingkurs-2.jpg”I Japan jobbade jag med läkare och hjärnkirurger som uteslutande arbetade med sina händer och kraften i healing”

Med reikin kom det andliga tillbaka i Lindas liv och obalanser och blockeringar började släppa. Under en seans fick en vän till henne ett budskap från andevärlden som förmedlade att Linda har helande händer och att hon kunde gå den vägen om hon ville.

– Jag beslöt mig helhjärtat för det, säger Linda. Jag har hela mitt liv haft en brinnande längtan efter att få hjälpa andra, och äntligen hade jag kommit tillbaka till mitt syfte här på jorden. Att medvetet sprida ljuset, glädjen, kärleken och kunskapen om vår inre kraft och vårt obegränsade medvetande.

– Jag skulle önska att fler fick tillgång till denna alternativa vård, som egentligen inte är alternativ. Healing är en naturlig del av livet. Den är gudskraften. Vi ska ta bort flumstämpeln för healingen är så äkta, så potent, och vi har den med oss när vi föds.

LÄS ÄVEN: Regressionshealing: Upplev tidigare liv och få budskap från Andevärlden

Sände önskan till universum

Efter en öppnande meditation är det dags för presentationsrunda. Bland kursdeltagarna finns de som provat på healing på amatörnivå och de som jobbar med det professionellt. Ewa Hallner är en av de sistnämnda:

– För 23 år sedan gick jag min första kurs i reiki, jag gick vidare till master och började hålla kurser. Sen kom jag in på diksha-spåret. Jag utbildade mig på ett ashram i Indien och har hållit i många initieringar sedan dess. Men med reikin har jag känt att det har gått i stå.

– Jag har länge önskat någon healingform som är snabb, effektiv och som fungerar så att man kan göra det tillsammans med andra.

Linda fyller i med en liknande historia. Hon gick sin andra reikiutbildning i England och efter en master praktiserade hon också några år där.

– Reikin hjälpte mig från smärtan och in i ljuset igen. Men efter en tid väcktes en längtan efter att utvecklas. Jag hade en dröm om att få lära mig healing av en ursprungsbefolkning. Jag sände ut detta till universum och två månader senare satt jag på planet till Japan efter en serie med otrolig synkronicitet. Jag blev sponsrad och bjuden på både resa och boende och fick praktisera i Fukuoka, på en klinik som leds av den kände hjärnkirurgen Toshitaka Shiraishi.

Den japanska healingmetoden kallas Mind Power och har utövats av ursprungsbefolkningen i Japan sedan urminnes tider, men aldrig lämnat dess gränser. Toshitaka Shiraishi plockade upp metoden och tog in den på kliniken. Den verkar direkt på fysisk smärta men också på mental och emotionell smärta.

Mind-Power-healingkurs-3.jpgLinda Rutherford leder healingkurser runt om i Sverige och även i Finland, där hon växte upp.

Linda fick börja jobba direkt och förutom behandling i form av healing från henne och läkarna fick klienterna även utöva healing på varandra två gånger om dagen.

– Jag märkte att mitt sätt att arbeta med healing förändrades. Min behandling blev mer kraftfull och jag kunde se åkommor förändras mycket snabbare hos mina klienter.

– Jag är också övertygad om att sättet vi arbetade med mänsklig värme, empati och universell kärlek gjorde en avgörande skillnad. Det är energier som påverkar oss människor och också bidrar till tillfrisknade.

LÄS ÄVEN: Soundhealern Ingela: ”När ljuden når vårt inre blir de till läkning”

Healingenergierna byggs upp genom träning

I cirkeln finns en särskild healing-fåtölj som jag råkar sitta i. Det är dags att ta emot healing och jag är därmed först ut. Linda frågar vad jag önskar mig av healingen. Om jag har ont någonstans eller någon annan känd blockering.

Efter att ha delat mina tankar om vad jag skulle vilja öppna mer för i livet och att jag har klåda i nacken som inte vill ge med sig, sluter jag ögonen och lutar mig tillbaka.

Linda skannar av mitt fält med sina händer och berättar att hon känner hur det börjar sticka i händerna vid min nacke. Hon fokuserar sin kraft där några minuter och går sedan vidare.

Hon visar hur hon gör med händerna, dels för att fånga upp, dels för att behandla och frågar mig om jag har problem med min lever. Det är inget jag har känt av, men vid ett besök hos en frekvensmedicinare veckan innan fick jag samma budskap.

Mind-Power-healingkurs-5.jpgKursdeltagarna provade på att ge healing till varandra.

Linda behandlar området och jag känner mig både tungt avslappnad och lättare samtidigt. Efter att alla deltagare fått varsin minibehandling är det dags att praktisera på varandra.

– Nyckeln till healing är att öva, öva och öva, säger Linda. Det är så man bygger upp energierna. Genom att öva blir man dessutom mer medveten om sin gränslösa, gudomliga kraft. Helandets kraft är inte en värld av teori utan en värld av att öva och praktisera.

Är jag en healer?

Jag paras ihop med Christian, som använt healing på vänner och familj. Han frågar om han får lov att lägga händerna direkt på mig istället för att hålla dem i fältet utanför.

– Huvudsaken är att vara i fullständig tillit och villkorslös kärlek. Att lägga sitt mind åt sidan och vara i hjärtat, hörs Linda svara från andra sidan rummet. Utifrån er egen intuition kan ni sedan göra egna varianter på det jag lär ut. Använd er intuition och kraft!

Jag dåsar bort lite medan Christian känner av saker som stämmer alltför väl. Det handlar mest om det emotionella och hur jag navigerar i livet.

Mind-Power-healingkurs-1.jpgDet var starka energier i kurslokalen när flera jobbade med healingkraften samtidigt.

– Det är något med dina händer, säger han. Jag känner en otrolig kraft och du har använt den mycket till att ta hand om andra. Det kanske är dags att du tar hand om dig själv?

Jag, som utan att tänka efter närmare, använt handpåläggning på min dotter under många år och i yoga-sammanhang utfört healing i grupp, har aldrig tänkt på mig själv som en healer. Faktum är att jag går kursen av en slump. Jag tipsade först en vän om den och tänkte att det skulle passa henne. Men är det så att alla kan hela?

När det är min tur att öva på Christian får jag direkt ett rejält påslag i händerna. Jag lyckas koppla bort huvudet och leker med känslan runt Christian. Jag har en ihärdig, brännande sensation i mitten av mina handflator, som om jag var korsfäst. Över bröstryggen känner jag som spjut mellan mina händer.

Jag berättar vad jag känner och får direkt bekräftelse på vad han själv fått till sig. Det handlar om tidigare liv och smärtsamma upplevelser som krigare. Han är väldigt spänd i överkroppen och jag vill så gärna hjälpa honom.

LÄS ÄVEN: Healing räddade Malin Falk Gramer efter covid

Healing på distans

– Bara var i din intention, du ska inte tänka eller försöka, bara vilja från hjärtat, säger Linda. Du är redskapet för kraften, du själv och ditt ego ska inte göra någonting. När vi är i hjärtat är vi stora, vi är gudomliga.

Det finns ett kärleksfullt lugn i lokalen. Energin är intensiv men samtalen lågmälda och skratten dämpade. Vi fortsätter att öva. När jag går ut i köket och hämtar te utbrister en man som sitter i möte i rummet intill: ”Vad gör ni därute egentligen? Vi känner oss helt höga härinne!”

Linda Rutherford kallar sin kurs The school of remembering. För att vi ska minnas vilka vi är. Hon menar att vi skapat ett samhälle där vi lever som robotar och tappat kontakten med själen.

– Tiden vi är i nu innebär att vi tar tillbaka vår avatar, den vi verkligen är. Vi ÄR källan. Det behövs inga diplom eller initieringar längre. Kraften finns för alla, betonar Linda.

Veckan efter kursen undrar Linda om jag vill ta emot healing på distans för att följa upp klådan i nacken och den ansträngda levern. Det vill jag. På utsatt tid lägger jag mig till rätta, öppen för att ta emot. Det känns på ungefär samma sätt som när vi var i samma rum. En omslutenhet, en pirrande känsla och sensationen av att det arbetas i min kropp.

Vid återbesök hos min frekvensmedicinare en tid senare visar levern på full funktion igen. Och när jag tänker efter kliar det inte i nacken längre.

LÄS ÄVEN: Vad är reikihealing och hur går det till? Nära har testat!

Röster från kursdeltagare

Mind-Power-healingkurs-Marita.jpgFoto: Privat

Marita Hinnsell

Vad är din tidigare erfarenhet av healing?
– Jag har upplevt kraften väldigt starkt några gånger under mitt liv men inte gått kurser eller utövat healing själv.

Hur upplevde du kursen?
– Full av öppenhet, närvaro, att bli sedd och lyssnad på … Bara att vara i Lindas närhet ger healing. Vi måste bli fler ”Lindor”.

Vad tänkte du när vi skulle öva? Hur kändes det?
– Jag upplevde det som en magnetisk bubbla i händerna. Jag litade på mig själv och lyckades hålla prestation och tankar borta. Det var vackert.

Har du övat sedan dess?
– Ja, lite på min man. Fokus just nu är att vara i den villkorslösa kärleken. Jag märker att det ger sådana otroliga resultat. Jag känner mycket runt mitt kronchakra, det har öppnat sig efter kursen och påverkat hela vår familj.

Tror du att alla kan hela?
– Ja, det tror jag. Vissa är här för att vägleda. Som Linda. Det syns i hennes aura. Hon är glädjen och det inre barnet vi alla längtar till. Vi ska bara följa med och glädjas, så sprider det sig som ringar på vattnet. Hon är ingen guru men vissa behöver gå före.

Mind-Power-healingkurs-Ewa.jpgFoto: Privat

Ewa Hallner

Hur upplevde du kursen?
– Det var väldigt fint. Så mycket glädje, enkelhet och en stark energi. Jag upplevde denna healingform som väldigt jordad. Jag har tagit med mig att man ska stå i sin fulla kraft och ge ur den.

Hur går det tycker du?
– Jag tränar varje dag, men har haft lätt att förminska mig själv. Jag har gett healing till ett par och till mig själv. Jag hade också en klient som hade problem med sköldkörteln.

Tror du att alla kan hela?
– Jag tror absolut att alla kan lära sig om man verkligen vill. Om man inte tror på det så ligger det och blockerar. Men den kanalen kan rensas. Det finns verkligen ett behov att öppna upp för detta i tiden som är nu.
Under tiden jag pratar med Ewa ringer den klient som haft problem med sköldkörteln och berättar att hon blivit mycket bättre i sin hals och att den brännande känslan är borta.

Lär dig mer om healing i Benny Rosenqvists webbkurs

Det här är Linda Rutherford

Ålder: 47 år.
Familj: Fyra döttrar, tre bonusbarn, hund och en dansk man, haha.
Bor: I Gärsnäs på Österlen.
Gör: Healer som sprider kärlek, glädje, glitter och bus.
Motto i livet: ”Du är jag och jag är du, så behandla alla som du själv vill bli behandlad – med kärlek och respekt.”
Andlighet för mig: ”Kärlekskraften vi skickar ut från våra hjärtan, till andra och allting levande, i varje möte med våra medmänniskor.”
Kontakt: linda.rutherford@icloud.com
Sms: 070-601 27 50.
Facebook: www.facebook.com/linda.rutherford.526

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.