Emilia Löf Karlsson: Vad händer om jag säger att jag är bra som jag är?

Emilia Löf Karlssons nya hudvårdsserie Breathe Soulcare är mer än bara krämer. Varje enskild produkt har en kanaliserad affirmation som påminner oss om att vara närvarande och ta hand om vårt inre, varje dag.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Breathe Soulcare

Ofta gör vi alla våra dagliga hudvårdsrutiner utan att reflektera. Det går i ett! Kanske vandrar tankarna i väg på vad vi ska göra härnäst. Eller så tittar vi på vår spegelbild med kritiska tankar om oss själva. När vi har en stund då vi i stället skulle kunna boosta oss själva med härlig, positiv energi. Så att även insidan blir ompysslad och uppmärksammad!

Precis det här har yogaprofilen Emilia Löf Karlsson skapat. Hon har tagit fram en hudvårdsserie där varje produkt har en kanaliserad affirmation.

– Jag vill hjälpa människor att förstå sitt eget värde och bli lite snällare mot sig själva, så att de vibrerar ut det till andra. Det ger ringar på vattnet och får i sin tur andra att må bättre, säger Emilia.

I arbetet som yogalärare och entreprenör har hon som sin livsmission att inspirera och hjälpa andra att må bättre.

– Det är inte lätt att göra en förändring. Jag vet hur det är, det är precis som när människor frågar mig hur de ska få in en timmes yoga varje dag i sina liv. Men jag tror på att hitta tillfällena i livet som du redan har. Du lägger redan tid på att ta hand om ditt yttre, ta för vana att repetera affirmationen ”I am worthy & I am powerful!” när du smörjer in dina läppar, till exempel. Säg den högt för dig själv. Det tar några sekunder! Det är mycket bättre än att tänka ”Åh, vad torra mina läppar är nu igen!”.

– Börja praktisera och förstå ditt värde, var i din sanning. Kanske kan det här bli en bättre plats att leva på, om alla vågar stå i sin kraft!

Breathe-Soulcare-Day-Cream.jpgAtt ta hand om sitt inre, ger ringar på vattnet i vår yttre värld, menar Emilia.

Kanaliserade budskap

Idén om att skapa en egen hudvårdsserie kom till henne på en strand i Spanien där Emilia fick en flaska ansiktsvatten i sin hand som hon tyckte väldigt mycket om. Tanken på att förena de yttre ritualerna med det inre, yogiska arbetet satte fart. Hon har lagt ner själ och hjärta i att ta fram bra produkter, med naturliga ingredienser, men också jobbat mycket med vad det ska stå på förpackningarna.

Emilia har mer eller mindre alltid arbetat med affirmationer och planterat små frön i sina elever under sina yogaklasser. Men det är först de senaste åren som de fått allt större plats. Parallellt med jobbet med hudvårdsserien har Emilia också tagit konceptet ”Silent yoga” till Sverige. Under hennes retreats förses varje elev med hörlurar för att lättare kunna koppla bort omgivningen, störande ljud eller distraheras av vad grannen gör. I stället ligger allt fokus på Emilias guidande ord.

– Jag kanaliserar med aktiv healing när jag håller mina klasser och en del meningar som jag får till mig återkommer. Affirmationerna till hudvårdsserien kom så tydligt till mig när jag ställde frågan: ”Hur kan jag hjälpa människor i vardagen?”

Resultatet blev bland annat:

”Don’t go with the flow, be the flow”’

”I create all the greatness in my life”

”I embrace the night & I will fall asleep thankful”

– Vi är så duktiga på att tänka kritiska tankar om oss själva, så det är en utmaning att ändra tankarna, men jag vill få människor att prova: ”Vad händer om jag säger att jag är bra som jag är?”

– Det blir en motor av det, en vibration som gör att frekvensen kommer förändras här på jorden. Varje enskild individ är så viktig!

Dessutom, menar Emilia, har vi ett ansvar gentemot nästa generation som växer upp.

– Vad vill vi föra över på dem? Hur vill vi att de ska tänka om sig själva? Och vilken vibration vi vill sända ut till dem?

– Det kan vara en tuff resa att tvingas inse att du skapar din egen verklighet, men lita på din inre kraft! Ett andetag i taget, ju mer du praktiserar desto fortare lär du dig. Och när du på riktigt tycker om dig själv, då kan du också påverka andra att tänka kärleksfulla tankar om sig själva.

Emilia Löf Karlsson

Breathe-Soulcare-Emilia.jpg

Ålder: 38 år.
Bor: Lidingö.
Familj: Maken Lasse Karlsson, känd producent. Barnen Nova, 18 år, Leon, 15 år, samt två griffoner, Fernando och Mango.
Gör: Vunnit ”Årets yogalärare”, tagit Silent yoga till Sverige.
Aktuell: Med stor sommarturné och nya hudvårdsmärket Breathe Soulcare.
Intressen: ”Att gå i skogen, undervisa yoga och äta pasta med min man.”
Hemsida: www.namastebyemilia.com
Kontakt via Instagram: @namaste_by_emilia.

På Breathe Soulcares hemsida finns meditationer och inspiration för att komma igång med ditt inre arbete: www.breathe-soulcare.com

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.