Efter Pierres svar: "Nu vet vi att vår dotter är med oss"

Det är en stor tröst när ett medium kan ge konkreta bevis om Andra sidan, att de vi längtar efter verkligen finns där. Pia Dolk skrev till Pierre Hesselbrandt i stor saknad efter dottern Alexandra som dog bara 17 år gammal. Pia fick svar och det förändrade mycket i hennes och familjens liv. Nu tvivlar de aldrig på att Alexandra är med dem.

Text: Madeleine Walles
Foto: Privat

Kan vi få bevis för att andevärlden verkligen finns? Ja, det kan vi. Tack vare våra duktiga medier får vi på Nära ständiga bekräftelser på att de har en länk till Andra sidan. Det fick även Nära-läsaren Pia Dolk när hon skrev till Pierre Hesselbrandt, tio år efter att hon mist sin älskade dotter Alexandra.

– Jag hade sett Pierre på en mässa, det var mycket folk och jag gick inte fram, men jag mötte hans blick och det kändes som om han sa något till mig, som att han ville ha kontakt. Så jag skrev till hans spalt.

Frågan publicerades i Nära nr 1, 2021:

Hej Pierre. Min kropp och själ längtar efter budskap från min dotter som gick över 2011, bara 17 år gammal. Känner att jag lever i ett vakuum och saknaden äter upp mig. Det känns så orättvist mot mina älskade barn här på jorden som behöver en närvarande mamma. Kan du känna in någonting? Så tacksam för minsta lilla halmstrå.

Hälsningar Pia

Sedan gick det en tid, Pia hann glömma bort det hela. Ända tills en kväll när hon skulle gå och lägga sig och plockade upp tidningen som legat oläst i mer än en månad.

– Just denna dag var jag otroligt låg. Vi skulle flytta från vår villa där vi bott i många år. Jag gick och pratade med Alexandra, det var första gången jag rensade i hennes rum, bland hennes saker. Där fanns en kartong med klipp på Michael Jackson. Hon älskade honom! Jag sa till Alexandra: ”Kan du inte ge mig ett tecken?”

– När jag öppnade Nära och kom till Pierres spalt, såg jag att mitt brev var med. Ett tecken! Men när jag läste hans svar blev jag chockad. Allt stämde till hundra procent!

Så här skrev Pierre:

Hej Pia! Jag mediterar och då kommer en tjej till mig, hon visar mig en liten hund som hon kommunicerar med. Hunden är en tik för hon var skendräktig på något sätt förut. Sen visar hon någon som dansar, eventuellt en tjej till, men hon lever. Namnet Alexandra och jungfru kommer fram också på energin jag får till mig. Hon har petat på din kind och hår ibland samt varit med på en golfbana tror jag hon menar. Något med någon film, hipp hipp hurra. Sen kommer en bild på Michael Jackson upp kortvarigt. Hon älskar dig, jag hör ”var inte ledsen mamma”. Sedan tonar hon iväg. Hoppas du kan förstå något av detta. Mejla då gärna Näras redaktör.

20210629-Pierre-1500.jpgPierre Hesselbrandt gav Pia klockrena bevis!

Klockrent budskap

– Jag kände att jag måste höra av mig till tidningen och förmedla hur väl allt stämde. Pierre var verkligen spot on! Han fick fram min dotters namn Alexandra, att hon är född i Jungfruns tecken. Han såg vår hund som var skengravid och dog av det 2012. Jag har två döttrar på jorden som tävlat jättemycket i dans. Alexandra spelade mycket golf, och vi med.

– Sen kom Michael Jackson! När jag läste det flög jag upp ur sängen och sprang ner till min man och berättade. Han blev helt tagen. Jag kan inte se det på något annat sätt än att Alexandra gett Pierre den här informationen.

Det enda Pia inte förstod i svaret var film och hipp, hipp hurra. Men hon har googlat på filmen med detta namn, den handlar om Skagen-målarna som var verksamma främst under 1870- och 1880-talet, vilket gav en förklaring.

– Alexandra älskade film, särskilt kostymfilmer om tidigare århundraden. Hon sa ofta att hon hade passat bättre att leva i en annan tid.

– Jag var själv inte så mycket i den andliga världen då. Jag önskar att jag frågat mer!

Pia berättar att Alexandra kunde säga att ”nu knackar de mig på axeln” eller ”nu går de i trappan”. Hon levde nära andevärlden. Det bevisar inte minst hennes plötsliga och oförklarliga död.

– Alexandra gick hemifrån på morgonen, hade massor av aktiviteter inbokade. Hon sa hej då till en kompis på tunnelbanan, tio minuter senare hittades hon död på en annan hållplats, dit det är en omöjlighet att nå på tio minuter …

– Ingen förstår hur hon kunnat ta sig dit. Flera medier har sagt att hon hämtades. Att hon inte tog sitt liv, utan blev hämtad av andevärlden.

Det riktigt märkliga är att kvällen innan mötte Pia och en väninna Alexandra när de var ute på en kvällspromenad. Det var kolmörkt, först såg de bara ett stort ljus, en gloria, sen upptäckte de att det var Alexandra.

– Vi var två som såg detta, så det är inget jag inbillat mig, säger Pia.

Visade sig i Mexiko

Pia beskriver sin dotter som annorlunda än sina jämnåriga, hon var vuxnare och ofantligt snäll mot alla.

– Alla kallade henne för jordängel. Angel Alexandra. Hon behövdes nog på Andra sidan.

När Pia var på en resa i Mexiko, dök dottern upp vid hennes sidan i ett gammalt pyramidområde.

– Vi besökte en shaman och plötsligt kände jag att någon stod vid min högra sida. Min väninna upplevde det också och berättade vad hon såg. Det var en beskrivning av Alexandra, som hon aldrig träffat.

Även Pias man Christian har fått besök av dottern.

– Vid ett tillfälle, några månader efter hennes död, var han helt förkrossad. Då kom hon och klappade honom på kinden, sa ”allt blir bra pappa, vi ses igen”. Sen försvann hon upp som i en tunnel. Han, som förr tvivlat, är sedan dess helt säker. Vi träffas igen, en dag.

Även Alexandras systrar har fått tecken. När en av dem bad henne skicka en fjäder, dröjde det bara fem minuter innan en stor, vit fjäder cirklade runt henne.

– Det blir glatt i hjärtat när man får ett tecken man bett om, säger Pia. Då simmar man upp till ytan, i sin svåra sorg. De hjälper oss från Andra sidan.

Idag är det ofta Pias lilla barnbarn som känner av Alexandra och glatt förmedlar vad hon upplever.

– Hon var knappt tre år första gången och hade aldrig träffat Alexandra. Hon hade inte heller något riktigt språk. Men en kväll sa hon ”spöket, spöket”, hon använde ord och ett språk som var nytt för henne.

– Hon pekade på ett foto av Alexandra, som hon vet är hennes moster, och sa: ”Moster spöke klappar mig på kinden, hon är jätteglad, hon dansar med mig.”

Pia skrattar och berättar att det är en aktiv liten flicka som inte är stilla långa stunder. Men för en månad sedan satt hon helt stilla länge och tittade upp i luften, som om hon tog in information. Sedan sa hon: ”Morfar titta, moster spöke!” Hon hoppade ner på golvet, började dansa och sa ”mormor jag dansar moster spöke”.

20210629-Alexandra-1500.jpgAlexandra levde nära andevärlden och sa ofta att hon hade passat bättre att leva i en annan tid.

Sprider ljus och hopp

Pia känner att Alexandra verkligen har en vilja att komma igenom, det var nog också därför som Pierre fick till sig så mycket information. Tänk att Alexandra skickade honom en bild på Michael Jackson!

– Jag och min familj är så tacksamma. Även många runt oss säger att det Pierre fick fram är helt otroligt. En vän sa: ”Hur kan man någonsin tvivla när man får ett sådant svar. Jag har träffat många medier, men aldrig någon som svarat så exakt och bra.”

– Tidningen Nära har gett mig och familjen en enorm tröst efter Alexandras död. Alla kikar i den. Till och med min syster som är inne på den vetenskapliga linjen!

Pia är med i en Facebookgrupp med andra som förlorat sina barn, hon märker stor skillnad i hur hon hanterar sin sorg, jämfört med dem som ser döden som ett totalt mörker.

– Via ett medium i Malmö sände Alexandra budskapet: ”Var trygg i att vi ses igen.” Det står på hennes gravsten. Om vi går i ljuset så mår vi mycket bättre och känner tacksamhet för det stora och det lilla.

– Jag vill gå i ljuset och sprida hopp till människor.

Vi bor som själar i olika kroppar, men är själsfamiljer. De vi ska leva ihop med kommer vi att träffa igen, känner Pia.

– Det är en stor tröst för mig.

 

Köp Pierre Hesselbrandts senaste bok Medial insikt här

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.