Så mycket kärlek på Näras Hjärtedag

Tänk dig en stor sal som fylls med 300 varma, hjärtegoda människor som alla kramas, skrattar, sjunger och dansar. Och en scen där magiska medier och föredragshållare håller storseans och pratar om vikten av att älska sig själv. Näras Hjärtedag blev precis så glädjefylld som vi hoppats!

Text: Madeleine Walles
Foto: Paulina Holkenberg

Underbart vore om varenda dag var en hjärtedag, fylld av kramar och omtanke. Kanske kan vi nå dit, om vi tränar lite extra på Alla hjärtans dag, den 14 februari! Vi på Nära valde att arrangera en Hjärtedag i Malmö just detta datum, för att lyfta fram vikten av att vi ska vara kärleksfulla mot varandra.  

Varenda biljett sålde slut. 300 härliga Nära-läsare kom till Kockum Fritid i Västra Hamnen och fyllde den stora Hörsalen till sista raden. Tillsammans med oss på Nära firade de Alla hjärtans dag. 

Vi hade laddat upp med duktiga föreläsare och några av våra mest älskade medier. Alla gjorde sitt absolut bästa för att få publiken att känna värme och glädje.

Vilket kramkalas! Foto: Paulina Holkenberg

Benny Rosenqvist inledde med ett härligt föredrag om kärlek, så nu vet vi alla hur vi ska göra för att finna Den rätte. Den själsfrände som vi alla har där ute någonstans. Vi fick också en nyttig påminnare om att bäst är att börja med att älska sig själv, det gör det så mycket lättare att älska någon annan.  

Näras krönikör Per Ola Thornell steg upp på scenen och förklarade att han har bytt förnamn till Jai, helt enkelt därför att den gamle Per Ola inte finns mer. Den Per Ola som trodde att lyckan fanns i spriten. Jai Gurudev Thornell, som han heter numera, är nykter alkoholist och han höll ett gripande föredrag om vad det innebär att vara missbrukare. Och att det går att kommer ur detta elände. Alla kan!  

Samya Thornell har vuxit upp som medberoende. Hon berättade om denna svåra roll som så många lever i, med avsaknad av ork att ta sig vidare och leva ett liv på egna villkor. Samya utplånade sig själv och sina drömmar. Hon levde sin mammas liv. Gick till och med klädd i mammans avlagda kläder. Samyas självkänsla var så låg att hon rodnade till hårfästet när hon pratade med mer än en person.  

Det var då. Nu påtalade hon hur stort det är att växa som människa och klara av att stå och prata inför 300 personer!

Våga ta plats!

Medierna Ewa Olsson och Monica Lindén är systrar och jobbar gärna ihop. De avrundade förmiddagen med en härlig storseans som faktiskt kom att bli en fortsättning på Samyas tema. Det var många försynta själar som uppmärksammades och fick tydliga budskap från andevärlden om att våga ta plats! Tänka mer på sig själva!  

Tänk att de kommer från Andra sidan för att hjälpa oss att se hur vi ska leva våra liv, visst är det härligt. Monica och Ewa var tydliga bevis för att de i andevärlden är med oss i vårt vardagsliv där hemma.  

 

Näras Sabina Wärngård och Linda Nellfors sålde böcker och tidningar. Foto: Paulina Holkenberg

Alla som fick budskap av tjejerna fick en änglaljusstake att ta med hem och tända för att minnas de fina, kärleksfulla orden. Ja, det var flera som gick ut till lunchbordet rakare i ryggen, synbart stärkta av sina anhörigas välmenande budskap.

Magisk sånginsats

När vi ätit gott och njutit av utsikten mot Öresund och bron till Köpenhamn, var det dags för eftermiddagens program. Sabina Söder inledde med det viktiga budskapet ”Lär dig att älska dig själv!”. Hon tittade ut över publiken och frågade: ”Hur många av er älskar sig själv?” Och lät den följas av: ”Och hur många skulle vilja älska sig själv lite mer?”. Där var vi överens allihop – visst skulle vi vilja ge oss själva lite mer kärlek! 

Sabinas kloka ord förstärktes när hon sjöng ”Gabriellas sång” med Py Bäckmans fantastiska text om hur viktigt det är att känna att man lever, att verkligen leva sitt liv. Sånginsatsen fick håren att resa sig och efteråt stod publiken upp och jublade. Wow, det här var magiskt!  

Vi bjöds även på en skön dansuppvisning där Sabina visade på det sköna i att få frigöra alla känslor vi går och bär på. Ut med dem bara! Dansa loss! 

Sabina Söder visade att frigörande dans för gott för kropp och själ. Foto: Paulina Holkenberg

Ja, dans, musik och sång gör gott för själen. Och att sjunga ihop är välgörande. Så Sabina lät publiken bilda en jättekör och vi sjöng Lill Lindfors hit ”Musik ska byggas utav glädje”. Det var så att taket lyfte. Härligt! Sen satt det fint med en kopp kaffe och en smaskig, hembakad kaka inför dagens sista storseans. 

Benny Rosenqvist lät andevärlden komma på besök från Andra sidan. Bland oss 300 fysiska personer i salen fanns det plötsligt så många fler. Nu kom starka budskap från nära och älskade bortgångna.  

Hur bär han sig åt, Benny, när han i detalj beskriver ett armband som en kvinna fått av sin mormor? ”Exakt ett sådant armband fick jag av henne när jag fyllde 30 år”, svarar kvinnan direkt och vi i publiken ryser över pricksäkerheten. 

 

Monica Åberg sålde ekologiska krämer på mässan. Foto: Paulina Holkenberg


Så skönt att få sätta en extra guldkant på dagen genom att lotta ut fina vinster som företag skänkt oss. Värdecheckar på restaurangbesök och blommor, smycken, kläder och ekologiska hudvårdsprodukter. Till och med privata sittningar hos medierna Ewa, Monica och Benny! 

Ja, det blev en dag fylld av kärlek. Det gör vi om till Alla hjärtans dag 2017!

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.