Mitt i allt kaos hittade jag tillbaka till naturen

Barndomsintresset för naturen ledde den unge Oscar Ohlsson in på rätt livsspår. Efter att ha varit sjukskriven på grund av stress, hittade han tillbaka till sig själv. Passionen för läkeväxter och healing hjälpte honom att starta ett eget företag där han säljer naturliga, egentillverkade produkter. Idag lever Oscar i sitt rätta element och är lyckligare än någonsin.

Text: Sabina Wärngård
Foto: Oscar Ohlsson, Malte Andersson

Efter en tids sjukskrivning på grund av stress hittade Oscar Ohlsson äntligen tillbaka till sig själv igen.
– Jag har egentligen alltid vetat vem jag är, men det tog lång tid för mig att förstå i vilken miljö jag mår som bäst, säger han.

– Jag blev sjukskriven för att jag inte levde som jag ville. Jag levde mitt liv utifrån vad andra tyckte, tänkte och kände. Jag ignorerade mitt inre och levde på den bekräftelse man får av att vara andra människor till lags.  

Oscar berättar att han under en period mådde så dåligt att han knappt kom ur sängen.
– Jag trodde att det bara var mitt jobb som gjorde mig stressad och fick mig att må dåligt, men i efterhand har jag förstått att så var inte fallet. Mitt mående berodde på de val jag gjort, vilka endast baserats på vad andra tyckte. 

– Jag kände mig nere, både mentalt, fysiskt och själsligt. Men sedan kom jag till ett flertal personliga insikter, och jag började fundera på vad som egentligen ger mig kraft här i världen.  

Nordiskt te är en kombination av mjölkört, maskrosblad och syrenens väldoftande blommor. Foto: Oscar Ohlsson

Intresset för naturen har alltid funnits där, och när Oscar lyssnade till sitt inre förstod han att det är där han hör hemma.
– Jag har varit fascinerad av naturen sedan jag var barn. Jag älskar att ta vara på den positiva kraften och alla helande läkeväxter som finns där.

– Naturen sätter aldrig ett finger på dig, utan tar alltid emot dig som du är, oavsett vad, och finns alltid där för dig.  

När Oscar mådde som sämst hade han ingen energi alls.
– Jag kunde inte få ökad kraft av att gå efter andras behov, även om att vara andra till lags gav mig en viss bekräftelse. Den lycka jag kände då var inte sann. Den kom utifrån och in, inte inifrån och ut.

– Min energi var nere på noll och jag levde i lögn. En period ignorerade jag kroppens signaler och var i desperat behov av att hitta mig själv.  

Genom att ändra förhållningssätt till livet lyckades Oscar göra precis detta.
– Jag förstod att jorden är mitt rätta element. Det är där jag finner min energi. 
– Jag började vara sann inför mig själv och mitt i allt kaos hittade jag tillbaka till mitt barndomsintresse: naturen.

Produkter från växtriket

Idag mår Oscar mycket bättre, och använder sitt naturintresse för att hjälpa både sig själv och andra.
– Läkeväxter kan användas på flera olika sätt för att få oss att må bättre. Jag använder dessa både för egen och andras läkning.

– Mitt intresse för naturen och läkeväxter gjorde att jag startade Personlig Insikt, mitt eget företag där jag säljer egengjorda produkter och även erbjuder healing.  

Personlig Insikt grundades för ett år sedan, när Oscar fått tillbaka kraften och lusten till att skapa.
– Det började med att jag till slut orkade ge mig själv healing efter min sjukdomsperiod. När jag själv mådde bättre kunde jag börja heala och hjälpa andra också.

 – Jag skapar naturliga produkter från växtriket, en talang som utvecklats genom min barndomshobby. Jag började läsa om alternativ hälsa, och fick då och då glimtar från barndomen, där jag upplevt naturens kraft som otroligt stark och helande.   

Namnet Personlig Insikt föll sig naturligt för Oscar.
– Det handlar om hela upplevelsen, om att först leva i lögn och förnekelse för att sedan ta ett steg tillbaka och reflektera över sig själv och sin tillvaro.

– Alla insikter kom till mig då. Jag kunde vara helt sann inför mig själv. Jag lärde mig att leva i min kraft, i mitt rätta element, med mina egna intressen. 

 

Olivolja med kallpressade björklöv funkar bra som massageolja. Foto: Oscar Ohlsson

Oscar berättar att han idag lever på ett vis som får honom att må bra. 
– Jag planerar till exempel inte så mycket. Jag tycker att planering i för stor mån begränsar mig. Jag vill kunna vakna upp och känna efter vad jag vill göra varje dag, och jag vill leva här och nu!

 – Jag trivs med att leva ett enklare liv. Jag behöver inte så mycket, jag trivs med mig själv, naturen och mina nära och kära.

Vad tror du om livet efter detta?
– Jag tror att vi har en själ som lever vidare. Allt runt omkring oss är energi. Jag tror på energier och healing. 
– Jag tror på ett liv efter detta, men jag vet inte exakt hur det ser ut.
  
Oscar förklarar att han har varit med om en del övernaturliga upplevelser.
– När jag var i Vietnam med min familj kunde jag inte sova på en hel natt. Jag var orolig, det kändes som en vulkan inom mig. Min kropp reagerade utan kontroll, men jag visste inte varför. Tills dagen efter, då det visade sig ha varit en jordbävning i Japan samma natt.

– Den inre panik jag greps av den natten var en varning som jag fick till mig. Eftersom jord är mitt sanna element, tror jag att just naturkatastrofer är någonting som jag är extra känslig för.

Död moster hälsade på 

Även släktingar som gått bort har besökt Oscar.
– Min moster stod i mitt sovrum ett par dagar efter att hon gått bort. Jag var med och vakade över henne när hon lämnade jordelivet. 

– När jag först såg gestalten blev jag rädd. Sedan kände jag en rysning genom hela kroppen, en rysning som var fylld av kärlek. Det var min mosters sätt att säga tack för att jag fanns vid hennes sida mot slutet.   

Oscar berättar vidare att hans bortgångna farmor besökte honom en natt.
– Jag låg i min säng och min farmor satt på en stol bredvid mig. Jag kunde prata med henne i några sekunder. Jag frågade henne om det fanns liv efter detta. Hon skrattade och sa ja. 

– Jag behövde inte ens fråga henne om hon hade det bra, för det såg jag tydligt på henne att hon hade. 

Åkerfräken är en favorit

Oscar är en av de lyckligt lottade som med säkerhet vet vad hans naturliga element är.
– Vill du också hitta ditt element skulle jag rekommendera att försöka komma till dessa insikter genom healing eller meditation. 

– När du befinner dig i energiflödet av ren kraft, var då uppmärksam på vilka bilder och känslor som kommer till dig. Var trivs du? Vad ser du framför dig? Kanske är det en strand, kanske är det en storstad, kanske är det en sommaräng. På så vis kan du finna ditt rätta element.  

Oscars rofyllda meditationsljus är handgjorda och tillverkade av vegetabiliskt sojavax. Foto: Oscar Ohlsson

Genom Personlig Insikt har Oscar nått mer förståelse för sig själv, och han får ofta befinna sig i sitt rätta element.
– Jag känner mig hemma när jag skapar mina egengjorda produkter. Just nu är min personliga favorit torkad åkerfräken. Den är speciell, sträv i känslan och knastrar när du tar den mellan fingrarna. Torkad åkerfräken innehåller mycket kisel, vilket bildar vita blodkroppar och på så vis stärker kroppens immunförsvar. 

– Jag brukar använda åkerfräken i fotbad, för att stärka naglar och händer eller för att skrubba bort döda hudceller från kroppen. Man bör inte glömma bort att vi kan få in näringsämnen till kroppen även via vår hud, allt måste inte gå genom munnen.  

Personlig Insikt har fått mycket positiv respons sedan starten för ett år sedan.
– Jag får höra att jag hjälper andra att nå välmående, det känns fantastiskt!
– När jag började vara sann inför mig själv visste jag att jag måste satsa på Personlig Insikt. Det är här jag finner glädje och livslust.  

Oscar menar att personliga insikter kan komma till en när man minst anar det.
– Hitta ditt eget sätt att bara vara, i ditt rätta element. En dag kommer du nå dina egna insikter. Det kan ske under healing, meditation eller i vardagen.

– Finn din egen glädje och livslust. Det viktigaste är att DU mår bra! 

Oscar Ohlsson är 22 år och driver företaget Personlig Insikt. Foto: Malte Andersson

Det är här Oscar:

Ålder: 22 år.
Bor: I både Umeå och Vännäs.
Gör: Arbetar på förskola och driver Personlig Insikt.
Familj: Pojkvännen Malte.
KontaktPersonlig Insikt på Facebook och info@personliginsikt.com
Hemsida: personliginsikt.com och Facebook.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.