Magisk höstritual: För läkning och överflöd

Höstens härliga energier bjuder in till nystart, läkning och överflöd. Följ med på en förtrollande upplevelse när Tanja Dyredand ger Näras reporter och er läsare en magisk höstritual, unikt kanaliserad för er läsare.

Text: Olivia Egge
Foto: Olivia Egge

Allt känns magiskt. Tanja Dyredand, författare, Youtubeprofil och initierad nordisk shaman, står vid ett gammalt vackert träd i den trolska skogen och ett rådjur studerar oss från håll. Shamantrummans rytmiska vaggande toner fördjupar upplevelsen. Vi känner in naturens energier. De stora resta stenarna vittnar om en gammal fornnordisk kraftplats från vikingatiden. Historiens vingslag är slående.

– Alla årstider har sin charm, men hösten är speciell, säger Tanja.

– Hösten är fylld med traditioner, skörderitualer och tacksamhetsglädje som spänner århundraden tillbaka. Det är djupt rotat i våra cellminnen. En tacksamhet att skörda det vi sått, hämta ljus, kraft och näring till vinterns mörker och begrava det som inte ger dig energi, berättar Tanja lyriskt.

Naturlig kraftplats

Tanja pekar mot skogsgläntan där flera trädrötter bildar ett spännande mönster och säger:

– Här kommer jag nu trumma och kanalisera ritualen, unikt för Näras läsare. Jag älskar denna naturliga kraftplats som jag av misstag hittade under en skogspromenad. Hit återvänder jag ofta och har kanaliserat stora delar av min bok här också.

Jag sätter mig ned. Tanja rensar oss med rökelse som hon bundit själv. Jag omges av doften av salvia, rosmarin, ros och lavendel. Sedan börjar hon trumma och inleder höstritualen. För er läsare som vill följa med på denna förtrollande resa, gör så här:

1. Hitta en plats som ger dig kraft.

2. Smycka med exempelvis kottar, löv, kvistar och blommor. Plocka dessa medvetet och lägg in en önskan i varje sak du plockar upp. Du kan göra en höstmandala om du vill. Tillåt fantasin blomstra. Tanja har tagit med kristaller, sejdstav och bröd som hon lägger fram som gåva till ritualen.

3. Be sedan om tillstånd att vara på kraftplatsen: ”Jag ber med tacksamt hjärta om att få vara här för min magiska stund/ritual.”

4. Öppna en cirkel kring kraftplatsen. Här går Tanja med rökelsen i en cirkel omkring oss och säger: ”Åh högsta källa av ljus och kärlek, vi öppnar nu denna cirkel och denna höstmagiska stund. Vi tackar för beskydd. Vi bjuder in våra medhjälpare och förmödrar, de visa.”

5. Känn in energin från din kraftplats, dig själv och högsta källan. Var öppen i sinnet, vad säger energin till dig idag? Vad behöver du mer av just nu? Vad säger naturens besjälade energi?

6. Bjud in våra fem element, jorden, vinden, vattnet, elden och eter.

7. Bjud in våra fyra vindar; söders vindar att hjälpa oss lämna det förgångna. Västers vindar för beskydd. Nordens vindar för visdom. Östers vindar för stora anden, källan och kraften.

8. Tanja guidar: ”Tänk dig nu att du har rötter som växer från dina fötter, djupt ned i jorden. Här är du hållen, älskad, grundad. I handen håller du en ask. Här placerar du allt det du vill släppa taget om nu. Det som håller dig tillbaka. Här kan du tänka på specifika saker, händelser, personer, men även destruktiva programmeringar, förminskande tankar, rädslor, smärta, oro, ältande och karmatiska band. Placera dem nu i din ask. Här tackar vi för de lärdomar vi fått. Det är bra nu, jag är okej nu, jag släpper er nu. I sinnet gräver du sedan ner asken i jorden. Tack höstens energi och jorden som nu tar hand om allt vi släpper taget om; neutraliserar det åter till ljus. Tack.”

9. ”Vi vänder oss nu mot höstvindens vackra visdom och ber höstvinden blåsa in ny energi till allt vi släppt taget om. Blåsa in klarhet i vår livsväg, styrka, mod, tålamod och tillit. Ökad intuition. Vi bjuder även in healing, läkning. Bjud in överflöd av allt det du vill ha in i livet.”

10. ”Åh du underbara höstvind som virvlar vår väg, väver vår livsväv, silverväven och livets guldkant. Vi tackar dig. Blessed be.”

11. Du sitter där en stund och tar emot kraftig helande energi. Ta emot överflöd. Var nyfiken på det som kommer till dig, anteckna gärna efteråt.

12. Sedan stänger du cirkeln. Tackar alla elementen, fyra vindarna, alla medhjälpare och platsen vi varit på.

20210904-Ritual-2-800.jpgPynta din kraftplats med till exempel kristaller, kottar, rökelser och örtteer. 

Magi börjar med dig

Höstmagin här i skogsgläntan är påtaglig även nu när Tanja slutat trumma och den kanaliserade stunden är över.
Mer guidade och kanaliserade stunder hittar du i Tanjas nya ljudbok Vardagsmagi – Magi börjar med dig.

Det här är Tanja

Ålder: 47 år.
Bor: Vänliga Villan i Edsbro, Roslagen.
Familj: Dottern Olivia, mannen Joakim, hundarna Coco och Lilla My.
Gör: Författare, shaman, medium, healer, yogalärare, youtuber, driver Magipodden, håller kurser.
Aktuell: Böckerna Vardagsmagi – Magi börjar med dig och Magidagboken.
Youtube: Tanja Dyrendand
Hemsida: stressaav.nu

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.