Bli ditt bästa jag i 6 steg – Lee Seger guidar dig

Jag hoppas att du efter att ha läst nedanstående punkter ser dem som något du kan införliva och göra till ditt. De är ingen trappa utan en cirkelrörelse som tar oss från en plats till en annan inom oss – oavsett var vi var från början. Att leva ett liv som gör framtiden glimrande är varför vi är här. Att vara kärlekens ambassadörer är hur vi gör det!

Text: Lee Seger
Foto: Charlotte Strömberg, Shutterstock

1. Förstå varför vi behöver förändras

Detta är ju förstås det viktigaste av allt, att verkligen, i djupet av sin själ, förstå att vi är här för att vända ett destruktivt förlopp. Att Gaia bett oss komma för att ändra mänsklighetens väg mot katastrof, som inte bara drabbar henne utan även oss själva. Tänk så sorgligt om vi förlorar möjligheten att komma tillbaka till denna underbara planet. Jag har svårt att tänka mig att det finns vackrare platser någonstans i kosmos.

Vi behöver också förstå var vi har gått vilse. För att förändra framtiden behöver vi förstå historien. Kunskap om patriarkatets påverkan, på både män och kvinnor, och den effekt den fått på miljö och vår relation till allt annat levande, är idag ett måste.

Tänk så här:
Med andra glasögon ser jag möjligheter istället för missmod.

 

2. Ta reda på vad som pågår inom dig, vem du är och vad du vill

Det mest fantastiska är att den förändring som ska till, till stor del kan ske hemma i soffan. Genom att möta vårt inre, hela det som varit och kärleksfullt bygga upp något nytt – så gör vi samtidigt detsamma med världen utanför.

När vi inte styrs av vår rädsla och vår oro är det inte längre det vi ser i världen, och det gör automatiskt att det blir lättare att kunna tänka sig ett annat sätt att leva på. När vi tänker det, och känner hoppet och möjligheten i våra hjärtan, så sker det. Så fungerar attraktionslagen.

Att därför lägga tid på att förstå vilka vi är, varför vi känner som vi gör, är vad som skapar den största skillnaden. Det är vad som gör det möjligt. Det innebär också att vi till större del äger våra känslor och slutar att projicera dem på andra. Vi förstår att allt som sker är en spegling, en kärleksfull karta om oss själva, som leder oss till friheten att vara som vi verkligen är.Med nyfikenhet blir inte bara det egna livet enklare att leva, utan även livet ur ett större perspektiv.

Tänk så här:
Mitt personliga helande gör att frekvensen på jorden förändras.


3. Ta ställning för ett annat sätt att leva

Det som händer när vi börjar bli bekanta med våra egna draman – sådant som vi tendera att upprepa om och om igen – är att vi även börjar se de draman som utspelar sig utanför oss. Det kan vara vänners, eller kollegors draman och det kan vara de stora kollektiva draman som ofta stärks av medias belysning av dem.

Vad vi då kan göra är att säga nej tack! Vi behöver inte delta i skvallret om andra, eller gå upp i allt hemskt som hela tiden verkar hända runt omkring oss (vilket ju är ett effektivt sätt att hålla hoppet borta, eller hur?). Vi kan istället välja att behålla vårt eget perspektiv, så får andra göra som de vill.

Genom att våga ställa oss lite utanför det som är så lätt och enkelt – att bara glida med – gör vi enorm skillnad. Vi ändrar energin i rummet och vi visar att en annan väg är möjlig. Mjukt och fint. Utan att pådyvla något på någon annan, utan bara välja vad vi ser som en högre frekvens i sammanhanget.

Tänk så här:
Jag väljer hur min vardag ska upplevas.

 

4. Systerskap

Ett annat sätt att få till denna förändring är att förstå hur viktigt det är att hjälpa varandra. Konkurrens är en illusion som lurar oss att jämföra oss. Varenda en av oss behövs och det är inte möjligt för någon annan att ta vår plats. Så ju mer vi hjälper varandra desto bättre blir det, även för oss själva.

I ett systerskap – som givetvis inbegriper både män och kvinnor – vet vi att den förändring som behöver göras sker genom att vi lyfter och återigen hedrar det feminina. Det innebär bland annat att vi lyfter andra kvinnor och ger dem det utrymme de behöver för att skapa en förändring.

Vi hedrar också den feminina energin som hjälper oss att gå djupare in i vårt inre, som öppnar dörrar för andra sätt att leva, genom att prata om den, genom att inte skämmas för att vara andlig, och att exempelvis använda vår intuition. Systerskapet inkluderar också relationen med Moder Jord, som ju är ett feminint väsen och genom att vi börjar ta ställning för henne på en daglig basis stärker vi arbetet med att hitta en ny balans.

Tänk så här:
Jag inser att kvinnorna går före i detta magiska arbete med att ändra förutsättningarna för mänskligheten på jorden.


5. Ät mer ekologiskt och plantbaserat

Fler och fler forskare säger med bestämdhet att vi behöver gå över till en plantbaserad kost för att stoppa den miljökris vi lever i, och den etik ett högre medvetande ger säger med samma bestämdhet att vårt sätt att behandla våra systrar och bröder djuren i djurproduktionen, är helt orimligt.

Att slopa kött och kyckling är att ta stora steg mot den värld vi så gärna vill uppleva, och att välja ekologiskt så långt det går är också att skicka en signal till producenterna om vad vi vill stoppa i våra kroppar, och hur vi vill att jorden ska behandlas. Det gör skillnad varje gång vi gör ett val i affären.

Idag finns det enormt mycket mer alternativ för den som vill äta mer veganskt, och återigen är det kombinationen av nyfikenhet på vad som är möjligt, och insikten hur viktiga vi som individer är – som skapar möjligheterna.

Tänk så här:
Jag väljer med omsorg vad jag stoppar i mig.

 

6. Låt kärleken vara med

Vad skulle kärleken göra, är en ofta ställd fråga och den är ju fantastisk i sin enkelhet. Om vi i alla tankar, i alla val ställer oss den frågan – vad skulle kärleken göra här? – har vi mer eller mindre svaren på en härlig och glimrande verklighet att leva i.

Det innebär att vi säger till oss själva att vi är okej, den hjälper oss att förlåta och gå vidare eftersom kärleken alltid övertrumfar egots förkärlek till att hålla oss kvar i det som varit, och den får oss också att ställa upp för dem som inte har en röst. Kärleken får oss att välja vilken frekvens vi vill uppleva, och den hjälper oss därmed att stanna på ett högre medvetande. Att vara kärlekens ambassadörer är att revolutionera världen – en dag i taget.

Tänk så här:
Jag låter kärlekens frekvens styra mina val.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.