Det är dags att börja älska dig själv!

Du är bra. Ja, du är faktiskt den bästa i ditt liv! Så var snäll mot dig själv och inse att du är värd all din kärlek. Och i samma stund som du kan möta ditt vackra leende och din kärleksfulla värme i spegeln, då kan du föra kärleken vidare till andra. Många av Näras läsare berättar hur de lärt sig att älska sig själva. Detta delar vi nu med dig. För inspiration och glädje. Du är värd att älska!

Text: Redaktionen
Foto: Shutterstock

Jag duger som jag är!
Ett möte med kärleken har vuxit fram de senaste 10 åren. Jag har hittat kärleken till mig själv. Hade tidigare byggt upp en mur runt mig, ingen kom närmare än en armlängd, då backade jag. 

Helt apropå fick jag en varm kram, tankar snurrade, muren raserades på sekunder. Jag upptäckte att jag duger som jag är. Att vid 70 års ålder upptäcka att livet inte bara är arbete, försakelse, negativitet osv var något nytt.
Nu mår jag oförskämt bra, är som en ny människa och är väl värd det.

Gunvor

Kärleken till mig själv
Under hela min uppväxt och i hela mitt vuxna liv, tills för knappt ett år sen, ansåg jag mig själv vara värdelös och ovärdig någons kärlek. 

Efter att ha jobbat med personlig utveckling under några år, har det äntligen sjunkit in att finns det en människa att älska här på jorden för mig, så är det jag själv. Intuitivt känner jag vilka som menar allvar med sina kärleksfulla handlingar mot mig och att jag själv är seriös med min kärlek till mig själv.

Thobbe

Mina vilsna dagar är över
När jag vågade möta min inre kärna möttes jag av en obeskrivlig kärlek, inte bara gentemot mig själv utan även mot främlingar, djur och natur. Mina vilsna dagar var över.

Jag vågade inse att jag duger som jag är, inte så som andra vill att jag ska vara. Jag drömmer om att kunna medla denna kärlek till andra fantastiska själar på denna planet och att kunna bygga broar mellan vår värld och själar som är på Andra sidan. Inget ger mig mer kärleksbevis än när jag hjälper till att föra samman kärleken mellan dimensioner och bevisa att vi alla är älskade skapelser.

Lyssnar man på kärleken som kommer inifrån en själv, strålar den ut till alla som blir sända i ens väg, så kallad dominoeffekt.

Sara

Jag fanns inte
Min starkaste kärlek är kärleken till mig själv. Detta på grund av en våldsam relation som jag hade varit i och där jag tappade mig själv totalt. Jag fanns inte. Jag har alltid tänkt att ingen kan älska mig, denna tanke har varit hela mitt liv. Jag var inget, inget värt.

Så i samband med två års terapi och affirmationer varje dag så såg jag mig med mer kärlek och förståelse. Då upptäckte jag också att jag började älska andra och jag dömde inte, utan såg i kärlek. För mig var detta det viktigaste mötet. Insikten att jag behöver älska mig själv för att kunna älska andra och förlåta mig själv.

My

Tillåtelsen att älska mig själv
Den dagen då jag blev ärlig med mig själv, var ett möte som förändrade mitt liv. Jag mötte kärleken till mig själv. Nyckeln till våra egna hjärtan är nämligen vi själva. Jag insåg att det är jag som sitter på nyckeln. Jag måste bara tillåta mig själv att använda den. Tillåta att älska mig själv.

Jag chockerades över hur många aspekter som det påverkade! Inte bara för mig personligen, mitt välmående och prestationer, utan alla andra också.

Att veta hur man älskar sig själv är en värdefull kunskap tycker jag. Med denna kunskap kan du göra mycket gott för andra.

Filippa

En sann kärlek
För några år sedan fick jag insikten att den viktigaste människan i mitt liv är jag själv. Detta drabbade mig som ett blixtnedslag, att verkligen älska mig själv för den jag är och respektera mig själv.

Det är ingen lätt kärlek, men en sann kärlek och den sannaste kärleken i mitt liv. Den visar kärleken från mitt hjärta till alla andras hjärtan. Kärleken övervinner och segrar genom att utgå från mitt eget hjärta.

Lisbet

Ett rosa hus öppnade kärlekens dörr
Kärleken blev min bästa vän. Jag var bara ett stoft av min själ och kropp, när jag fann kärleken i ett rosa hus. Vidarkliniken i YtterJärna. Där fick jag läka och mitt hjärta började flöda. Min älskade Kärlek, min livspartner. 

Jag lever med Kärleken nu. Kärleken har öppnat mina kanaler till andlighet. Jag tackar Min stora Kärlek varje dag med tacksamhet! Jag önskar att få hjälpa, skänka med kärlek i Livet! I Kärlekens Namn.

anonym

Jag valde bort det destruktiva
Att älska sig själv och att välja det som är bra för mig gör mig till den bästa av mig själv. Jag har bott ihop med en man med alkoholproblem. För att överleva själv var jag tvungen att lämna honom. Sakta men säkert har jag sen lärt mig välja det goda i livet.

Det som gör mig glad och sådant som får mig att må bra. Det har gjort att jag idag har bra kontakter och bra vänner omkring mig. Det goda dras till det goda som ringar på vattnet. Det destruktiva väljer jag bort.

Lena

Kärleksmöte med livet självt
Utan att tänka mig ordentligt för bad jag desperat till änglarna att göra vad som helst för få mig att blomstra fullt ut, inifrån och ut, i detta livet. Jag anade inte då att jag skulle bli bönhörd och att det som skulle få mig att öppna mig, se mitt värde.

Jag var en mörk gestalt, något jag inte planerat i mitt liv alls. När detta mörker kom blev jag förtvivlad, arg och kände att det var orättvist.

Sen började jag sakta sansa mig och förstå och minnas min bön och önskan att få blomma ut. Jag började då älska och att leva livet mer och mer fullt ut. Det blev ett vackert kärleksmöte med livet självt.

Pernilla

Gör saker jag mår bra av
Det började med en dikt till mig själv:
Förlåt, varför blev det så här? Förlåt för att jag inte lyssnade på dina signaler, utan bara fortsatte. Förlåt, för att jag slog dövörat till. Förlåt, för att jag tömde mig på energi. Jag hamnade i avgrunden och såg ingen botten. Varför blev det så här?

Nu har jag börjat med att sätta mig själv i fokus och göra saker som jag vill och mår bra av. Vara kärleksfull och mån om mig själv, vilket har lett till att jag ser kärleken till mig själv och livet i ett nytt varmt ljus.

Susanne

Jag fann mig själv!
Jag fick, när jag var i 30-årsåldern, veta att jag var adopterad. Helt plötsligt kände jag en enorm tomhet och vilsenhet. Allt jag dittills trott på visade sig vara osant. Vem var jag nu?

Jag började söka på många olika sätt, både via terapeuter och andliga vägledare. Till slut fick jag fatt på en man som verkligen kunde prata med min själ. Han fick mig att uppleva min födsel och närmaste tiden därefter. Jag fick en förståelse för varför jag gjort de val i livet jag gjort och jag fick förståelse för mina känslor. Jag upptäckte MIG SJÄLV.

Jag jobbar nu på att finslipa och ta bort det som inte tillhör mig. Jag känner tillit till ljuset och vet att jag är en del av Alltet. Jag vet nu att den viktigaste personen i mitt liv är jag och jag ÄLSKAR DEN JAG INNERST INNE ÄR.

Inger

Min självkärlek gagnar andra
Den kärlek som verkligen har förändrat mitt liv är kärleken till mig själv. Jag har alltid vetat att självkärlek är viktigt, men det är inte förrän nyligen som jag fått insikt om den djupare meningen med detta. Nu, mitt i livet, kan jag genuint känna kärlek och tillit till mig själv, vilket har gett mig ett större lugn och en helt annan glädje till livet.

Det fantastiska är att det även gagnar andra. Min förmåga att älska de som står mig nära har fördjupats och jag kan vara mer närvarande i relationerna. Jag har mer ork och kraft att vara till för andra, utan att dränera mig på energi.
Så alla vinner på detta. Jag är så glad och tacksam!

Christina Ling

Tomhetskänslan gjorde mig sårbar
Kärleken till mig själv förändrade mitt liv. Under en lång period har jag levt med en tomhetskänsla som gjort mig sårbar. Efter hand som livet passerat har jag accepterat mig själv alltmer, inte perfekt men vem är det?

I samband med denna självacceptans har min tomhetskänsla minskat och fyllts på med kärlek och acceptans. En ro har infunnit sig, en känsla av trygghet som jag inte upplevt inifrån tidigare. Har även märkt att jag inte är lika kritisk längre, varken mot mej själv eller mot min omgivning.

Denna kärlek och självacceptans har förändrat och fortsätter att förändra mitt liv.

Kajsa

 

Och så kärleken till djuren...

 

Kärleken finns hos hästarna
För mig har kärleken, hoppet och livet i sig självt visat sig vara förunderlig genom hästarna. Trots okunskap och metoder jag provat som inte alltid varit bra, så har de tålmodigt visat mig vägen och funnits för mig.

De har undervisat mig om mig själv, speglat mig, hjälpt mig att hitta den som är jag
och att växa i mina kunskaper. Nu möts vi genom vår inre djupare kontakt och nu kan
jag äntligen hjälpa andra att finna sig själva, med hjälp av de underbara hästarna. Kärleken finns i symbiosen som uppstår mellan oss alla. Tack Hästarna!

LOTTI

Dina mörka ögon…
Spänd av förväntan gick jag in genom dörren. Visste inte riktigt vad som skulle möta mig. Där var ni allihop, gjorde ert bästa för att fånga min uppmärksamhet. Men för mig fanns det direkt bara du. Dina mörka ögonoch nyfikna blick gjorde mig varm, och jag visste att det skulle bli livslång kärlek.

Och här är vi nu, du och jag, delar vardag och helg, du lyssnar på mina bekymmer och
glädjeämnen. Vi kämpar på och har inte alltid samma åsikt. Men det är alltid värt det,
att få dela denna villkorslösa kärlek med dig, min älskade hund.

CARINA MYRBRO

Med Olle kom ljuset åter
Min väninnas mellanpudel Moa fick sju valpar. En av dem var hjärtsjuk och kunde inte säljas. Ville vi köpa honom? Ja det gjorde vi och efter en hjärtoperation blev Olle frisk. Han kom in i vårt liv med sin villkorslösa kärlek. Min mor hade gått bort, min älskade katt Pelle hade blivit överkörd. Jag fick sluta mitt arbete på grund av att det blev en ohållbar situation.

När Olle kom vände allting tillbaka till ljuset igen. Fast man har en fin familj och ett
underbart barnbarn kan livet bli dystert. Vi älskar vår Olle och tackar Gud för att han kom till oss.

ANN-GERD

Kravlös, ömsesidig kärlek
Min magiska katta kom via en vän som sa att nu har jag din katt här. Hon ska bo hos dig. Under en kurs började hon komma in i mina meditationer. Nu vägleder hon mig och finns alltid med mig. Yogar med mig varje morgon och finns med mig men alltid på sina ”kattiga” villkor.

Vi kommunicerar i bilder, vi är inte alltid överens, men kärleken är total, kravlös och
ömsesidig. Du är en del av mig Sonja.

INGER

Kommunikation och förståelse
Mitt liv förändrades när min hund och jag började kommunicera med varandra. Hennes sätt att visa sin förståelse för min träning på henne och för att utvecklas inom detta.

GLENN

 

Läs mer

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.