Bli medveten om din andning

Andningen är länken mellan kroppen och sinnet, och att göra sin andning mer avslappnad skapar lugn, menar Saleh Vallander. Här bjuder han Näras läsare på två andningsmeditationer som är hämtade från boken ”72 meditationer för dig som inte har tid att meditera”.

Foto: Shutterstock

Inandning och utandning
Här ska du bli bekant med din naturliga andning, så som den är. Var medveten om dina inandningar. Är det lättare att andas in genom näsan eller genom munnen? Är inandningarna djupa eller ytliga? Känns det som att du andas in i halsen? Bröstet? Magen? Är dina inandningar korta eller långa? Rikta sedan uppmärksamheten till dina utandningar. Andas du ut genom näsan eller munnen? Är de korta eller långa jämfört med inandningarna? Känner du mer motstånd mot att andas in djupt eller att andas ut helt och hållet? Ta din tid att verkligen undersöka var och en av de föregående frågorna.

 

Tomrummet mellan inandning och utandning
Var medveten om det korta uppehållet där andningen vänder mellan inandning och utandning. Var först medveten om uppehållet efter inandningen innan den vänder och blir till utandning. Håll på med det
en stund. Rikta sedan uppmärksamheten på uppehållet där andningen vänder från utandning till inandning. Håll på med det en stund. Sedan kan du rikta uppmärksamheten på båda uppehållen på samma gång, efter inandning och efter utandning. Gör den variant av tekniken som passar dig eller växla mellan dem.

 

 

Fram till och med den 17 april 2019 kan du vara med och tävla om boken 72 Meditationer, vi lottar ut tre exemplar!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.