Nu vet jag att healing fungerar!

På Näras resa till Bali fick vi chansen att träffa Balis äldsta healer! En man så berömd att det kommer folk från hela världen för att ta del av hans kunskap. En av Näras resenärer som fick ta emot energierna var Ann-Christine Offerlind. Nu tror hon på healingens magiska kraft!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Paulina Holkenberg

Alla som har läst Elizabeth Gilberts kritikerrosade bok ”Eat, pray and love” kan nog föreställa sig vad Näras resenärer är på väg att få uppleva. I boken får vi följa Elizabeths resa i jakten på lycka. Hemma i USA lever hon ett, i många ögon, perfekt liv i ett fint hus, gift och har ett välbetalt jobb. Ändå är hon inte lycklig. För att hitta sig själv ger hon sig ut på en resa som börjar i Italien där hon tar sig an konsten att njuta, full ut. Hon fortsätter till Indien för att lära sig meditera och få sinnesro och på Bali träffar hon en balinesisk healer som får stor betydelse i hennes liv, han lär henne finna balans i livet.

För Näras läsare är det den sjätte dagen på deras spirituella resa genom Bali. Solen står högt på himlen och det är dagen då vi, likt Elizabeth, ska få träffa Balis äldsta healer, 85 år. Men han är inte bara gammal och vis, han är också kunglig. 
 Vår guide Monica Åberg som har ordnat detta speciella tillfälle för oss berättar att healern som vi ska få träffa är knuten till kungafamiljen i staden Sukawati som vi befinner oss i just nu.

Nära-resenärerna och mediet Benny Rosenqvist, som finns med under hela resan, leds in på en gård där vi blir ombedda att slå oss ner framför healern. En tolk står redo att översätta vad som sägs. 
Vi frågar vad healern heter så att vi vet hur vi ska tilltala honom men han skakar bara på huvudet och säger:
– Mitt namn är fullkomligt ointressant. Det viktiga är att du vet vad jag kan.
 Monica berättar att det vanligtvis inte går att boka tid hos den 85-åriga healern, som trots åldern ser väldigt pigg ut. 
– Det reser människor från hela världen för att få träffa mannen, men när man väl är här får man sätta sig utanför porten och vänta. Är han hemma kallar han in dig, men annars får man vänta tills han är tillbaka, säger Monica.

Smärtan släppte och tårarna rann, säger Ann-Christine. Foto: Paulina Holkenberg 

 

Känslomässiga sår

Man kan nästa ta på förväntningarna som ligger i luften bland resenärerna. Flera av oss hade gärna tagit emot energi från den eftertraktade healern, som vanligtvis bara tar emot en klient om dagen. Idag ska fem av oss få ny kraft från en äkta balinesisk healer!


Ann-Christine Offerlind är en av dem. Det är första gången hon åker med på en Nära-resa och var väl, som sig bör tills motsatsen är bevisad, aningen skeptisk till om det här med energiöverföring verkligen fungerar.
Healern ber henne sätta sig på golvet framför honom. Han håller om hennes huvud och trycker på olika punkter på hjässan och även i öronen. 
– Aj, utbrister Ann-Christine! 
Trots att det på håll ser ut som att healern inte trycker särskilt hårt har han genom akupressur hittat en punkt som gör ont, inte bara fysiskt utan även själsligt.
– Du har varit med om ett trauma, säger mannen. Det har orsakat dig mycket oro och inre stress som har satt sig här, fortsätter han och pekar på nacken.
Ann-Christine ser berörd ut och fäller en tår, hon tycks veta vad han talar om.
– Du har brustit känslomässigt, fortsätter healern. Det har satt sig på minnet, vilket gör att du lätt glömmer saker. 
Healern fortsätter:
– Tappa inte passionen för livet. Om du inte lever fullt ut förlorar du kraften, det som har hänt är redan förbi. Nu är det dags att satsa på dig själv. Tänk på mig, säger mannen och spricker upp, jag är 85 år men har kraft och kreativitet, det är för att jag har passion för livet.
 Ann-Christine får gå och sätta sig och ta emot en varm kram från en av resenärerna medan Benny Rosenqvist förklarar:
– Örat är en symbol för kroppen och våra organ. Vi har olika energibanor i kroppen och i österländsk kultur används ofta akupressur, det vill säga att man trycker på olika punkter på kroppen, för att lösa upp själsliga blockeringar.

Inte förrän några dagar senare känner Ann-Christine sig redo för att prata om vad hon upplevde under healingsessionen. Vi sätter oss på terrassen på det resort där vi bor. Det är en stilla eftermiddag och Ann-Christine är lika så. Det känns tydligt att det hänt något med henne, hon känns lugn, stabil och stark.
– Jag har gått på healing hemma i Sverige, men har inte upplevt att det fungerat och därför har jag inte trott på att det går att heala. Så jag blev minst sagt chockad efter mötet med den balinesiska healern, berättar Ann-Christine.

 

En helt ny människa

Efter healingen var Ann-Christine trött och ville mest vila. Hon gick tidigare från middagen den kvällen, men efteråt var det som att allt släppte.

– Det gjorde fruktansvärt ont när healern tryckte på de olika punkterna på huvudet och i örat, men så kände jag att det hände något, smärtan försvann, men trots det kom tårarna, jag kunde inte hejda dem.
Healern hade rätt i att Ann-Christine varit med om ett trauma, för tre år sedan gick hennes man hastigt bort, efter 47 år tillsammans.
– Det var en otrolig chock när jag hittade honom död på badrumsgolvet en natt. Vi var gifta i 43 år, säger Ann-Christine och blickar ut över havet.
Efter händelsen var det mycket att bearbeta, något som Ann-Christine trodde att hon gjort.
– Jag har pratat mycket om händelsen och det har hjälpt mig, men inte tillräckligt, jag inser nu att jag inte har bearbetat på rätt sätt.

Ann-Christine berättar att hon har förträngt mycket genom att jobba hårt och plåstra om såren av saknad genom att köpa en lägenhet i Turkiet.
Resan till Bali, mötet med alla olika människor och framför allt, healingen har gjort Ann-Christine till en helt ny människa.
– Jag har blivit överbevisad, nu vet jag att healing fungerar, det är som att jag blivit på-nytt-född, jag är otroligt lättad! Nu ska jag fortsätta ta hand om mig själv och se till att det består.

 

Det här är Ann-Christine:

Ålder: 65 år.
Bor: I Vellinge i Skåne.
Intresse: Familj, barnbarn, att resa och historia.
Andlighet för mig: Tron finns där, kanske inte tillräckligt, men det börjar komma nu. Jag har upptäckt hur skönt det är att meditera!

 

Healerns budskap till oss alla:

Lev inte i det förgångna
Lev i nuet och skapa framtiden
Förverkliga er själva 
Och glöm inte att promenera varje dag!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.