Madeleine Walles: 30 härliga sätt att tänka

Madeleine har en särskild ritual på morgonen som hjälper henne att starta dagen på bästa sätt. Ett budskap som får sätta färg på det som komma skall.

Text: Madeleine Walles
Foto: Anna Kallberg, Madeleine Walles

Tänk att vakna en morgon, när solen kittlar din kind, och höra någon som mjukt viskar i ditt öra att idag är en bra dag. Så enkelt det skulle vara att kliva upp då, även om man är lite seg i kroppen och kanske oroar sig för något. Men de välmenade, varma orden skulle ge en signal till både hjärnan och hjärtat om att idag klarar jag allt. Idag kommer allt att lösa sig på bästa sätt. Idag är en dag då jag får må riktigt bra.

Varje dag borde vi få vakna till ett positivt budskap. Jag är bortskämd och gör det faktiskt ganska ofta när min man, som är betydligt mer morgonpigg än jag, kommer och säger att kaffet är klart, tidningen inburen och frukostbordet dukat. Det är morgonlyx.

Men förutom det så har jag ett litet träställ på mitt nattduksbord. Det är fyllt med härliga budskap som ger mig en signal om vad det är för en dag jag ska gå till mötes. Det är 30 kvadratiska små peppingkort med vackra naturbilder och några välmenade ord som alla är budskap till mig.

Det låter simpelt att det skulle räcka med att läsa att ”Idag är en dag fylld med vänskap” eller ”Idag lyser solen över dig oavsett vad som händer”. Men jag behöver de här budskapen för att starta min morgon med ljusa tankar. Det hjälper mig att sätta färg på hela dagen.

Imorse stod det just ”Idag är en bra dag!” på kortet och jag bestämde mig för att det är precis vad det är. Att fånga det bästa av varje dag är inte självklart. Det känns som att vi människor har betydligt lättare att fastna i de negativa tankarna än i de positiva. Därför tror jag att det är jättebra att få en liten knuff så att tankarna landar rätt. Och att det blir ljust i stället för mörkt.

Det har nästan blivit ett lite magiskt ögonblick när det är dags att lyfta fram dagens nya kort. Det har lärt mig att det du väljer att se, det kommer också till dig. Ja, så tror jag faktiskt att det är. Om du får budskapet att ”Allt kommer att lösa sig på bästa sätt”, då blir du stärkt i tron om att det är så.

Ett av korten har texten ”Idag är en vilodag” och det märkliga är att om det kommer upp en dag när jag inte alls har tid att vila, så vaknar ändå insikten om att det är viktigt att ta pauser och tänka på att vara snäll mot mig själv mitt i stressen. Att ge mig vilan som stärker mig och gör mig både till en trevligare människa och en som presterar bättre.

Budskapen på mina 30 peppingkort låter väldigt självklara, jag inser det. Och jag borde kunna tänka ut dem alldeles själv. Men det funkar inte så. Vi alla behöver höra den här typen av självklarheter från någon annan. Eller läsa dem på ett litet kort. Det är först då vi inser hur viktiga och kloka de är.

Varm kram till er alla, från mig.

Madde-signatur.jpg

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.