Jai Thornell: Låt tystnaden tala

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Tänk om vi kunde se allt som rör sig som vågor i etern. Streamad musik, streamade filmer, radiokanaler, TV-kanaler, mobiltelefonsamtal, mobilmasternas strålning, alla e-postbrev som far genom etern… ja listan kan göras längre med elkablar och teleledningar och mycket annat. 

Bara för att vi inte ser dem så betyder inte det att de inte är där eller hur? Det är helt vansinnigt. Medan du funderar på att källsortera så är hela du och din omgivning full med skit som påverkar dig ner på cellnivå. Lägg sedan till allt det du kan se och höra. Människor, trafik, flyg, djur, musik, film, mobiler som ringer…har du någonsin undrat varför det är så svårt att koppla av och att låta din miljö vara helt tyst?

Många uppskattar att gå ut i skogen eller havet då man uppskattar den fysiska tystnaden. Men allt som rör sig i etern kommer vi inte undan. Det finns kvar i oss och runt oss. Är det konstigt att vi inte alltid mår så bra? 

Jag är helt övertygad om att denna ”osynliga” miljöförstöring tillsammans med den fysiska miljöförstöringen tillsammans med all den processade maten vi får i oss gör oss sjuka eller energimässigt nedsatta. Det gör också att vi kan ha svårt att nå oss själva och vår själs röst som behöver tystnaden och stillheten för att höras. Men också att det kan vara svårare att nå de som är på Andra sidan. 

Vi behöver minska de trådlösa apparaterna i våra hem och på arbetsplatser eller stänga av dem ibland. Stänga av datorn eller mobilen. Vi behöver rena vår kropp från allahanda skit genom att detoxa. Och vi behöver dra oss undan för att lyssna på tystnaden. Vi behöver helt enkelt minska på eller hålla oss borta från den osynliga miljöförstöringen så gott det går och själva bidra med en så sund miljö vi kan. 

Att lyssna på tystnaden, vara i stillhet, tömma huvudet på tankar och hitta närvaron i nuet är en lisa för själen och det är ju en själ du är. 

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.