Jai Thornell: Ät mer medveten mat

Text: Jai Thornell
Foto: Trinity Bourne

All utveckling såväl personlig som andlig sker inte enbart på det mentala/psykiska planet. Vi är en själ i en kropp och kroppen är på många sätt vårt tempel. Om vi trycker ner skräp i det templet så kommer vi också att försvåra vår utveckling. Ett begrepp som växer utomlands är Conscious Food det vill säga medveten mat.

Medveten mat bygger på en rad olika kriterier. Den är: 

  • Vegansk. Av etiska, moraliska och humanitära skäl så används inga animaliska ingredienser.
  • Raw Food. Rå mat är otroligt näringsrik och innehåller inga artificiella ingredienser som förgiftar kroppen.
  • Organisk. Alla ingredienser är organiskt odlade utan kvävegödsling eller besprutning.
  • Innehållsrik. Grönsaker, frukt, örter, nötter osv – allt från växtriket och som skapar stor variation.
  • Andlig. Ingredienserna väljs med hänsyn till Moder Jord och tillagas i medvetenhet, i inspiration andligt och spirituellt.
  • Kärleksfull. Vi tillagning av maten så ser man till att vara i en kärleksfull, lugn stämning. 

All medveten mat ätes gärna i närvaro av tacksamhet och glädje och sammantaget så ges kroppen den mest ultimata maten, som innehåller mycket näring och kärlek.

I alla punkterna så finns medvetenheten med – om vår kropp, Moder Jord, våra sinnen, vår själ och dess kärlek. Resultatet är förbluffande gott. En av förespråkarna är Trinity Bourne från Glastonbury i England som jag har haft nöjet att träffa många gånger. Hon är en riktig ängel, varm, mjuk, kärleksfull och ödmjuk. Jag är förbluffad vilken underbart god, färgrik och näringsrik mat hon lagar. Och det är inga långa tillagningstider, vilket passar den moderna nutidsmänniskan.

Efter några dagar så känner man hur svullnader i kroppen lägger sig, lederna börjar fungera igen och man blir både piggare och gladare. Kroppen mår bättre helt enkelt och då är det också så att våra andliga processer får det lättare att utvecklas helt enkelt för att kroppen blir lättare, renare och friskare. 

I maj kommer Trinity till Sverige för att hålla en workshop. Här kan du läsa mer om Trinity och hennes medvetna mat.

Jai Thornell
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.