Barn och djur tänker och känner med en stark närvaro

Djuren bär på samma högkänslighet och villkorslösa kärlek som barn och det skall betraktas med respekt och inte med rädsla.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

Den vuxna människan har svårt att hålla en tanke i taget. Deras tankar flyger omkring i en massa olika riktningar. För att överlevna fokuserar djuren endast på en tanke i taget. Med för många tankar förlorar ni människor er instinkt och intuition. Det är därför flera husdjur blir konfunderade när de får olika direktiv i sin vardag.

Hästars uppoffring till människan, speciellt ridskolehästar, fortsätter trots en beundransvärd svårighet. Dagligen har de olika ryttare med olika åsikter som gör det svårare för hästens tänkande och förstående. Ridskolehästar pendlar mellan människans språk och sitt eget samtidigt som de står i kontakt med sitt inre för att hämta kraft och styrka.

Djuren bär på samma högkänslighet och villkorslösa kärlek som barn och det skall betraktas med respekt och inte med rädsla.

 

Ofta kände jag smärtan hos ridskolehästarna när jag gick in i de större stallen. Några hästar hade tappat sin personlighet, deras själ var avstängd. Någon elev tyckte att hästen var lat och rappade till honom med ridspöet, medan en annan elev tyckte att han var gullig och kramade om honom. Hästkompisen i boxen bredvid strök öronen bakåt när personer närmade sig honom. Nästföljande vecka var den sura hästen såld, på grund av det som människan kallade ”opålitlighet”.

När min dotter Olivia red sin egen häst på träningen skrek hennes lärare; ”Sluta att rida som en ängel!”

Olivia vägrade att använda ridspöet. ”Mamma, hur kan jag använda spöet när min häst inte gjort något dumt! Det var jag som inte förstod ute på ridbanan.” 

En vecka senare skrek samma lärare till henne; ”Du får inte vara osäker i ridningen, din häst förstår inte vad det är du vill.” 

”Ser du nu mamma, att i de flesta fallen är det jag som gör fel. Varför skall jag spöa min häst som faktiskt är min lärare, min lagkamrat!” 

Hur kunde jag argumentera emot min dotter som har haft det svårt att hitta sin plats på Moder jord med sin egen högkänslighet. Samma högkänslighet som djuren har! Den svenska statistiken visar att ett av fem barn anses vara högkänsliga. Dessa barn tar mer in av synintryck och läser av situationerna, precis som djuren. I flera fall blir barnen medicinerade, som om de hade en slags sjukdom, för att bättre passa in i samhället.

Jag är fortfarande oerhört tacksam till min psykolog som sa; ”Mia, i ditt fall tänker jag inte föreslå medicinering. Du behöver din känslighet!”

That’s Amore!

 

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.