Att våga se inifrån och ut är en växande kraft

Mia Mattsson-Mercer satt tillsammans med hunden Cocco under fikonträdet och han gav henne ett klokt budskap om att leva i nuet.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

Del 2
(Del 1 finns att läsa här)

I två dagar hade jag sökt efter hunden som tidigare alltid satt under fikonträdet. Jag ropade efter honom, men började nu bli riktigt orolig. Tänk om!

Jag skakade på huvudet av de negativa tankarna som kom till mig. Tillit Mia, tillit, ekade det inom mig. Plötsligen stod en man och tittade på mig med varma bekymrande ögon. ”Är allting ok?” frågade han mig.  

Jag kände mig verkligen fånig där jag stod och hojtade för mig själv, men den här hunden betydde mycket för mig. Jag beskrev hunden för honom som alltid satt under just detta träd. Mannen sken upp och blottade sin tandlösa gom.

”Ah, du menar vår Cocco! Han är hemma hos frugan och hjälper henne med djuren på gården. Han är egentligen inte vår hund, men han kommer varje dag och hälsar på. Klok är han, men vägrar att stanna kvar.” Hela jag skrattade av lycka. Han levde!

Innan kvällssolen gick ned körde jag tillbaka till fikonträdet och till min lycka satt hunden där igen. Vi satt tillsammans lugnt och stilla. Mitt inre bultade med en enorm glädje. Jag ville alltid stanna här.

Försök lära dig att släppa förutfattade trosupplevelser, innan de har börjat hända. Se inifrån och ut. Hur mycket energi förlorade du nu med din oro? Vi hundar ser allting från insidan och utåt, livet får en helt annan mening då än om man ser livet utifrån och in. 

När människor eller djur passerar mig, ser jag bort. En del ser det som en svaghet att titta bort. Men i vår värld innebär det att vi är starka, för den som ser oss behöver inte tvivla på vår godhet. Varje själ är vetande och har ständigt kontakt med Andra sidan.

Betrakta allting som händer i era liv som lärdomar och inte som straff. Lita på livet. Våga visa vad ni känner. Ni kommer att känna er stärkta och klokare. För varje själ är känslorna en inre mätare som behöver balansera varje dag, även för en hund som människa.

Bara var i nuet, precis som vi gatuhundar. 

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.