Återkomsten till Andra sidan

Hur gör hundar när de lämnar jorden? Mia Mattsson-Mercer fick tydliga budskap från en gatuhund.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

Del 1

Jag letade febrilt efter den kloka gatuhunden, som alltid brukade sitta under det vackra fikonträdet. Han använde trädet som ett skydd från den stekheta dagssolen. Flera av gatuhundarna såg upp till denna vackra hanhund! Aldrig hade jag sett honom rusa mot någon, varken till djur eller till människor. Han tittade åt ett annat håll och lät dem sedan passera. Hans energifält vibrerade starkt runtomkring honom. Visheten vibrerade!

Jag tänker ofta på frågan jag ställde honom en dag, då vi båda satt under fikonträdet tillsammans. ”Varför går djuren och gömmer sig när det är dags att lämna jorden?”

Tidigare hade en katt berättat för mig att de ansåg kroppen som endast ett onödigt skal. En hund hade talat om att de inte ville skada flocken med att försinka dem med en sjukling. Medan en annan hund ansåg att gruppen helade den sjuka hunden och lämnade aldrig den sjukas sida. 

Kanske det var olika från individ till individ, precis som med olika kulturer bland oss människor. Kanske levde inte katter i samma flocksyndrom som gatuhundarna! 

När vi hundar blir sjuka stannar gruppen kvar och skyddar oss. Men när vi vet att det är dags, gör vi oss redo för att lämna kroppen. Då behöver vi tid till att förbereda oss för att återförenas med Andra sidan.

Likt människorna gjorde förr, de lät den döende personen få sin tid att säga adjö till jordelivet. Under tiden bad de anhöriga till Andra sidan att de skulle ta emot deras anhörig.

Ni gör inte det längre. För till många människors tänkande, blev döden en rädsla istället för något vackert.

Går ni igenom olika dimensioner innan ni kommer till Andra sidan? frågade jag honom nyfiket.
Nej, vi har en kortare resa till Andra sidan än vad ni människor har. Ni har mycket oarbetat inom er men också en ensamhet. Många människor till och med kämpar emot döden. Flera från Andra sidan möter upp er. Familj, vänner och ljusa skepnader. Vi djur står i kontakt med Alltet hela tiden. För oss är evigheten evig! Så varför frukta en bit av livet när det ändå är evigt? 

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.