Anna Strandlind: Dags att ta tag i saker!

Anna har listat elva kloka punkter att följa om du framgångsrikt vill förändra din tillvaro. Mycket handlar om att inte skjuta upp saker och ting till morgondagen!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Tänk så många gånger i livet vi skjuter upp på saker. Tänk om vi istället hade gjort det vi vill med en gång, då hade nog vårt liv sett annorlunda ut. Eller vad tror du? Det vi skjuter på kan vara arbete, fritidsaktiviteter, att ta tag i relationer, starta något nytt, att lyssna på sin längtan…

Jag själv har faktiskt blivit bra på att inte längre skjuta på saker och ting utan göra istället för att bara tänka ”att jag ska nog…”. Jag har idag en förmåga att genomföra det jag vill skapa i mitt liv och att nå mina mål. Det ger ett lugn och en trygghet. Här kommer några viktiga punkter som du kan följa om du vill skapa ett ”nytt” liv, där du lyssnar på ditt hjärta. Varsågod, och varma kramar från mig!

Fatta beslut. Se till att ta ett beslut och stå fast vid det. Då är du en bra bit på väg.

Skriv ner det du vill. Sedan skriver du ner den positiva känsla du får när du nått det du vill ha, skriv i presens: ”Jag är så glad och tacksam nu när…”

Dela upp. Ibland vet vi inte vad vi ska börja med, så dela upp det stora till mindre steg. Ta sedan dessa små steg framåt, då kommer det ”öppningar”.

Tysta ditt sinne. Meditera, tro gott om dig själv och se dig som någon som har lyckats. Detta är ett fantastiskt sätt att höja sig själv, istället för att misstro sig själv.

Sluta försöka vara perfekt. Det hindrar dig att nå dina mål. Se istället till att agera snabbt och göra så gott du kan.

Se och lyssna på människor som lyckats med det du vill nå. Människor är hjälpsamma, så våga be om hjälp. Hitta någon som stöttar dig, någon som känner igen sig i din situation och som lyckats.

Vad lägger du din tid på? Prioritera! Ta bort det som inte gynnar dig och ditt beslut. Vad är viktigast? Vad gör du för att nå det du vill ha?

Lyssna på vad du själv vill. Du ska inte lägga kraften på vad andra förväntar sig att du ska göra.

Var ärlig mot dig själv. För vems skull gör du detta? Är det för att behaga andra? Då är det fel beslut. Du ska vilja ha en förändring. Du har ansvar över dina beslut och ditt liv.

Visa tacksamhet. Detta är så enormt viktigt för att skapa förändring. Tacka för att du tagit ett bra beslut om att leva lyckligare och för allt bra som du redan gjort i ditt liv. Jag brukar skriva ner tio saker varje morgon, i presens-form som om jag redan fått det som jag vill ha, allt smått och stort som jag uppskattar.

Hitta glädjen och belöna dig själv. Glöm inte att ha roligt på vägen! När du har bra energi så får du bra resultat, och tvärtom. Belöna dig själv med kärlek och ge dig något som du älskar.

Varma hälsningar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.