Anna Strandlind: Är du din egen bästa vän?

Att ha en god attityd är att vinna stort i livet, skriver Anna. Det är först då du kan bli den du vill vara och nå det du önskar i ditt liv. Så det är dags att sluta döma dig själv!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

En sak jag funderat på är hur våra tankar påverkar oss. Tankarna styr verkligen våra liv. Vad vi har för tro och attityd påverkar våra handlingar, både på ett medvetet och omedvetet plan. Det var någon som skrev: ”När jag skapar från hjärtat fungerar nästan allt. Om jag skapar från huvudet, nästan inget…”

Våra känslor sitter i hjärtat vill jag påstå. Det är den delen av oss som känner in och värderar vad som är bra, glädjande eller dåligt för oss. Tänk så mycket vi känner som egentligen inte gynnar oss, bara för att vi väljer fel tankar!

Tankar är alltid kopplade till känslor. Har du funderat på vad du har för inre dialog med dig själv? Gynnar den dig eller drar den ner dig? Dina tankar är ditt liv, så bli medveten om vad du tänker! Den vibration du befinner dig i och som du sänder ut som din energi, är din attityd. Och bra attityd skapar magi. Vad är då attityd? Jo, det är dina sammansatta tankar, känslor och handlingar som är i ”linje med varandra”. Bra attityd – bra resultat!

Ordet attityd kan ge en del människor lite dålig känsla. Men din attityd till dig själv är grunden till att du ska kunna må bra och våga växa. Oftast tycker och tänker vi mycket kring hur andra beter sig och agerar, det gör att vi dömer på fel sätt. Hur är du mot dig själv? Är du din egen bästa vän? Om inte – bli det! När du slutar döma dig själv eliminerar du dömandet till andra. Det är viktigt att bli ett med den man vill vara och det man vill ha i sitt liv. Tänk på att ditt liv är en reflektion av din attityd.

Du och jag kan alltid skapa en ny attityd om vi vill, genom att ändra tankarna om oss själva. Då kan vår omvärld förändras till det bättre. Så om du vill vinna stort i ditt liv, träna på att skapa en god attityd.

Tänk på att allt är energi, allt som du vill ha i ditt liv är också energi. Det är därför viktigt att du vibrerar i den energi du vill ha, inte tvärtom. Så tänk efter, ger du mer till ”minussidan” eller till ”plussidan?”

Alla framgångar i livet möts av rädsla. Bli vän med den, möt din rädsla. Vi plockar fram något inom oss som vi inte trodde fanns. Det är inre framgång. Så, vad har du för attityd? Var god mot dig själv!

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.